Презентація "Здоров'я - це життя"

Про матеріал
Здоров’я — це перша і найважливіша потреба людини, яка визначає його здібність до праці і забезпечує гармонійний розвиток особистості. Воно є найважливішою передумовою до пізнання оточуючого світу, до самоутвердження та щастя людини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Здоров’я – це життя

Номер слайду 2

Складіть із літер слово. Д З О Р В’О Я ЗДОРОВ’Я

Номер слайду 3

Одна дівчина запитала в мами- Як бути зоровою, дужою і вправною? Такою, як ти?- Ти дійсно хочеш, щоб я відкрила тобі таємницю? – запитала мама.- Так, відповіла донька.- Адже цього, мабуть, може домогтися кожна людина. Чи не так?- Звісно, кожна, коли в неї немає якоїсь тяжкої хвороби. А таємниця ця проста: потрібно вести здоровий спосіб життя.

Номер слайду 4

ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯЗаняття спортом. Загартування. Чергування праці і відпочинку. Режим дня. Особиста гігієна. Правильне харчування Зміцнення імунітету. Відмова від шкідливих звичок

Номер слайду 5

Їжа і здоров’я Людина народжується здоровою, всі хвороби приходять з їжею. Гіппократ

Номер слайду 6

Правильне харчування Їсти потрібно 4 рази на день в один і той же час. Обов’язково снідайте, коли йдете до ліцею. Вранці корисно їсти кашу. На обід має бути 2 – 3 страви. Їжа повинна бути різноманітною. Корисно їсти молочні продукти, м’ясо , рибу. Багато овочів і фруктів. Не захоплюйтеся надмірно солодощами, виробами із борошна і солоною їжеюЇжу треба добре пережовувати, щоб не зіпсувати шлунок. Під час їжі не можна відволікатися, займатися іншою справою, читати. Це знижує апетит і погіршує процес засвоєння продуктів. Не можна переїдати. Тоді не хочеться займатися спортом, бігати, вчитися. Переїдання є причиною багатьох хворіб.

Номер слайду 7

Позначте, де корисні продукти, а де шкідливі

Номер слайду 8

Приготуйте страви з корисних для здоров’я продуктів

Номер слайду 9

Гра «Що в мішечку?Висять стручки зелені,Круглі братці в середині,Різні страви роблять з них,Хто живе в стручках цих? На городі виріс дужий, Круглий, жовтий і байдужий До червоних помідорів,До капусти і квасолі. Хто цей гордий карапуз? Здогадалися?…На городі молода. Пишні коси розпліта,У зеленії хустинки. Золоті хова зернинки?

Номер слайду 10

ГАРБУЗ Гарбуз – переможець серед овочів за вмістом заліза. Крім цього мінералу у гарбузі містяться вітаміни групи В, C, E, D, РР, а також такий рідкісний вітамін T (карнітин), який впливає на обмінні процеси організмі.  Гарбуз корисний для всіх, хто хоче поліпшити зір. А все завдяки вітаміну А (каротину). За кількістю каротину гарбуз прирівнюється до моркви. Вживання гарбузового насіння після їжі дозволить поліпшити роботу шлунково-кишкового тракту.

Номер слайду 11

КУКУРУДЗАЯкщо споживати один-два качани вареної кукурудзи щодня, нормалізується обмін речовин, покращиться пам’ять. Але тим, хто має проблеми з травленням і поганий апетит, їсти їх не варто. У  качанах кукурудзи міститься велика кількість мінеральних речовин (калій, кальцій, магній, натрій) та вітамінів (В4, РР, К, С, D)Мало хто знає, що кукурудза – єдина рослина, зерна якої містять золото! А ще вона зміцнює ясна і бореться з карієсом.

Номер слайду 12

ГОРОХУ  горосі міститься велика кількість білків і клітковини, що добре впливає на процеси травлення і є хорошим протеїновим джерелом. Для вегетаріанців і спортсменів – це незамінний продукт. Японські вчені притримуються думки, що горох є хорошим імуномодулятором, нормалізує мікрофлору кишківника. Цей поживний продукт можна додавати в супи, салати, каші і навіть пироги.

Номер слайду 13

Особиста гігієна. Гра з цеглинками «Корисно – шкідливо»Перебувати на свіжому повітріЗвички все брати в рот і куштувати на смак Миття рук перед уживанням їжі Дворазове чищення зубів Провітрювати приміщення. Гризти нігтіРобити зарядку

Номер слайду 14

Щоб міцне здоров'я мати,Треба добре – добре знати. Дітям правила прості,А за змістом – золоті!Щоб нічого не боліло,Полюбити треба мило!Часто й чисто руки мити. Та охайному ходити. Щоб здорові зубки мати,Слід про них щоденно дбати: Чистить, ротик полоскатиІ твердого не кусати. 

Номер слайду 15

Овочі та фрукти мити,Щоб ніколи не хворіти. Бо мікроби щохвилини– Так і липнуть до людини! Та й волосся причесати. Щоб красивий вигляд мати. А в кишені кожну днинку. Носову носи хустинку. Щоб здоровим довго жити, Воду слід усім любити,Мило, пасту, гребінець -Будеш справжній молодець!

Номер слайду 16

Вправа - руханка. Щоб ніколи не хворіти, Треба вправи нам робити Із –за парт швиденько встали,Спинки гарно розрівняли,На носочки піднялись. Руки разом опустилиІ швидесенько присіли. Потім встали, руки в боки,Всі красиво робим кроки. Назад – вперед прогнулись добре. Не будем мати ми хвороби …. А тепер мерщій до справ,Кожен вченим з нас щоб ства. Прошу я усіх сідати,Будем далі працювати

Номер слайду 17

Шкідливі звички Шкідливі звички — ряд звичок, що є шкідливими для організму людини. Вони перешкоджають людині розвиватися як розумово, так і фізично. Серед цих звичок виділяють декілька найбільш шкідливих:наркоманія,алкоголізм,токсикоманія,тютюнопаління. Кожна з цих звичок викликають залежність людини від тої чи іншої речовини, яку вона вживає.

Номер слайду 18

Відмова від шкідливих звичок  Подивіться уважно на деревце і скажіть, чого йому не вистачає? А для того, щоб деревце дало плоди, вам потрібно йому допомогти. Для цього у вас на столах лежать листочки, на яких написані корисні і шкідливі звички. Ваше завдання вибрати тільки корисні звички, які сприяють збереженню здоров’я і роблять наше життя гарним і щасливим.

Номер слайду 19

ГРА «РИМА» Щоб було усе в порядку, Вранці робимо... Свою ти силу покажи, З водою кожен день...  Потрібні організмові продукти, Дуже корисні овочі та... Дітям, дорослим дуже потрібно Дихати часто свіжим...  

Номер слайду 20

Твоє здоров’я у твоїх руках, тож бережи його щоднини!

pptx
Додав(-ла)
Локатир Женя
Додано
18 листопада 2021
Переглядів
545
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку