Презентація захист проектів із теми “Розвиток судноплавства й повітроплавання. Дослід Торрічеллі. Спостереження за зміною атмосферного тиску. Насоси”

Про матеріал
Допоміжний матеріал до уроку захисту проектів для учнів 7 класу. Допоможе актуалізувати опорні знання та викличе цікавість до уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Комунальний заклад "Луцька загальноосвітня школа І - ІІІ ступенів № 12 Луцької міської ради Волинської області"Захист проектів із теми “Розвиток судноплавства й повітроплавання. Дослід Торрічеллі. Спостереження за зміною атмосферного тиску. Насоси” (Взаємодія тіл. Сила)

Номер слайду 2

Чому сталевий цвях тоне у воді, а корабель, корпус якого виготовлений зі сталі, плаває? -Чому м'яч, який занурили у воду й відпустили, вискакує над поверхнею води? Чому вареники через деякий час після того, як їх укинути в окріп, піднімаються на поверхню? -Риби мають спеціальний плавальний міхур, який дає їм змогу спускатися і підніматися у воді. Як це відбувається?-Чому не можна потонути в Мертвому морі?-Чого ми досягаємо, коли набираємо якомога більше повітря в легені під час плавання?

Номер слайду 3

Номер слайду 4

FА =ρр g. Vтіла

Номер слайду 5

Тіло найбільшої тварини на землі – кита досконало пристосоване до життя у воді. Найбільший представник загону китоподібних – синій кит. Його маса досягає 130 тонн, він здатний розвивати у воді швидкість до 37 км/год. Для порівняння вкажемо, що моторний човен МКМ може розвивати швидкість до 30 км/год.

Номер слайду 6

Всі судна занурюються на глибину, яка називається осадкою. Найбільшу допустиму осадку позначають на корпусі судна червоною лінією, яку називають ватерлінією. Водотоннажність судна - це вага витиснутої судном води, яка дорівнює силі тяжіння, що діє на судно з вантажем, при його зануренні.

Номер слайду 7

Що чинить більший тиск: жало бджоли під час укусу людини чи танк на поверхню дороги? Чому кулька, винесена з кімнати на вулицю взимку стає слабо надутою? Чому пляшки з газованою водою є джерелом небезпеки під час польоту на повітряній кулі?

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Домашнє завдання: § 31, вправа 31 №2, 5. Підготуватися до лабораторної роботи №10.

pptx
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
До уроку
§ 33. Судноплавство та повітроплавання
Додано
5 травня 2020
Переглядів
3357
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку