Презентація "Японія"

Про матеріал
Презентація до уроку "Японія", візитна картка країни, особливості економічного розвитку країни, традиції та звичаї країни.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вгадай країну. Ця країна, в якій проживає приблизно 2% населення Землі - один з головних центрів економічної потужності сучасного світу: на неї припадає близько 14% світового ВВП. За формою правління вона є конституційною монархією. Один з найбільших в світі імпортерів мінерально-сировинних і паливних ресурсів. Країна займає одне з перших місць в світі по виробництву багатьох видів продукції машинобудування, входить в число провідних країн з виробництва електроенергії, продукції хімічної промисловості, виплавці сталі. Навколо її столиці сформувалася одна з найбільших в світі міських агломерацій.

Номер слайду 2

Тема уроку: Японія

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Візитівка. Японія – острівна держава, яка розміщена на близько 3 тис. островів. Найбільшими з них є : Хоккайдо, Хонсю, Сікоку, Кюсю. Столиця Японії – Токіо. Площа Японії – 372 тис. км2. Населення - близько 128 млн. чол. За формою правління Японія – це конституційна монархія. Держава поділена на 47 префектур. Це високорозвинена держава. За обсягами ВВП займає 3-є місце в світі після США та Китаю. Національною квіткою є хризантема. Входить до " Великої 7"

Номер слайду 5

Економіко-географічне положення{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}СприятливіНесприятливімає вихід до моря і океануізольованість (острівна держава)близькість до берегів Азіївіддаленість від більшості країн (ринок сировини і збуту)велика берегова лінія (порти) межує з ядерними державами - Росією, Китаєм знаходиться на перетині морських шляхів між Азією, Австралією, Америкою 

Номер слайду 6

Природні умови. Японія - гірська країна: 75% становлять гори, найвищі на о. Хонсю - Японські Альпи (3000м). Найвища вершина - г. Фудзіяма (3776 м), в перекладі - Священна гора.

Номер слайду 7

"Залежність Японії від імпорту деяких видів мінеральної сировини ( у %)". {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Залізна руда99 Цинк85,3 Марганець100 Нікель100 Хроміти100 Кобальт100 Боксити99 Вольфрам100 Свинець94,1 Олово100 Мідь99,9 Фосфати100

Номер слайду 8

Населення{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}№Завдання. Відповідь1 Середня густота населення330 чол/км22 Національний складоднорідний, 99% японці3 Основні райони розміщення населення. На прибережних рівнинах і у долинах річок4 Урбанізація76%5 Релігійний склад. Синтоїзм та буддизм6 Рівень розвитку держави. Високорозвинена держава7 Природній приріст населення0,4%8 Тип відновлення населенняперший

Номер слайду 9

«Економічне диво Японії»Проведені реформи.(1946-1949р)Земельна - повністю ліквідовано поміщицьке землевласнцтво. Грошова - дозволила різко скоротити грошову масу, зупинити інфляцію. Знищені великі монополістичні концерни, а їх акції продані службовцям. Ліквідовано військовий японський режим в 1946р. В 1947р - прийнято нову конституцію, яка зберегла монархію, але позбавила імператора влади. Дешева робоча сила;Наукоємне виробництво;Раціональне і комплексне використання сировини;Використання іноземного капіталу;Низькі військові затрати. Закуповували найновіші досягнення зарубіжної техніки і технології, патенти і ліцензії зі США, ФРН, створювали базові галузі економіки. В 70-80р. - революційний розвиток. Введення мікроелектроніки, робототехніки, нових матеріалів, біоіндустрії, космічної техніки. Велика частка капіталу витрачається на науку. Розвиток сфери послуг.

Номер слайду 10

Територіальна структура господарства. Розвинені усі галузі сучасної промисловості;1 місце у світі за виплавкою сталі;"Тойота", "Ніссан", "Хонда" – фірми, які виробляють 13млн. автомобілів щорічно і складаються вони роботами. Електроніка - друга основна галузь машинобудування. Від побутової стереоапаратури до телекомунікаційного устаткування. Відомі компанії: "Панасонік", "Соні", "Тошіба". Заохочує власного виробника низькими відсотками довгострокового кредиту;Вкладає кошти у власне виробництво. Розвинуті всі види транспорту: від велосипедного до повітряного;Прокладено підводний тунель під о. Хонсю і Хоккайдо (54км);Швидкісні експреси (240-540 км/год.

Номер слайду 11

Економіка. Японська економіка є однією з найбільших в Азії. Вона дуже залежить від поставок сировинних матеріалів з інших країн через нестачу природних ресурсів.

Номер слайду 12

Японія є другою за величиною економічною державою світу

Номер слайду 13

Сільське господарство{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Рослинництво. Тваринництво. Рис. Свинарство. ОвочіПтахівництво. Фрукти. Шовківництво. Чай. Рибництво. Цукровий буряк 

Номер слайду 14

Зовнішня торгівля{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}ЕкспортІмпорт. Машини. Паливо. Обладнання. Рудна сировина. АвтомобіліПродовольчі товари. Продукція металургії Конструкційні матеріали Офісна техніка 

Номер слайду 15

Культура та традиції японського народу. Уклін. Для японців дуже важливе добре ставлення один до одного. Це виражається насамперед у поклоні. У Японців прийняті поклони і посмішки. Підлеглий кланяється своєму начальнику, згинаючи корпус під кутом 450, колеги вклоняються один одному під кутом 150, зустрічають клієнтів під кутом 300, учень кланяється вчителю під кутом 480

Номер слайду 16

Культура та традиції японського народу. Чаювання. Чаювання в Японії - цілий обряд, який називається "тя-ню-ю", що означає в перекладі "чайна церемонія". Беруть участь в обряді не більше 5 осіб

Номер слайду 17

Культура та традиції японського народу. БонсайЄ в Японії справжні дива. Одне з них - бонсай - мініатюрні сади. Це маленькі садки, але своїми розмірами, що не перевищують розмірів кімнати. Ростуть в них карликові дерева: дуби, клени, модрини висотою до 30 сантиметрів.

Номер слайду 18

Культура та традиції японського народу. ІкебанаІкебана - приблизний переклад мистецтво складання квітів. Це ціла наука. Її викладають у спеціальних школах. Навчають цьому мистецтву з 6 років, три рази на тиждень.

Номер слайду 19

Культура та традиції японського народу. Кімоно. Кімоно перекладається з японської, як одяг. Кімоно - це японський національний костюм. Його і сьогодні в святкові дні носять всі від малого до великого.

Номер слайду 20

Культура та традиції японського народу. Цвітіння сакури. Особливий інтерес у японців викликає японська вишня - сакура. Сакура у японців користується великою любов'ю і пошаною. У квітні в Японії проходить ханами-паті - свято-фестиваль милування цвітінням сакури.

Номер слайду 21

Культура та традиції японського народу. ОрігаміОрігамі ("складений папір") - давнє мистецтво складання фігурок з паперу. Мистецтво оригамі своїм корінням сягає у древній Китай, де і була відкритий папір.

Номер слайду 22

Що ж для вас тепер Японія?123……

Номер слайду 23

Домашнє завдання. Опрацювати § 21 Підготувати повідомлення по Китаю

pptx
Додано
3 січня 2022
Переглядів
715
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку