Презентація "Явища природи навколо нас"

Про матеріал
Презентація розроблена для уроку природознавства 5 класу "Явища природи". Містить відомості про різноманітність явищ природи та їх значення в житті людини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Явища природи. Повторюваність явищ. Взаємозв'язок явищ у природі

Номер слайду 2

З плином часу тіла змінюються...

Номер слайду 3

Явища - зміни, що відбуваються з тілами

Номер слайду 4

Біологічні явища - це явища в живій природі Турбота про потомство, приліт птахів навесні, об'єднання вовків у зграю, розмноження, ріст і розвиток організмів.

Номер слайду 5

Фізичним явищам властиві зміни агрегатного стану речовини, розмірів і форми тіла, положення тіл одне відносно одного. При цьому нові речовини не утворюються. Перетворення води на лід та її випаровування, подрібнення цукру на цукрову пудру.

Номер слайду 6

Під час хімічних явищ одні речовини перетворюються на інші. Дрова в багатті перетворилися на попіл, на залізному ланцюгу утворилася іржа, соняшникову олію перетворили на маргарин.

Номер слайду 7

Повторюваність явищ у природіЯвища природи час від часу змінюють одне одного, тобто здатні чергуватися або повторюватися 

Номер слайду 8

Опис явищ за планом

Номер слайду 9

Різноманітність фізичних явищ

Номер слайду 10

Доповни речення: Будь-які зміни, що відбуваються у природі, називають ___________Розрізняють ________, __________, ____________ явища. Біологічні явища відбуваються у ____________ природі. Під час фізичних явищ _____________ перетворення одних речовин на інші. Під час ___________ - з одних речовин утворюються інші. Явища природи описують за певним ___________. У природі багато явищ _______________ одне одного, здатні ____________, _________. 

Номер слайду 11

Домашнє завдання. Прочитати параграф 10. Вивчити терміни. Виконати завдання № 5 в робочому зошиті (с. 23). Підготувати коротке повідомлення про механічні або теплові явища (уміти розповідати)*.

Номер слайду 12

Дякую за увагу 

pptx
Додано
9 червня 2022
Переглядів
2319
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку