Презентація з географії на тему: "Індія"

Про матеріал
Презентація з географії для учнів створенна за підручником Географія (Гільберг, Савчук, Совенко) 10 клас 2018
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міф чи факт“ Китай ”Китай — один з найбільших експортерів світу ?За кількістю промислових підприємств Китай посідає третє місце у світі?За кількістю населення Китай посідає першемісце в світі ?Шанхай – столиця Китаю?На 1/3 території Китаю зосереджено 90 % усього населення ?Китай посідає друге місце у світі за розмірами валютнихрезервів?50 % території Китаю вкрито лісовою рослинністю? Китай посідає перше місце у світі за виробництвом електроенергії на ВЕС і СЕС?Китай — найбільший за обсягами продажу автомобільний ринок світу ?Основою сільського господарства Китаю є рослинництво, яке спеціалізується на вирощуванні зернових культур?

Номер слайду 2

Індія

Номер слайду 3

Перегляд відео

Номер слайду 4

Місце країни у світі та регіоніІндія — одна з найбільших країн світу за площею, людністю, розміром ВВП. Країна має різноманітні природні умови і ресурси. Це держава світу з передовими ядерними, космічними та комп’ютерними технологіями. Третя за економічними показниками країна Азії. Водночас — країна з кастовим укладом життя, де використовують дитячу працю, а майже 25 % жіночого населення неписьменні.

Номер слайду 5

Чинники, що визначають місце країни в МППВеликі поклади корисних копалин тазначні земельні угіддя визначають активну участь Індії у світовій торгівлі сировиною. Численне населення є значним споживачем різноманітної продукції. Низька вартість робочої сили сприяє розміщенню у цій країні різних промислових підприємств У структурі населення Індії переважає молодь працездатного віку, що створює великий ринок праці (майже 500 млн. осіб).

Номер слайду 6

НаселенняІндія — друга за кількістю населення країна світу, чисельність якого невпинно зростає.Індійці переважно живуть у сільських населених пунктах. У містах живе 33,5 % населення Індії. Більшість міст країни — невеликі за людністю. Вирізняють 15 дуже великих міст, що утворили міські агломерації, наприклад Мумбайську.

Номер слайду 7

Особливості структури економіки

Номер слайду 8

Спеціалізація С/ГІндія посідає четверте місце у світі за вартістю с/г продукції. Під сільськогосподарськими угіддями зайнято майже 60 % території країни. Головні культури — рис і пшениця. З технічних культур переважають цукрова тростина і бавовник Важливе місце займають джут , прянощі, чай, тютюн.

Номер слайду 9

Товарне тваринництво малорозвинене Переважає утримання дрібної рогатої худоби і домашньої птиці. Садівництво найбільш розвинене на півночі та у передгірських східних районах. Переважно вирощують яблука, сливи, персики. Морське рибальство найрозвиненіше у приморських південних і західних штатах, а річкове — на сході і північному сході Індії

Номер слайду 10

Пригадайте. На які корисні копалини багата Індія?

Номер слайду 11

Міркуємо

Номер слайду 12

Промислові виробництва, що визначають міжнародну спеціалізацію. Діамантова і ювелірна промисловість — припадає 7 % ВВП країни. Індія — світовий лідер з виробництва й експорту діамантів. Орієнтована на закордонного споживача й нафтохімічна промисловість (5 % ВВП країни). Чорна металургія Індії — одна з найбільших у світі за обсягом виплавки сталі та виробництва прокату чорних металів. Нафтопереробний завод у місті Джамнагар

Номер слайду 13

Фармацевтична промисловість. У країні виробляють майже 10 % усіх ліків світу. Більшість підприємств належить ТНК (наприклад, «Файзер»). Швидко розвивається машинобудування. Автомобілебудування виробляє 7 % ВВП країни. У ньому зайнято майже 20 млн. осіб. Найбільші р-ни: Ченайський район є лідером з виробництва автомобілів (35 %), У Мумбайському - 33 %. Столичний район виробляє 32 %. У Гуджаратському найбільші підприємства належать компаніям «Дженерал Моторс» Легка промисловість — багатовіковий вид міжнародної економічної спеціалізації Індії. Текстильна промисловість є другою після сільського господарства за кількістю зайнятих —35 млн. осіб

Номер слайду 14

Особливості третинного секторуІндія — одна з провідних країн світу за рівнем розвитку інформаційних технологій й бізнес-аутсорсингу. Велике значення має міжнародний туризм (6 % ВВП Індії).

Номер слайду 15

Домашня робота§ 22. Індія ст. 132-139@ Дослідження (одне на вибір)1. Індія – туристичний регіон2. Екологічні проблеми Індії3. А тут, може бути власна тема для дослідження)))

pptx
Додано
9 січня 2023
Переглядів
840
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку