Презентація з природознавства 3 клас

Про матеріал
Презентація з природознавства 3 клас. Урок закріплення теми "Рослини і тварини Червоної книги України"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Бесіда У чому полягає значення рослин? Наведіть приклади рослин, яким загрожує небезпека зникнення. Для чого створюють ботанічні сади?

Номер слайду 2

Охорона тваринного світу. Червона книга України

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Це велика комаха, характерною ознакою якої є своєрідні круглі плями на крилах, різні за розміром і кольором, що нагадують око. Гра «Впізнай тварину»

Номер слайду 5

Відповідь Метелик павине око

Номер слайду 6

Це могутній хижий птах. Розмах крил його становить близько 2 метрів. В Україні зустрічається лише в Карпатах. Довго літає, ширяючи високо над землею. Живиться дрібними тваринами і птахами, на яких спритно полює. Гра «Впізнай тварину»

Номер слайду 7

Орел-беркут Відповідь

Номер слайду 8

Це комаха. Тіло товсте, густо вкрите бархатистими волосинками і перетягнуте впоперек черевця чи грудей кольоровою смужкою. Є пара складних і троє простих очей. Комаха висмоктує нектар із квітів. Гра «Впізнай тварину»

Номер слайду 9

Джміль Відповідь

Номер слайду 10

Птах досить великий, маса деяких особин досягає 15 кг. Його називають провісником весни та зими за приємний голос, що він подає, повертаючись із далеких країв. Відлітають ці птахи ключем. Гра «Впізнай тварину»

Номер слайду 11

Журавель Відповідь

Номер слайду 12

Тварина чудово пристосувалася до життя серед морських просторів. Тіло обтічне, торпедоподібне. Мордочка видовжена, голова плавно переходить у тулуб. Шкіра еластична, гладенька. Вона відтворює і вловлює звукові сигнали. В Україні зустрічається в Чорному морі. Гра «Впізнай тварину»

Номер слайду 13

Дельфін Відповідь

Номер слайду 14

Цінний промисловий звір, найбільший серед гризунів нашої країни. Добре пристосувався до напівводного життя. Цих тварин називають найвизначнішими архітекторами. Гра «Впізнай тварину»

Номер слайду 15

Бобри Відповідь

Номер слайду 16

Бесіда — Що об’єднує цих тварин і комах? — Чому ця книга так називається і яка її основна функція?

ppt
Додано
2 червня 2020
Переглядів
640
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку