"Презентація з української літератури "Олександр Гаврош"

Про матеріал
В цьому методичному матеріалі розміщено презентацію з української літератури на тему "Творчість та життя Олександра Гавроша". В цій презентації розміщено 9 слайдів. У цій презентації є цікаві факти про Олександра Гавроша.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Творчість та життя Олександра Гавроша

Номер слайду 2

Гаврош Олександр Дюлович народився 26 березня 1971 року в Ужгороді. Закінчив факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка.

Номер слайду 3

У 2006–2007 рр. працював завідувачем літературно-драматичною частиною Закарпатського обласного українського музично-драматичного театру. Лектор Другої літньої літературної школи (2011 р., Колочава). Друкується в закарпатських та всеукраїнських ЗМІ. Має близько двох тисяч публікацій у пресі. Член Асоціації українських письменників та Національної спілки письменників України. Окремі твори перекладено німецькою, білоруською, словацькою, сербською, польською мовами. Засновник і співголова журналістських клубів «Не. Таємна вечеря» та «Театрал Закарпаття». Захоплення — література, історія, культура, театр, кіно.

Номер слайду 4

«Цікаві факти про Олександра Гавроша»

Номер слайду 5

Олександр Гаврош – не публічна людина, він сучасний популярний письменник, твори якого вжу увійшли до шкільної програми.

Номер слайду 6

Вчився в Ужгородській середній школі №15, яка носила ім’я Леніна, і була єдина на Закарпатті. Читав із самого малечку. Так любив книжки, що часто починав їх читати по дорозі з бібліотеки додому, і жодного разу не падав).

Номер слайду 7

Улюблена їжа –  вареники з сиром, капустою чи з вишнями.

Номер слайду 8

Не дивиться телевізор.  Захоплення –  література, історія, культура.

Номер слайду 9

У 2013-му в український прокат вийшов фільм режисера Віктора Андрієнка «Іван Сила», знятий за повістю Олександра Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу».  Фільм був повнісю профінансований бюджетом України. Олександр Гаврош про свою творчість: «Важко сказати, що стало першопоштовхом до початку  літературної творчості. Якось воно само почалося. Абсолютно несподівано  для мене. Раптом написалося і все.

pptx
Додано
26 грудня 2023
Переглядів
273
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку