Презентація з фізики для 8 класу на тему "Електричний опір. Закон Ома".

Про матеріал
Презентація у вигляді опороного конспекту лекції. Розроблено з метою покращити візуальне сприйняття учнівством навчального матеріалу. Допоможе вчительству при підготовці до лекційних занять з відповідної теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Електричний опір. Закон Ома.8 клас. Лекція 23

Номер слайду 2

2

Номер слайду 3

3 Сила струму в провіднику прямо пропорційна напрузі на кінцях провідника. Цю залежність першим експериментально встановив німецький учений Георг Ом у 1826 р. Залежність сили струму в провідникувід напруги на його кінцях називають вольт-амперною характеристикою провідника.

Номер слайду 4

4 В кожному провіднику сила струму є прямо пропорційною напрузі на його кінцях (I = k. U), а от коефіцієнт пропорційності буде різним, про що свідчать різні кути нахилу графіків. Сила струму в провіднику залежить не тільки від напруги на його кінцях, але й від властивостей самого провідника.

Номер слайду 5

5

Номер слайду 6

6 Більшість радіоелектронних пристроїв неможливо уявити без резисторів — деталей, що забезпечують певні опори.

Номер слайду 7

7 Закон Ома для ділянки кола:де R — опір ділянки кола; він залежить тільки від властивостей провідників, що складають ділянку.

Номер слайду 8

8

Номер слайду 9

КОНТРОЛЬНІ ЗАПИТАННЯОпишіть дослід, який демонструє, що сила струму в провіднику прямо пропорційна напрузі на його кінцях. Опишіть дослід, який демонструє, що сила струму в провіднику залежить від властивостейпровідника. Дайте означення опору провідника. Що таке 1 Ом?Сформулюйте закон Ома для ділянки кола.

Номер слайду 10

pptx
До підручника
Фізика 8 клас (Бар’яхтар В. Г., Божинова Ф. Я., Довгий С. О., Кі-рюхіна О.О. (за ред. Бар’яхтар В. Г., Довгого С.О.))
До уроку
§ 29. Електричний опір. Закон Ома
Додано
15 січня 2022
Переглядів
5794
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку