Презентація з природознавства на тему:"Екскурсія в природу. Ознайомлення з розмаїттям рослинного та тваринного світу рідного краю".

Про матеріал
Мета презентації: ознайомити учнів з розмаїттям рослинного та тваринного світу рідного краю; розвивати уяву, спостережливість, увагу; виховувати любов до природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Екскурсія в природу. Ознайомлення з розмаїттям рослинного та тваринного світус. Мощене. Презентацію підготувала вчитель початкових класів Мощенської філії КЗ «Хащуватський ліцей» Карташова А. В.

Номер слайду 2

Тема уроку: Екскурсія в природу. Ознайомлення з розмаїттям рослинного та тваринного світу рідного краю.

Номер слайду 3

Мета уроку:- ознайомити учнів з розмаїттям рослинного та тваринного світу рідного краю; розвивати уяву, спостережливість, увагу; виховувати любов до природи.

Номер слайду 4

Гра «Шифрувальник»Ерао. Кскур. Соо. Кавр. УРа. СіршІЯ В річ. Пгн. Риввовс. ИРсв. ОДолра. УПодивіться на екран. Розшифруйте тему нашого уроку. Ваше завдання – скласти слова з великих букв: Екскурсія в природу. Сьогодні у нас буде заочна екскурсія у природу. Давайте пригадаємо правила поведінки у природі.

Номер слайду 5

Пам’ятка поводження у природіНе чіпати руками диких тваринне зривати квіти, рослинине смітити, бо це утруднює життя рослинам, тваринамне ламати дерева, кущіне лови диких тварин, та не уноси їх додомуне розоряй пташині гнізда

Номер слайду 6

Станція №1- І першою нашою станцією, буде наше шкільне подвір’я. Давайте пригадаємо з вами День знань 2019 року. Адже ми разом з учнями та класним керівником 2 класу провели цікавий веб – квест.

Номер слайду 7

- Перед нашою школою знаходиться багато різноманітних дерев, наприклад: береза, клен, горіх, вишня, ялинка, черемха. Кущів:калини. Квітів: троянди, Всі вони різні і мають певні свої особливості за якими ми їх розпізнаємо. Пригадайте, які хвойні та квіткові рослини ростуть на території нашого закладу?Спочатку хвойні. Тепер квіткові. А чи помітили ви ті рослини, які потребують захисту?

Номер слайду 8

Станція №2 Пригадайте як влітку у пришкільному таборі «Веселка» ми проводили екскурсію: « Стежками рідного села». Давайте знову пройдемося нашим неповторним та прекрасним селом. Коли ми спускаємося шляхом від школи то з правої сторони бачимо ставок, який називають: «Громадський». Назва проста, тому що його створювали люди самостійно і працювали всією громадою. Тому з вітце і назва ставка. Тут ми можемо побачити різноманітні рослини, такі як: очерет, пирій, осокори молоді, кульбаба. Завдяки унікальним природним умовам, став є домівкою для сотень видів тварин.

Номер слайду 9

- Як ви знаєте у нашому селі є ще один ставок – «Панський». Колись давно його викопали селяни для пана , відповідно так і назвали. Саме до нього ми полюбляємо ходити на екскурсію.

Номер слайду 10

Найбільшу чисельність серед тварин на ставку складають птиці. Від звичних нам синиць і горобців, до рідкісних видів і підлягають охороні. Птахів дуже багато, і у кожної - своя пісня.

Номер слайду 11

Подивіться на слайд та натисніть ТУТ прослухайте спів певної пташки. Потім, спробуйте відгадати по співу, чий він.

Номер слайду 12

Станція №3 Легені с. Мощене – парк, ліс.

Номер слайду 13

У полях, парку с. Мощене, на узліссях лісу часто зустрічаються зайці, фазани, ящірки, вужі, дикі свині, благородні та плямисті олені, лисиці, борсуки. Прогулюючись вночі, ви можете почути шурхіт в траві або листі - це їжак. У парку, особливо біля хвойних дерев ви побачите швидко бігаючих по деревах білок.

Номер слайду 14

Станція№4 «Загадкова»- Розгадайте загадки та пригадайте, які тварини та рослини є у лісі нашого села. В лісі молодиця гуляє На всі боки поглядає. На ній шубка дорога. Вся горить, мов золота. Хвіст пухнастий і м’який. Що за звір такий? Швидкі лапки, куций хвіст,Довгі вушка, чорний ніс,Хліба з рук бере окрайчик. Сірий і пухнастий... Перший раз цвіла— Жовтою була,Як дозріла—побіліла, Схопилася, полетіла Знову десь рости Й жовто зацвісти Ти солодке полюбляєшь?Ну тоді про мене знаєш!Я над квітами літаю,Друзів медом пригощаю. Не велика й не мала,А зовуть мене ...

Номер слайду 15

В ліс ми з друзями пішли,Диво дивне там знайшли. Як клубочок, ця тваринка,Вся в колючках в неї спинка. Хай собі затямить всяк,Зветься дивний звір ... Запалали в чистім полі,          Наче галстуки червоні. То палає в полі так Польовий червоний... На голові його корона з гілля,Копитця топчуть буйне зілля. На спинці плямки білі, наче день,Звірятко звати це ...

Номер слайду 16

Станція №5- Наше село багате своєю родючою землею. Тому як ви знаєте у нас є багато полів. Які рослини на них можуть рости? Вірно - культурні рослини. Розгляньте малюнки та пригадайте, які культурні рослини вирощують у нас на полях.

Номер слайду 17

Станція№6- Ось і підійшов час повертатися назад. Давайте завітаємо ще на одну станцію: «Пам’ятник с. Мощене». Це звичайно наша мощена криниця. Саме від неї ви всі знаєте і пішла назва нашого селища. Також вона славиться своєю смачною, холодною та кришталевою водою.

Номер слайду 18

Дякую за увагу!

Номер слайду 19

- Використані інтернет джерела:https://naurok.com.ua/urok-z-prirodoznavstva---zaochna-ekskursiya-v-prirodu-13072.html

pptx
Додано
5 травня 2020
Переглядів
2337
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку