Презентація з фізики "Геніальні речі, винайдені жінками"

Про матеріал
Матеріал може бути використаний для позакласного виховного заходу або для мотивації поглибленого вивчення фізики та цілісного світорозуміння.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Геніальні речі, винайдені жінками. Пропонуємо винаходи видатних жінок , яким вдалося розвіяти стійкий стереотип, що двигуни прогресу – це чоловіки.

Номер слайду 2

Лікар Стефанія Кволек. Придумала матеріал кевлар,що лежить в основі всіх бронежилетів. Після багаторічних дослідів та експериментів вона таки змогла отримати нове синтетичне волокно, яке за своїми властивостями було в п’ять разів міцніше сталі і гнучкіше нейлона.

Номер слайду 3

Американка Долорес Джонс. В 1917 році американка Долорес Джонс, зненавидівши постійний гул на вулиці, винайшла і застосувала в автомобілях перший в історії звукозахисний фільтр, завдяки якому вдалося знизити рівень шуму і громадянського невдоволення.  Ім’я цієї жінки зараз майже нікому не відомо. Тим не менше, кожний водій щоденно користується її винаходом.

Номер слайду 4

Американка Мері Андерсон Придумала склоочищувачі і запатентувала свою ідею в 1903 році. Перші «двірники» були, звичайно ж, механічними і складалися з обертової рукоятки і гумового валика. Зате вони працювали! Цілий рік Мері креслила, конструювала і випробувала свої склоочищувачі, перш ніж вони були завершені. Зате це були перші працюючі «двірники» – всі попередні ідеї на цю тему виявлялись неспроможними.

Номер слайду 5

Американка Шарлотта Бриджвуд До речі, автоматичні двірники теж були винайдені жінкою. В 1917 році американка Шарлотта Бриджвуд запатентувала электричні склоочищувачі, які працювали від двигуна автомобіля. Її винахід теж не став джерелом збагачення – склоочищувачі продавались дуже погано.

Номер слайду 6

Американка Табіта Бэббіт В 1810 році винайшла прототип циркулярної пилки. Ткаля за професією, вона спостерігала, як її брати тяжко трудились, розпилюючи товсті колоди пилкою з двома ручками, працюючи за принципом «вперед-назад». Через деякий час жінка придумала і виготовила пилку з круговим лезом, яка дозволяла розпилювати колоди в два рази швидше.

Номер слайду 7

Гречанка Гипатія Александрійська Вона винайшла деякі наукові інструменти: прилад для отримання дистильованої води, ареометр- прилад для визначення густини рідини,- прилад для визначення широти і довготи в астрономії, планисферу - зображення небесної сфери на площині, на якому можна обчислювати захід и схід небесних світил. Гипатії приписують слова: «Краще думати і робити помилки, ніж не думати взагалі».

Номер слайду 8

Сара Матер. Придумала символ моряків-підводників – перископ і запатентувала його ще в 1845 році.

Номер слайду 9

Надія Кожина,росіянка. В 1873 році показала всьому світу, бо виставка в Відні була Всесвітньою, як треба закривати м’ясні консерви. За свій винахід вона отримала медаль.

Номер слайду 10

Синтія Вестовер,секретар. Хто сказав, що щоб придумати щось треба спеціальна освіта. Ось вам приклад протилежного. Синтія Вестовер вирішила, що сніг може зіпсувати її нові чобітки, і придумала снігоприбиральну машину. І з 1892 року ці агрегати зайняли своє місце в гаражах по всьому світу.

Номер слайду 11

Джозефіна Кокрейн Недолічившись кількох тарілок з свого улюбленого фарфорового сервізу, Джозефіна Кокрейн створила машину, яка не тільки миє посуд, але й не б’є. Це відбулося в 1886 році, але тільки через 40 років, пристрій Кокрейн було визнано необхідною річчю в господарстві.

Номер слайду 12

Леді Августа Ада Байрон Перший в світі програміст. Вона склала код для обчислювальної машини, винайденої сером Чарльзом Баббаджем.

Номер слайду 13

Елен Еглуї Темношкіра жінка Еллен Еглуї жила в Вашингтоні в кінці минулого століття і саме тоді винайшла барабан пральної машини. Але в 1888 році вона продала патент на винахід за 18 доларів, оскільки «ніхто не став би купувати пральну машину, якщо  знав би, що патентом на неї володіє якась негритянка.

Номер слайду 14

Бет Несміт Грехем. Бет Несміт Грехем прославилася винаходом «рідкої паперу» - коректора, яким можна було легко й швидко замазати друкарську помилку, а потім виправити її. Цей винахід зробив революцію в діловодстві, а сама Бетті зі старшої секретарки банку перетворилася на мільйонерку.

Номер слайду 15

Маріон Донован Заморена мама й домогосподарка Маріон Донован в 1917 році сіла за швейну машинку й, після дескількох спроб, із банальної душевої занавіски отримала водонепроникні покриття для підгузника. На відміну від гумових повзунків, які уже були на ринку, дизайн Донован не викликав опрілостей и не шкодив шкірі малюка.

Номер слайду 16

Хоча чоловіки дуже люблять анекдоти про технічну безпорадність блондинок, але при цьому усвідомлю­ють, що інтуїція і розум у жінок розвинені набагато краще. Але все ж більшість чоловіків одноголосно ска­жуть, що винаходи техніки – справа зовсім не жіноча! Проте факти твердять нам про зворотнє.

pptx
Додано
23 лютого 2022
Переглядів
880
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку