Презентація з географії на тему " Структура населення"

Про матеріал

Презентація з географії "Структура населення" містить відомості про мовний , етнічний та расовий склад населення, статево - вікову структуру, релігійну структуру тощо.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Структура населення. Підготувала викладач географії ДНЗ “Уманський ПЛ” Загребнюк Н. А.

Номер слайду 2

Статево – вікова структурав світі переважають чоловіки — на 100 жінок припадає приблизно 102 чоловіки. у країнах Європи, США, Канаді чисельно переважать жінки. У країнах Африки, Латинської Америки, Австралії та Океанії кількість чоловіків і жінок є приблизно однаковою. А в більшості країн Азії досить помітно переважають чоловіки.

Номер слайду 3

Тривалість життя на ЗемліЗа даними ООН, на сьогодні середня тривалість життя складала 63,8 років для чоловіків та 67,8 років у жінок. У розвинених країнах ці показники становлять 76,5 років . Найдовше живуть люди у Японії (82 роки). У країнах, що розвиваються, чоловіки живуть у середньому 62, 5 років, а жінки — 65,7 років. Найменша тривалість життя в Зімбабве (36 років), Сьєрра-Леоне (40,5 років).

Номер слайду 4

Від типу відтворення залежить вікова структура населення. У країнах з першим типом частка молоді незначна, а частка людей похилого віку постійно збільшується — відбувається процес «старіння нації». Другий тип, навпаки, характеризується значною кількістю молодих людей.

Номер слайду 5

Людські раси – це історично сформовані групи людей, що пов’язані єдністю походження, відображеного в загальних спадкових морфологічних і фізіологічних ознаках, які варіюються в певних межах. РАСОВИЙ СКЛАД НАСЕЛЕННЯ

Номер слайду 6

РАСОВИЙ СКЛАД НАСЕЛЕННЯ{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Європа. Азія. Америка. Австралія і Океанія. Африка. Негроїдна0,20,16,80,0195,5Європеоїдна97,430,252,785,24,3 Монголоїдна0,138,76,90,10,1 Австралоїдна0,043,80,33,50,05 Змішані2,2627,233,5713,190,05

Номер слайду 7

Національний склад населенняоднонаціональні - (Данія, Швеція, Портуґалія, Італія, Ірландія, Греція, Південна Корея, Японія, Ємен, Банґладеш, Саудівська Аравія та ін.)., Двонаціональні - Бельґія, де проживають фламандці і валлони багатонаціональні - Найбільш строкатий етнічний склад в азіатських країнах — Індії та Індонезії, в них проживає понад 100 народів.

Номер слайду 8

Мовний склад населення. Загальна кількість мов у світі сягає понад п’ять тисяч, тобто збігається з кількістю етносів (народів)

Номер слайду 9

Найвищою таксономічною одиницею в цій класифікації є мовна сім’я. Фахівці налічують у світі близько 20 мовних сімей.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Релігійна структура

Номер слайду 12

Релігія — це світогляд і світовідчуття та відповідна поведінка людини, що ґрунтується на вірі в існування надприродного. Для суспільства релігія є об’єднанням загальнолюдських цінностей і норм, невід’ємною частиною культури й окремої людини та етносу в цілому.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Християнство— релігія, що базується на вірі в Ісуса Христа. Основні положення християнства (догми) сформульовані в Біблії та постановах Вселенських соборів. Центральне місце посідає догма воскресіння Ісуса Христа. Усі три гілки християнства — католицизм, православ’я і протестантизм — об’єднують близько 2 мільярдів вірян у всьому світі

Номер слайду 15

Іслам або мусульманство (від араб. покірність), або мусульманство, — релігія, що базується на вірі в єдиного всемогутнього бога Аллаха і його пророка-посланника Мухаммеда (або Магомета, звідки ще одна назва релігії — магометанство). У цій релігії виділяються дві основні течії — сунізм та шиїзм. Найбільше мусульман мешкає в Азії і Африці, а їхня загальна кількість у світі сягає 1 мільярда.

Номер слайду 16

Буддизм— єдина зі світових релігій, що базується не на вірі в Бога, а на вірі в Будду — просвітленого, яким за певних обставин може стати будь-хто, якщо звільнить душу від страждань, зумовлених нездійсненними бажаннями. Буддизм поширений в Індії, Монголії, Китаї, Шрі-Ланці, частково в Середній Азії і Сибіру (450 млн вірян).

Номер слайду 17

Індуїзм — одна з найпоширеніших національних релігій світу, її сповідують біля 478 млн. чоловік. В Індії індуїсти становлять 84 % населення. Найважливішими з численних богів індуїзму вважають трьох (трімурті) — Брахму, Шіву і Вішну.

Номер слайду 18

Іудаїзм — одна зі стародавніх етнічних релігій, релігія давніх іудеїв, що проживали на території сучасної держави Ізраїльбазується на концепції всюдисущого вічного Творця, чия воля та особливе ставлення до єврейського народу відбиті в Торі тобто Законі.

Номер слайду 19

Синтоїзм — стародавня політеїстична релігія мешканців Японського архіпелагу. В її основі лежать анімістичні, фетишстичні, тотемістичні вірування, які склалися у середовищі різних етнічнографічних груп Японії. Вона оформилася у релігійну систему під впливом материкової релігійно-філософської думки (буддизму, даосизму і конфуціанства) та зусиль японських політичних кіл.

pptx
Додано
14 серпня 2018
Переглядів
2924
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку