Презентація з фізичної культури для 9 класу. Варіативний модуль "Футбол"

Про матеріал
Презентація з фізичної культури для 9 класу. Варіативний модуль "Футбол". Розроблений на основі матеріалу варіативного модуля «Футбол» програми з фізичної культури для учнів 5-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів, спрямований на вдосконалення фізичних, морально-вольових, психологічних якостей, вирішення виховних, освітніх та оздоровчих завдань уроку фізичної культури. При складанні модуля були враховані вікові, анатомо-фізіологічні та статеві особливості учнів; визначені пріоритетні завдання щодо рівня загальноосвітньої підготовки, безперервності та наступності вивчення. Основна мета модуля — формування фізичного, духовного та соціального здоров’я школярів; розвиток основних фізичних якостей; навчання техніки рухових дій; підвищення рівня фізичної підготовленості учнів; опанування волейболом як базовим модулем. Вивчення футболу має сприяти формуванню стійкого інтересу до предмета фізична культура в цілому та ігри у футбол зокрема, розвитку відповідних ігрових здібностей, умінь та навичок.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мета: Формування здорового способу життя Варіативний модуль: Футбол Завдання уроку:1. Удар по м’ячу середньою частиною лоба у стрибку 2. Техніка зупинки м’яча підошвою та внутрішньою стороною стопи 3. Виховання наполегливості, сміливості Дата:

Номер слайду 2

Удар по м’ячу середньою частиною лоба Удар по м’ячу головою використовується під час гри як у захисних діях так й у атакуючих діях. Частіше всього використовується удар серединою лоба. Удари головою гравець виконує з місця і в русі під час бігу та стрибків, відштовхуючись однією або обома ногами. При навчанні ударам головою дотримуються наступної послідовності: з початку вивчають удари з місця,потім в стрибку, відштовхуючись з місця і з розбігу.

Номер слайду 3

Удар по м’ячу середньою частиною лоба без стрибка. Техніка ударів по м'ячу головою найскладніша в футболі, тому вам знадобляться терпіння та сміливість в опануванні тренувальних вправ. Атакуйте м'яч з відкритими очима, удар робити серединою лоба. Зробити крок уперед і зігни ноги в колінах. Коли м'яч летить, дивитись на нього. Удар по м'ячу робити лобом.  Удар іншою частиною голови може бути небезпечним. Коли відбиваїте м'яч, напружте м'язи шиї, і щоб послати його в потрібному напрямку. 

Номер слайду 4

Зупинка м’яча підошвою Зупинка м'яча - один з головних прийомів, якими повинен володіти футболіст. Тому не шкодуйте часу на оволодіння цим прийомом. Дуже уважно стежте за м'ячем. Пересувайтеся по полю так, щоб опинитися з м'ячем на одній лінії. Доторкнувшись до м'яча, намагайтеся прийняти його м'яко, щоб він не відскочив від ніг.

Номер слайду 5

Зупинка м’яча підошвою. Основні фази руху Підготовча фаза – прийняття вихідного положення – характеризується переносом ваги тіла на опорну ногу, що трохи зігнута для стійкості. Нога, що зупиняє, посилається назустріч м'ячеві. Робоча фаза – амортизуюучий рух зупиняючою ногою, яка трохи розслаблена. У момент зіткнення з м'ячем починається рух ноги назад. Швидкість руху поступово сповільнюється. Завершальна фаза – прийняття необхідного положення для наступних дій. Загальний центр ваги тіла переноситься убік зупиняючої ноги і м'яча.

Номер слайду 6

Зупинка м’яча підошвою При наближенні м'яча, що котиться назустріч, нога виноситься вперед. Носок піднятий вгору під кутом 30–40°. Поступальний рух назад незначний. Для того щоб зупинити підошвою м'яч, що опускається, необхідно точно розрахувати місце його приземлення. Носок ноги піднятий. У момент торкання м'яча землі він накривається (але не давиться) підошвою.

Номер слайду 7

Зупинка м’яча внутрішньою стороною ступніДоторкнувшись до м'яча, намагайтеся прийняти його м'яко, щоб він не відскочив від ніг. Для зупинки м'яча, що котиться, нога виноситься назустріч м'ячу. Стопа повернута назовні на 90°. У момент зіткнення м'яча і стопи нога відводиться назад до рівня опорної ноги. При зупинці м'ячів, які низько летять, у підготовчій фазі нога, що зупиняє, більше згинається в колінному суглобі і піднімається до рівня м'яча.

Номер слайду 8

 1 П9 П10 Ж5 О2 Ф12 Ш 11 Г6 В   7 В8 З 3 З4 ВПо горизонталі1 Що позначає жовта карточка ?2 Спортивна командна гра м’ячем , який б’ють ногами.3 Ми її робимо підошвою.4 Якщо м’яч вийшов за межі поля, то як м’яч вводиться в гру ?5 Скільки гравців однієї команди на полі ?6 Ловить м’ячі та відбивати їх.7 Виконуємо внутрішньою та зовнішньою частинами підйому по прямій до партнера.8 Якщо гравець отримав травму то що ?По вертикалі1 Спосіб початку гри або поновлення.9 Передача м’яча напарнику.10 Набивання м’яча головою , ногою, стегном.11 М’яч пересік смугу воріт між стійками.12 Дії гравців неправильні, не чемні, та грубі або фізична агресія, що буде ?

Номер слайду 9

Домашнє завдання. Виконати згинання та розгинання рук в упорі лежачи та надіслати відеоролик

pptx
Додав(-ла)
Захарець Леся
Додано
22 лютого 2023
Переглядів
402
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку