Презентація з методики проведення квестів

Про матеріал

У презентації наочно показана методика проведення квестів - інтерактивних ігор з різних навчальних предметів, наведено приклади матеріалів до різних квестів на мовну або літературну тематику.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Методика проведення квестів. Підготувала учитель української мови та літератури. НВК ім. В. Симоненка Угрин Тереза Іванівна

Номер слайду 2

Робота організатора, яка передує гріРозписати станції (підібрати необхідний матеріал, який стане вказівником для знаходження станції)Підібрати завдання для кожної станції, питання для бліцконкурсу. Визначити маршрути, надрукувати маршрутні листи. Приготувати по 30 (40) квадратиків різних кольорів, по 3 (4) копії кожного завдання

Номер слайду 3

Приклад указівників станційіз гри “Франкознай”1. Кабінет Пісня і праця - великі дві сили! трудового навчання 2. Кабінет географії Ми великі! Сян і Буг, І Дністер наш безконечний – Се границі наші!.. 3. Кабінет математики Від слона на тисяч п'ядей, Від коня на сто тікай, Від вола на десять п'ядей, Зла й на очі не видай. 4. Кабінет світової Колись в сонетах Данте і Петрарка,літератури Шекспір і Спенсер Красоту співали, В форму майстерну, Мов різьблена чарка, Свою любов, мов шум-вино, вливали…

Номер слайду 4

Приклад вказівників станційта завдань із гри “Мовознай”1. Найпопулярніше місце перебування учнів на перерві (їдальня). Завдання: записати по 5 іменників, що вживаються тільки в однині та тільки в множині.2. Ідіть туди, не знаю куди, принесіть те, не знаю яке (коридор у початковій школі, розмальований ілюстраціями до казок). Завдання: записати 5 «казкових» фразеологізмів.3. Там за залізними дверима зберігається сторінка Галицько-Волинського літопису (к-т історії). Завдання: виписати застарілі слова, з'ясувати їхнє значення. Розмежувати архаїзми та історизми. 1) Сивий оселедець розсипався козакові перед очима. 2) Цю корогву прислали козакам за мужність. 3) На голові Кайдашихи був високий очіпок. 4) Устами дитини глаголить істина. 5) Крикнув цар на своїх гайдуків.

Номер слайду 5

Учасники гри. Дві – чотири команди по 4-5 учнів. Асистенти. Організатори Підготовка до гри Перед початком гри (за тиждень) команди отримують перелік питань, які треба підготувати до квесту (переважно дається ширше коло питань, ніж їх буде у грі)

Номер слайду 6

Роль асистентів. Асистенти зустрічають учасників гри на станції і, якщо ті правильно визначили станцію, дають завдання (для усіх команд одне і те ж), відзначивши на маршрутному листку свою станцію;за правильну чи неправильну відповідь асистенти вручають команді квадратик відповідного кольору.

Номер слайду 7

Роль організаторів. Здійснювати загальний нагляд за грою. Підвести підсумок квесту, визначити переможця. При потребі провести бліцконкурс. Вручити призи

Номер слайду 8

Перебіг гри На початку гри проводиться інструктаж, після якого кожній команді вручається маршрутний лист і конверт, у якому названо першу станцію (одне із приміщень школи). Ці перші станції (як і наступні, за винятком останньої) для кожної команди повинні бути різними. На кожній станції учні отримують завдання, яке вони повинні якнайшвидше виконати, після чого їм вручають указівник наступної станції.

Номер слайду 9

Маршрути№коман-ди. Маршрутний лист. Номери станцій (кабінетів)І15948372610ІІ26159483710ІІІ37261594810ІV48372615910

Номер слайду 10

Оцінювання. За повну, правильну відповідь команда одержує паперовий квадратик малинового кольору, за неповну – синього, за неправильну – жовтого кольору.

Номер слайду 11

Визначення переможця. Перемагає команда, яка першою прийде на кінцеву станцію і отримає якнайбільше малинових квадратиків. Якщо дві команди прийдуть на останню станцію одночасно чи команда, яка фінішувала першою, має менше малинових квадратиків, ніж команда, яка була другою, команди повинні відповісти на бліцпитання. Переможе команда, яка дасть більше правильних відповідей.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Станкова Олеся Іванівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 серпня 2018
Переглядів
990
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку