ПРезентація "Збережемо енергію - збережемо планету"

Про матеріал
Проектна робота“ Енергія і середовище”учня 8 класуНВК ім. о. І . Могильницькогос. МіженецьОТГ Міженецької с/рСтаросамбірського районуЛьвівської областіУстрицького Ігоря
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Збережемо енергію – збережемо планету!Покращення екологічної ситуації на території Міженецької ОТГ шляхом сортування сміття. Проектна робота“ Енергія і середовище”учня 8 класу. НВК ім. о. І . Могильницькогос. Міженець. ОТГ Міженецької с/р. Старосамбірського району. Львівської областіУстрицького Ігоря. Вчитель: Стеник Ольга Іванівна

Номер слайду 2

Всім нам подобається жити в хаті, де підтримується чистота і порядок. Тому ми кожного дня прибираємо і викидаємо сміття, якого набирається досить велика кількість. А чи коли-небудь ми задумувались, яка доля спіткає ті гори сміття, що ми щоденно виносимо зі своєї оселі? Більшість людей взагалі про це не думають, натомість наша планета поступово перетворюється на сміттєзвалище. Тому я вирішив привернути увагу до однієї з найбільш гострих екологічних проблем ХХІ століття і дати відповідь на просте , здавалось би, запитання: “ Чому ПОТРІБНО сортувати сміття?”Чому європейці можуть сортувати сміття, а ми ні? Хіба українці гірше за мешканців Європи розуміють, що саме сортування відходів дозволяє перенаселеним країнам не «тонути» у сміттєвих завалах і не утримувати багатогектарні й надзвичайно шкідливі для довкілля і для людей сміттєзвалища? Звичайно, розуміють, але багато хто вважає, що це проблема не кожного громадянина, а виключно держави. Може здатися, якщо на кожному подвір’ї вже зараз би стояли чотири контейнери для різного сміття, то всі б тільки пораділи з цього. Але, на жаль, усе не так просто. Коли у Львові чи іншому великому місті такі контейнери вже стоять, то на території Міженецької ОТГ функціонує стихійне сміттєзвалище, яке з кожним днем росте за розмірами, забруднюючи родючу землю.

Номер слайду 3

За статистикою, 1 людина створює приблизно 1 кг сміття на день. На території ОТГ офіційно проживає 2397 жителів. Я порахував, що за день у нашій місцевості накопичується 2397кг сміття, в тиждень – це 20559кг, в місяць – 71910кг, а за рік – 874905 кг. Майже 900 тонн сміття в рік!!! Сміттєзвалище займало: у 2010 році – яр та 10 арів земліу 2015 році – яр та 50 арів землі. У 2018 році – яр та 1,5 га родючої землі, а можна було б зібрати 9 т пшениці, або 10 т картоплі, або 6,5т сої.

Номер слайду 4

Вирішення проблеми у нашій місцевості – сортування сміття. Пропоную на території Міженецької ОТГ встановити спеціальні контейнери для сортування сміття. За моїми підрахунками одна середня сім’я за тиждень збирає в середньому 25кг органіки, 0.3 кг поліетилену, 0,9 – 1кг паперу і 4 – 6 штук пластику. В школі з а один день діти викидать в середньому 30 -40 пластикових пляшок різної ємності, 10 -12 кг паперу і в їдальні назбирується 12 – 15 кг органічних відходів (160 учнів). А потім – папір спалюють, пластик вивозять, а органічні відходи викидають. Спеціальні контейнери вирішили б існуючу проблему. Сортування сміття призведе до:1. Усунення небезпеки для людини та навколишнього середовища. Суттєве зниження зараження підземних вод вилуженими продуктами та утворення метану. 2. Можливість багаторазового використання відходів. Наприклад , скло і метал можна переробляти незліченну кількість разів, папір – до шести разів, а пластик – чотири-п’ять. До того ж, під час утилізації непридатних до повторного використання ресурсів можна отримувати енергію та тепло, а не перероблені складнокомпонентні відходи можуть використовуватися як альтернативне паливо на промисловому виробництві, наприклад, цементному заводі.3. Економія коштів. Якщо відходи відсортовано, то їх можна здати у відповідні пункти прийому та отримати за це гроші.

Номер слайду 5

Ми будемо берегти свою планету,Ми не дозволимо загинути Землі.Із рук Природи візьмемо естафету –Щасливо щоб жилося всім: тобі й мені!

pptx
Пов’язані теми
Фізика, 8 клас, Презентації
Додано
16 січня
Переглядів
187
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку