Презентація з теми "Енергозбереження"

Про матеріал

Кожен рік, в умовах підвищення дефіціту енергоресурсів, значення та важливість ефективного використання паливно та енергетичних ресурсів стає все більш актуальним. З кожним роком, в умовах зростаючого дефіциту енергоресурсів та постійного підвищення їх ціни, питання енергозбереження та ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів набувають все більш важливого значення. Добірка матеріалу до всеукраїнського тиждня "Енергозбереження" допоможе класному керівнику ознайомити учнів з раціональним використанням тепла, газу та електроенергії.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Енергозбереження в професії кухаря та побуті Підготувала здобувачка освіти група 1 кл Рєпухова Юлія під керівництвом викладача фізики Фєтіосової Тетяни Євгенівни

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

На кухні є 3 основних природних ресурси, які треба берегти: 1) вода, 2) газ, 3) світло.

Номер слайду 8

Економія води Всі соціальні та економічні витрати багато в чому виявляються марними. Адже велика частка втрат і забруднень прісної води, а також основні резерви поліпшення становища в цій сфері, присутні не в галузі побутового водоспоживання, а в сфері сільськогосподарського і промислового виробництва. У побутовому ж споживанні велика частина втрат води доводиться на зношені розподільні мережі - ще "до лічильників".

Номер слайду 9

Економія води на кухні: 1. При ручному митті посуду не тримайте постійно кран відкритим. Якщо ваша раковина складається з двох відділень, мийте посуд в раковині, наповненою водою і змішаної з миючим засобом, попередньо закривши злив. Вимитий посуд обполосніть в іншому відділенні раковини з чистою водою. (Цей спосіб дозволяє знизити споживання води на миття посуду в 3-5 разів.) 2. Використовуйте посудомийну і пральну машину по можливості при їх повному завантаженні. (Економія до 60 літрів води при кожному використанні.) 3. Не разморожуйте продукти під струменем води з-під крана. Найкраще- заздалегідь перекласти продукти з морозилки в холодильник. (Економія до 10 літрів води в день.)

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Экономія світла Найістотніше і найпростіший спосіб економії електроенергії в побуті полягає в рівномірному споживанні електроенергії всім суспільством протягом доби, Тому без особливої ​​необхідності не включайте додаткові електроприлади в мережу в години пік електричних навантажень: вранці з 8 до 10 год і ввечері з 20 до 22 год . Завдання непросте, але все-таки привчіть себе до цього. Майте на увазі, що будь-яка дбайлива господиня в цивілізованій країні ніколи не включить в години пік пральну машину або електронагрівач.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Экономія газу Говорячи про економію газу ми перш за все маємо на увазі кухню на виробництві, приватний сектор (будинки, котеджі і тд.). А в багатоповерхових будинках споживання газу зводиться до приготування їжі на кухні, в ході якого споживається не дуже велика кількість газу. Інша справа, приватний будинок, який опалюється газом. З огляду на кліматичні умови в нашій країні витрати на оплату газу становлять велику частку сімейного бюджету і, беручи до уваги, що ціна на газ неухильно зростає вгору, питання про економію газу дуже актуальне і він може привести до значної економії.

Номер слайду 15

ppt
Додано
18 листопада 2018
Переглядів
5791
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку