Презентація з географії на тему: "Індійське сарі"

Про матеріал
Інтернет дослідження з географії на тему: "Індійське сарі" учениці 10 класу
Перегляд файлу

image


imageimageтрадиц йний ж ночий одяг у П вденн й Аз ї у вигляд шматка тканини довжиною в д 4,5 до 9 метр в  шириною до 1,2 м, особливим чином обернутого навколо т ла. Носиться сар з блузою, в домою як чол або рав ка,  нижньою сп дницею (павада/павадаї на п вдн  шайя на сход ).

imageimageПерш сл ди сар , виявлен в долин Інду, датуються 100 р. до н. е., проте в текстах воно згадується м ж 2800  1800 рр. до н. е. В нд йських легендах тканина вт лює створення Всесв ту. «Сутра» (нитка) є основою, а «сутрадхара» (ткач) — творцем або творцем Усесв ту. Слово сар походить в д санскритського сат , що означає «тканина», «смуга тканини», яке походить в д пракритського слова сатт ка.


С м о і м о орі

imageimage1.Б лий - кол р чистоти спокою,вважається вт ленням св тла. Б лий в Інд ї також вважається чолов чим  активно використовується чолов ками у вс х частинах костюма з н г до голови. Б лий - це також символ смерт , але й переродження. Це кол р богин знання. Це єдиний кол р, який дозволено одягати вдовам - так вони показують жалобу, аскетизм  в рн сть.


imageimage2.Червоний-здоров'я. Червоний кол р вважається сприятливим, позначаючи життєв сили, благополуччя  рад сть. Цей кол р символ зує кров, а також є ознакою с мейного стану ж нки. Червона смуга на прод л волосся є символом зам жжя. Цей кол р також позначає еротичн конотац ї та активно використовується як у вес льних церемон ях, так  п д час шлюбу.

imageimage3.Помаранчевий, шафрановий та нш в дт нки жовтого широко використовуються в одяз чолов к в  ж нок з найдавн ших час в, в н вважається сприятливим. Спочатку барвник отримували з дорогоц нного листя шафрану. Цей кол р, як  червоний, використовувався у вес льному одяз .

imageimage5.Для сезону дощ в вважається найкращим одяг, який зображує процв тання земл та рад сть, у цей сезон

носять зелен покривала дупатта.

imageimage4.Жовтий також є частиною вс х рел г йних обряд в оск льки представляє бога сонця. Символ зм вищезгаданих кольор в та їх енерг ї проявляється у тому, як вони будуть нтегрован у повсякденному одяз . Деяк кольори також в дпов дають за окрем сезони та свята. Помаранчевий  золотий є кращими з нагоди Нового року або м сяця Чайтх. Навесн  вл тку кращий св тло-жовтий, св тлоперсиковий  перлово-рожевий, тому що вважається, що ц кольори краще охолоджують.


Ічнує е ба о о   і сарі,  ма н ам і

imageimageбе , с м о і а сарі є у е і а о .

я у а у а у!

pdf
Додано
9 січня 2023
Переглядів
600
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку