Презентація "Закріплення вміння читати букву х. Опрацювання тексту «Буду пекарем»"

Про матеріал
Збір кошика зі словами - назвами хлібо-булочних виробів. Вправа з встановлення послідовності слів у прислів'ях про хліб. Опрацювання тексту "Буду пекарем". Загадки про вироби з борошна.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Закріплення вміння читати букву х. Опрацювання тексту «Буду пекарем»

Номер слайду 2

Батон печиво калач булочка пампушки пряник багет рогалик зерно борошно хліб

Номер слайду 3

Щодня до нас приходить гість –Рум'яний, теплий, свіжий,І називається він хліб,Він перша наша їжа.Імен багато має хліб,Є гарні і незвичні –Рогалик, торт, батон, пиріг,І паска й паляниця.

Номер слайду 4

Що кажуть люди про хліб? 1. Без 4. обіда. 3. половина 2. хліба –___________________________1. На 4. білий 6. родить. 3. землі 2. чорній 5. хліб

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Робота за малюнком. Прийом «Вхід у малюнок». Уявіть себе в малюнку поруч із хлібом. Що б ви взяли додому?— Який хліб ви купуєте в магазині?— Чи відповідає малюнок змістові тексту? Чому ви так вважаєте?     Читання тексту дітьми уголос ланцюжком. Відшукайте речення:— Які речення треба читати з радістю? Хто промовляв ці речення? Що випікає бабуся Христина? Як вона прикрашає паску?— Ким мріє стати Оленка?— Знайдіть у тексті та прочитайте прислів'я і поясніть, як ви його розумієте.— Подякуйте бабусі Христині за смачний хліб.

Номер слайду 8

Гра «Відгадай вироби з борошна»У цьому виробі є дірочка. Він буває білий, житній, бородінський. Він схожий на сонце. У ньому міститься капуста, картопля. З ними варять смачний суп. Великий виріб, на який кладуть кетчуп, майонез, м’ясо, помідори, сир. Бублик, калач, хліб, млинці, пиріжок, макарони, піца

Номер слайду 9

Для самостійного опрацювання: читати і переказувати текст на с.36 – 37 «Буду пекарем»

pptx
Додав(-ла)
Козлюк Ліана
Додано
15 квітня 2023
Переглядів
358
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку