Презентація "Застосування магнітного поля в медицині"

Про матеріал
Презентація "Застосування магнітного поля в медицині
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Застосування магнітного поля в медициніКононович Юлія

Номер слайду 2

Вперше магнітний залізняк був виявлений в одному з міст Малої Азії, називався цей місто Магнесія, що і дало назву знайденому мінералу. Спочатку магніти застосовувалися виключно в компасах, і тільки через роки медики почали лікувати ними хвороби. Гіппократ писав про те, що магніт може зупиняти кровотечу, надавати протизапальну та проносну дію, цілителі з Китаю за допомогою магнітів відновлювали енергетичний баланс – прикладали їх до певних точок на тілі (до речі, цей метод використовується і зараз), а Парацельс лікував даними мінералом діарею і епілепсію. Справка!

Номер слайду 3

Протипоказання до процедури Магнітотерапія, показання та протипоказання якої враховується при призначенні процедури, ретельно перевіряються терапевтом. Магніт призначається лікарем при установці діагнозів: остеохондроз; діабет цукровий 1 і 2 типу; травми від опіків, переломів, порізах і інших механічних пошкодженнях тканини; хвороб серця і судинної системи організму; патологіях шлунка і кишкового тракту; порушеннях кровопостачання і циркуляції крові в організмі; післяопераційне відновлення; захворювання центральної і периферичної нервової системи; гіпертонія;туберкульоз; захворювання легенів – бронхіт, пневмонія; захворювання стоматологічної природи; астма і порушення дихального процесу

Номер слайду 4

Магнітотерапія, показання та протипоказання до якої вивчені в клінічних умовах, може бути небезпечна при бездумному використанні.

Номер слайду 5

Апарати для магнітотерапії поділяються на 2 види по технології застосування: Стаціонарні – використовуються в медичних установах. Являють собою пересувні тумби з монітором і системним блоком. На такому апараті є можливість встановити більш 100 схем лікування, регулювати частоту і силу магнітного поля. У комплект входять додаткові аксесуари: пояси, кушетка з приладами впливу на організм в цілому, соленоїди на окремі частини тіла, випромінювачі локального впливу. Магніти даного апарату здатні надавати круговий вплив магнітного поля. Апарати застосовуються для лікування глибоких системних захворювань, мають широкий спектр функцій і режимів. Використання такого приладу ефективно в загальних методиках лікування.

Номер слайду 6

Деякі апарати працюють від акумуляторів і можуть бути використані в дорозі. Портативні – застосовуються в домашніх умовах. Відрізняються малими габаритами і вузьконаправленим впливом. Легкі в застосуванні, мають невелику вагу і доступні за ціною. Використовуються для лікування невеликих або поверхневих пошкоджень і захворювань.

Номер слайду 7

Магнітна терапія призначається дуже часто. Вона має не тільки доведену ефективність, але і абсолютно безпечна для людини. Дуже часто її призначають навіть новонародженим дітям. Перелік показань для проведення процедури досить значний. При цьому магнітотерапія в домашніх умовах має ряд переваг, в числі яких і економія часу, грошей на дорогу, простота і оперативність проведення процедури. У число показань входять:

Номер слайду 8

Дуже важливо розуміти, що магнітотерапія – це остаточно серйозне засіб, який може як істотно поліпшити здоров’я людини, так і значно нашкодити. Якщо прийнята таблетка впливає на організм кілька годин, то ефект від сеансу магнітотерапії триває майже тиждень. Тому використовувати портативні прилади самовільно дуже небезпечно.

Номер слайду 9

Магнітотерапію призначають при наявності таких захворювань:остеохондрозі; цукровому діабеті; при опіках, переломах, травмах, порізах; серцево-судинних захворюваннях; патологіях ШКТ; проблемах з кровообігом; після операцій; при хворобах ЦНС; гіпертонічної хвороби; туберкульозі; бронхіті, пневмонії; стоматологічних патологіях; астмі.

Номер слайду 10

В основі магнітотерапії лежить вплив магнітного поля на клітини і тканини організму. Поле може мати різні частоти і форми, які і визначають його дію. У физиолечения використовуються високочастотні; низькочастотні; постійні магнітні поля. Електромагнітні поля високої і ультрависокої частоти знайшли застосування в физиолечения. Особливістю даного методу є теплоутворення. З цієї причини до нього вдаються при необхідності глибокого прогрівання уражених систем і органів. Високочастотні поля надають знеболюючу, спазмолітичну, седативну дію на організм. Вони знижують м’язовий тонус, покращують кровотік, жовчовиділення і зміцнюють імунну захист.

Номер слайду 11

Лікування магнітом в даному виді захворювання тривалий, але перші ефекти видно після 2-3 процедур. Кількість сеансів та їх тривалість призначається і регулюється лікарем.

pptx
Додав(-ла)
Кононович Юлія
Пов’язані теми
Фізика, 11 клас, Інші матеріали
Додано
28 листопада 2022
Переглядів
4141
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку