Презентація. Закріплення вивчених таблиць множення і ділення. Складання і обчислення виразів. Розв'язування задач.

Про матеріал
Анімована презентація. Тема. Закріплення вивчених таблиць множення і ділення. Складання і обчислення виразів. Розв'язування задач. На протязі уроку діти працюють з іншопланетними мешканцями, які їм пропонують свої завдання, в підручнику, із задачею, діаграмами. Переглядають відео пр СОНЯЧНУ СИСТЕМУ
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема. Закріплення вивчених таблиць множення і ділення. Складання і обчислення виразів. Розв’язування задач.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

До нас на урок завітали незвичайні гості, вони пишуть статтю «Як навчаються діти на планеті Земля», наші чужинці прийшли зі своїми завданнями та хочуть перевірити ваші знання таблиці множення і ділення на 2 і 3. Подорож буде проходити через планети Сонячної системи, де вас буде очікувати маса цікавих математичних завдань. А ще наші гості бажають вам бути на уроці: уважними, кмітливими, швидко мислити, бути винахідливими та поважати один одного.

Номер слайду 4

Мульц прибув до нас з планети Меркурій. Його завдання. Перегляньте відео. Будьте уважними!!! На каліграфічній хвилинці напишіть цифру, яка відповідає кількості планет СОНЯЧНОЇ СИСТЕМИ.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Хвилинка каліграфії..

Номер слайду 7

Вібі прибув до нас з Венери. Він хоче дізнатися, як діти 2-Б класу засвоїли таблиці множення та ділення на 2 та 3.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Чужинець з планети Нептун. Це – Нульц. Хоче подивитись, чи вмієте ви оченятками слідкувати за зірками, пропонує виконати гімнастику для очей. Слідкуйте уважно за об’єктами на екрані.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Мрубі, чужинець з Марсу. Саме він хоче перевірити, чи вміють на планеті Земля працювати з підручниками. Пропонує виконати вправу 663 нас.110.

Номер слайду 19

12.02.2023 СьогодніЗапиши вирази й обчисли їх значення.

Номер слайду 20

Труві, чужинець з Юпітера, хоче перевірити, чи можуть на Україні людські діти рухатись, чи займаються фізичними вправами. Пропонує всім учням встати та виконати разом з ним фізкультхвилинку.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Сагі, мандрівник з планети Сатурн, хоче перевірити ваші розумові здібності. Пропонує розв’язати задачу, скориставшись коротким записом. Задача. Задача. Задача. Задача

Номер слайду 23

12.02.2023 СьогодніНа планету Земля прилетіли чужинці. Це були 80 мешканців з планети Марс. З планети Юпітер прилетіло на 53 мешканці менше, ніж з Марсу. А з планети Сатурн у три рази менше, ніж з Юпітера. Скільки чужинців прилетіло з планети Сатурн? М. – 80 ч. Ю. – ? ч., на 53 ч. < С. – ? ч., у 3 р. <

Номер слайду 24

12.02.2023 СьогодніПідручник. Сторінка110 Підручник. Задача666 Відповідь: 9 чужинців.( ч.))( ч.) - з планети Сатурн.)- з планети Юпітер.

Номер слайду 25

Ульц прибув до нас з Урану. Дізнався, що на планеті Земля є супермаркети - це магазини самообслуговування із широким асортиментом продуктів харчування та непродовольчих товарів. Ось в одному з них він побував та склав діаграму продажу фруктів. Розглянемо її та дамо відповіді на запитання Ульца.

Номер слайду 26

12.02.2023 СьогодніРозглянь діаграму продажу фруктів у супермаркеті та дай відповіді на запитання.лимониківібананигрушіяблукацццццц{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}1. Масу фруктів вимірювали в центнерах? 2. Найменше продали лимонів?3. Однаково продали бананів та лимонів?4. Яблук продали більше, ніж лимонів?

Номер слайду 27

12.02.2023 СьогодніЯ молодець, тому що …

Номер слайду 28

Мої любі другокласники, домашнє завдання пропоную виконати вам я, мешканка планети Земля. На платформі Teams виконати тестові завдання.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Тричева Лариса Петрівна
    Дякую. Дуже цікаво задумано провести урок із чужинцями. Слайди з мандрівниками сподобались дітям.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Математика, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
13 лютого 2023
Переглядів
1394
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку