Презентація з теми "Реалізація особистісно-орієнтованого підходу у виховній діяльності класного керівника"

Про матеріал
Презентація з теми "Реалізація особистісно-орієнтованого підходу у виховній діяльності класного керівника".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Реалізація особистісно-орієнтованого підходу у виховній діяльності класного керівника 

Номер слайду 2

Особистісно-орієнтований підхід передбачає

Номер слайду 3

ПРИНЦИП ГНУЧКОСТІ(передбачає врахування вікових та індивідуальних особливостей учнів). ПРИНЦИП СПІВДІЯЛЬНОСТІ(має на меті підхід, за якого учні відчувають себе активними співучасниками навчального процесу). ПРИНЦИП САМООРГАНІЗАЦІЇ(передбачає спонукання учнів до організації свого робочого місця, здійснення самоперевірки). ПРИНЦИПИ Особистісно-орієнтован. ОГО підх. Од. У

Номер слайду 4

Технології, що використовуються в рамках особистісно-орієнтованого виховання

Номер слайду 5

Створення ситуації успіху Ситуація успіху – суб’єктивний психічний стан задоволення наслідком фізичної або моральної напруги виконавця справи, творця явища. Ситуація успіху досягається тоді, коли сама дитина визначає цей результат як успіх. Основні правила створення ситуації успіхуформування свідомого ставлення до навчання має слугувати перетворенню результату на мотив для нової пізнавальної діяльності;у кожної дитини є задатки, які можуть розвинутися у здібності.

Номер слайду 6

РОЗВИТОК КРИТИЧНОГО МИСЛЕННЯТЕХНОЛОГІЯ ВКЛЮЧАЄформування вміння самостійно вчитися й працювати з різними джерелами інформації;навчання формулювати особисту точку зору й аргументувати її;сприяння застосовуванню отриманих знань учнями для розв’язання життєвих проблем;формування культури спілкування, навичок роботи в команді.

Номер слайду 7

інформаційно-комунікаційні технологіїВИКОРИСТАННЯ ІКТ СПРИЯЄпідвищенню пізнавальної активності дітей за рахунок залучення до навчально-виховного процесу відео- та аудіоінформації;формуванню навичок самостійної роботи учнів в мережі Інтернет під час підготовки до занять.

Номер слайду 8

«проблемне виховання»ТЕХНОЛОГІЯ ПЕРЕДБАЧАЄналагодження взаємодії між учасниками навчального процесу з застосуванням системи знань і способів розумової і практичної діяльності;розвиток інтелекту учнів, пізнавальної самостійності і творчих здібностей;розвиток всебічно і гармонійно розвиненої особистості.

Номер слайду 9

Майстерність і мистецтво виховання всебічно розвиненої особистості полягає в умінні педагога відкрити буквально перед кожним, отже й перед найпосереднішим, найважчим вихованцем, ті сфери розвитку його духу, де він може досягти вершини, виявити себе, заявити про своє «Я», черпати сили з джерела людської гідності, почувати себе не обділеним, а духовно багатим... Василь Сухомлинський

pptx
Додано
24 листопада 2021
Переглядів
882
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку