Презентація заходу "Не забудем пом'янути незлим тихим словом" до дня народження Т.Г.Шевченка

Про матеріал
Захід містить відео про Шевченка "Як Шевченко став зіркою", вірша "Думка", а також дві вікторини: "Як добре я знаю Шевченка" та "Упізнай твори Кобзаря".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ КОБЗАРЯ

Номер слайду 2

«Не забудем пом’янути незлим тихим словом »

Номер слайду 3

Тарас Шевченко для українців – постать особлива. Цього року ми святкуємо 209 років із дня народження великого сина України, геніального поета і художника , котрий став символом боротьби за українську державність. Тарас Шевченко є символом правди, безстрашності та великої шани до людини, а його творчість пронизана палкою любов’ю до рідної країни. Усе своє життя поет намагався жити і чинити по совісті. Творчість митця ― безцінний скарб, у якому він проявив себе таким, яким був насправді. Ось чому ми повинні пам’ятати про надзвичайну історичну роль цієї видатної особистості.3

Номер слайду 4

"Я так її, я так люблю мою Україну убогу, що проклену святого Бога, за неї душу погублю!""Україно, Україно! Серце моє, ненько! Як згадаю твою долю, заплаче серденько!"

Номер слайду 5

Тарас Шевченко: не просто поет. Тарас Шевченко ― це дорогоцінна перлина у золотій скарбниці світової культури. На його честь було названо 164 населені пункти України, а його слова закарбувались у пам’яті не одного покоління. Це був видатний поет, письменник, драматург, прозаїк, живописець, етнограф, громадський та політичний діяч із дуже непростою долею. Шевченко прожив коротке життя – всього 47 років, з яких 24 роки був кріпаком, а понад 10 років перебував на засланні. Тільки 13 років він був вільною людиною – якщо так можна сказати, адже весь час за ним наглядали жандарми. І навіть в таких умовах ця талановита людина продовжувала творити!

Номер слайду 6

Згадаємо його життя

Номер слайду 7

https://www.youtube.com/watch?v=Ktb-0 LRm2 Pk. Мультфільм про життя Тараса Шевченка

Номер слайду 8

Вікторина «Як добре я знаю Т. Шевченка»

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

10

Номер слайду 14

І виріс я на чужині,І сивію в чужому краї: То одинокому меніЗдається — кращого немаєНічого в Бога, як Дніпро. Та наша славная країна... Не гріє сонце на чужині…Аби хоч крихотку земліІз-за Дніпра мого святого. Святії вітри принесли,Та й більш нічого.

Номер слайду 15

«Думка» 1938 рікhttps://youtu.be/0g. Eu. X0eg. FTM

Номер слайду 16

Зоре моя вечірняя…У всякого своя доля…Мені однаково, чи буду ... Як умру, то поховайте…Садок вишневий коло хати

Номер слайду 17

Вікторина «Упізнай твори Кобзаря»

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Дякую за увагу і активну участь

Номер слайду 24

Використані джерелаhttps://www.google.com/search?qhttp://zorya.poltava.ua/taras-shevchenko-dlja-suchasnogo-chitacha-sadok-vishnevij-kolo-hati-vechir/https://porokhivnytsya.com.ua/2017/09/01/venceremos/https://www.tviysvit.com.ua/taras-shevchenko-kym-buv-i-koho-liubyv/https://kpi.ua/flag-photohttps://youtu.be/0g. Eu. X0eg. FTMhttps://www.youtube.com/watch?v=Ktb-0 LRm2 Pk

pptx
Додано
26 липня 2023
Переглядів
795
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку