Презентація "Ярослав Володимиркович Осмомисл"

Про матеріал
Ярослав Володимиркович Осмомисл –син галицького князя Володимирка Володаревича.Прозвали його Осмомислом за гострий розум і ...
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ярослав Осмомисл Підготував Власов Василь 7- А клас (1153—1187)

Номер слайду 2

Ярослав мав гострий розум Ярослав Володимиркович Осмомисл –син галицького князя Володимирка Володаревича.Прозвали його Осмомислом за гострий розум і володіння вісьма іноземними мовами.

Номер слайду 3

Володіння Ярослава сягали вздовж Дністра далеко на південь;навіть землі в нижній течії Пруту й Дунаю опинились у певній залежності від Галича. Зростало значення Дністра у міжнародній торгівлі, що, в свою чергу, сприяло розвиткові міст князівства.

Номер слайду 4

Добрі зв‘язки Ярослав Осмомисл утримував добрі зв'язки з суздальським кн. Юрієм Долгоруким, разом з іноземним князем брав участь у походах проти половців.

Номер слайду 5

Один з наймогутніших Ярослав Осмомисл поширив територію свого князівства, приєднавши землі між Дністром і Карпатами, пониззя Дунаю. Він мав велике військо, при допомозі якого став одним з наймогутніших князів на Русі.

Номер слайду 6

Успенський собор За Ярослава Осмомисла розбудовано і укріплено багато галицьких міст, його заходами у 1153 — 1157 збудовано у Галичі Успенський собор.

Номер слайду 7

Сімейне життя 1150 р. одружився з Ольгою, дочкою князя Юрія Долгорукого. 1172 Ярослав Осмомисл покинув свою дружину Ольгу Юріївну і взяв нешлюбну жінку, боярську дочку Настасію Чагрову.

Номер слайду 8

Справи бояр Бояри спротивилися і примусили князя повернути Ольгу, а Настасію спалили як чарівницю.Він не міг врятувати її.

Номер слайду 9

Остання воля князя Ярославів заповіт — передати синові Олегові Галич, був після його смерти порушений. Галичиною заволодів син від правної дружини, Володимир П. По смерті Ярослава почався хаос.

Номер слайду 10

Підсумок Отже, мудрою політикою за 35-річного князювання Ярослав Осмомисл створив могутню державу, з якою рахувалися всі його сусіди.

ppt
Додано
7 жовтня 2020
Переглядів
6013
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку