Презентація з фізики, 8 клас на тему "Робота і потужність електричного струму".

Про матеріал
Презентація у вигляді опороного конспекту лекції. Розроблено з метою покращити візуальне сприйняття учнівством навчального матеріалу. Допоможе вчительству при підготовці до лекційних занять з відповідної теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Робота і потужність електричного струму.8 клас. Лекція 27

Номер слайду 2

2 Електролічильник — це прилад для прямого вимірювання роботи струму

Номер слайду 3

3 РОЗРАХУНОК РОБОТИ ЕЛЕКТРИЧНОГО СТРУМУ НА ДІЛЯНЦІ КОЛА

Номер слайду 4

4 РОЗРАХУНОК ПОТУЖНОСТІ ЕЛЕКТРИЧНОГО СТРУМУ НА ДІЛЯНЦІ КОЛА Потужність електричного струму — фізична величина, що характеризує швидкість виконання струмом роботи й дорівнює відношенню роботи струму до часу, за який цю роботу виконано:1 Вт — це потужність струму силою 1 А на ділянці кола з напругою 1 В

Номер слайду 5

5 ФАКТИЧНА І НОМІНАЛЬНА ПОТУЖНІСТЬ Вимірюючи потужність струму в споживачі, ми визначаємо його фактичну потужність. Потужність, що зазначено в паспорті електропристрою (або на пристрої), називають номінальною потужністю. Значення фактичної та номінальної потужностей споживача можуть відрізнятися. За будь-якого з’єднання споживачів загальна потужність струму в усьому колі дорівнює сумі потужностей окремих споживачів.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

КОНТРОЛЬНІ ЗАПИТАННЯЗа якою формулою обчислюють роботу електричного струму? Назвіть відомі вам одиниці роботи електричного струму. Доведіть, що 1 к. Вт · год = 3,6 · 106 Дж. Як вимірюють роботу електричного струму?Що називають потужністю електричного струму? За якою формулою можна обчислити потужність струму? Що називають номінальною потужністю електричного пристрою? Що таке фактична потужність електричного пристрою?

Номер слайду 10

pptx
До підручника
Фізика 8 клас (Бар’яхтар В. Г., Божинова Ф. Я., Довгий С. О., Кі-рюхіна О.О. (за ред. Бар’яхтар В. Г., Довгого С.О.))
До уроку
§ 33. Робота і потужність електричного струму
Додано
1 лютого 2022
Переглядів
978
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку