Презентація " Запобіжники і коротке замикання"

Про матеріал
Презентація до уроку фізики у 8 класі з теми 6№Електричні нагрівальні пристрої. Запобіжники"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЗАПОБІЖНИКИ ТА КОРОТКЕ ЗАМИКАННЯРобота учениці 4(8)-Б класу КУ Сумська гімназія №1 Чумак Валерія. Вчитель фізики Казбан Т. Л.

Номер слайду 2

ЩО ТАКЕ КОРОТКЕ ЗАМИКАННЯ?Коротке замикання – це будь-яке замикання джерела струму на дуже малий опір. Сила струму в будь-якій ділянці кола визначається за законом Ома

Номер слайду 3

ЯК ЗВУЧИТЬ ЗАКОН ОМА?Сила струму в ділянці кола прямо пропорційна напрузі на кінцях цієї ділянки і обернено пропорційна опору.

Номер слайду 4

Які можуть бути причини короткого замикання?Коротке замикання виникає як наслідок неправильного з'єднання в електричному колі через помилкові або злочинні дії людини, дії природних чинників (в тому числі погоди, старіння матеріалів, корозії) або порушення ізоляції частин обладнання.

Номер слайду 5

Як уникнути короткого замикання і що робити якщо це сталося?! не підключати одночасно в мережу кілька потужних електроприладів! не використовувати поламані електроприлади ремонтувати або замінювати їх новими своєчасно! ремонтувати іскрять розетки і вимикачі в терміновому порядку! При короткому замиканні, не маючи досвіду роботи з електрикою слід викликати фахівця електрика. 

Номер слайду 6

Запобіжники та його види. Запобіжник— комутаційний апарат, призначений для вимикання електричного кола, яке він захищає, шляхом руйнування навмисно передбачених для цього струмовідних частин під дією струму, котрий перевищує певне значення протягом визначеного часу.

Номер слайду 7

Типи запобіжників- Корковий- Автоматичний- Автомат- Пристрій захисного відключення (ПЗВ)- Пристрій запобігання стрибкам напруги в мережі (Бар'єр)

Номер слайду 8

Для чого потрібні запобіжники?Запобіжники, що володіють здатністю різко зменшувати струм в ланцюзі при короткому замиканні, називаються струмообмежуючими. Розрізняють газогенеруючі і кварцові запобіжники. У перших використовують тверді газогенеруючі матеріали – фібру, вініпласт, в других патрон заповнюють кварцовим піском. Запобіжники служать для захисту електричних ланцюгів від струму, що перевищує номінальний, і складаються з підстави ізоляторів, патрона і плавкої вставки.

Номер слайду 9

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

pptx
Пов’язані теми
Фізика, 8 клас, Презентації
Додано
15 червня 2023
Переглядів
1045
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку