Презентація "Здоров'я. Науки, що вивчають здоров'я".

Про матеріал
Матеріал теми у вигляді презентації дає можливість акцентувати увагу на основних поняттях, опрацювати матеріал під час дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Біологічні основи здорового способу життя. Здоров'я. Науки, що вивчають здоров'я

Номер слайду 2

Сьогодні ми поговоримо. ПЛАН1. Що таке здоров'я.2. Складові здоров'я.3. Чинники, що впливають на здоров'я.4. Науки, що вивчають здоров'я.

Номер слайду 3

Здоров'я. СТАН ФІЗІЧНОГО, ПСИХІЧНОГО І СОЦІАЛЬНОГО БЛАГОПОЛУЧЧЯ ЛЮДИНИ, ЩО Є ОСНОВОЮ ЇЇ ВИСОКОЇ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ І ДОВГОЛІТТЯ. Складники здоров'я: фізічні, психічні і соціальні

Номер слайду 4

Фізичне здоров'я. ПЕРЕДБАЧАЄцілісність і нормальну будова тіланормальний перебіг біохімічних і фізіологічних процесіввідсутність хвороб і стійкий імунітет до них

Номер слайду 5

Психічне здоров'я. ПЕРЕДБАЧАЄнормальний перебіг процесів мислення, пам'яті,уваги, емоцій, почуттів.уміння аналізувати, приймати рішення.розуміти суспільну систему цінностей, розуміти красу,уміння керувати емоціями, витримувати емоційні стреси, співпереживати.

Номер слайду 6

Соціальне здоров'я. ПЕРЕДБАЧАЄнормальну взаємодію людини з іншими членами соціуму.формування соціальних зв'язків.організація роботи, відпочинку, побуту.бути задоволеним власним соціальним статусом.поважати та бути толерантним до інших.

Номер слайду 7

Визначальні факториякі впливають на здоров'я людини

Номер слайду 8

АБІОТИЧНІкосмічнікліматичніедафічнігідрологічніЧинники, які впливають на здоров'я. БІОТИЧНІвірусогеннібактеріогеннямікогенніфітогеннізоогенніАНТРОПОГЕННІзабруднення природного середовищаглобальне потепліннявичерпування природних ресурсів

Номер слайду 9

Абіотичні чинники. СУКУПНІСТЬ ПРИРОДНИХ ПРОЦЕСІВДо цієї групи належать чинники: ультрафіолетове випромінювання, спалахи сонячноїактивності, падіння метеоритів . КосмічніКліматичніЕдафічніГідрологічніCпека, холод, зливи тощо. Погода може істотно впливати на здоров’я та самопочуття людини. Властивості ґрунту, які визначають кількість мікроелементів у рослинній їжі, що істотно впливає на метаболізм людини. Властивості водойм, склад води, впливають на здоров’я людей, які вживають цю воду.

Номер слайду 10

Біотичні чинники. СУКУПНІСТЬ ВСІХ ЖИВИХ ОРГАНІЗМІВВіруси – грипу, гепатитів, SARS-Co. V-2. Cимбіотичні бактерії кишківника, хвороботворні бактерії . ВірусогенніБактеріо-генніФітогенніЗоогенніГриби, що спричиняють дерматомікози, їстівні гриби тощо. Пилок рослин, що спричиняє алергію, вироблення рослинами кисню, їжа рослинного походження, інвазійні види рослин тощо. Тварини- переносники інфекцій, свійські тварини, інвазійні види тварин тощо. Мікогенні

Номер слайду 11

Які з чинників становлять найбільшу небезпеку для сучасної людини?

Номер слайду 12

Науки. ЩО ВИВЧАЮТЬ ЗДОРОВ'Я ЛЮДИНИеволюційнібіологічніпрактичні

Номер слайду 13

Науки: ГЕНЕТИКА ЛЮДИНИгалузь генетики, яка вивчає спадковість і мінливість у людини.особливості успадкування нормальних і патологічних ознак.

Номер слайду 14

Науки: ЕКОЛОГІЯ ЛЮДИНИвивчає закономірності впливу на організм комплексу чинників зовнішнього середовища

Номер слайду 15

Науки: АНТРОПОЛОГІЯвивчає природу, походження людини, людські раси.

Номер слайду 16

Науки: ПСИХОЛОГІЯвивчає прояв психічних процесів та поведінку людини.

Номер слайду 17

Науки: СОЦІОЛОГІЯнаука про умови та процеси у суспільстві, їх дослідження.

Номер слайду 18

Науки: МЕДИЧНА ГЕНЕТИКАвизначає механізми формування патологійвпровадження методів діагностипрофілактика і лікування генетичних вад

Номер слайду 19

Науки: МЕДИЦИНАвивчає нормальні і патологічні процеси в організмі людини, різноманітні захворювання і методи їх лікування..

Номер слайду 20

Науки: ГІГІЄНАРозробляє гігієнічні норми, санітарні правила, оздоровчі заходи для збереження здоров'я людини.

Номер слайду 21

До опрацювання Параграф 16 Самостійна робота. Біологія і екологія, 11 клас, О. Андерсон, М. Віхренко, А. Чернінський, С. Міюс.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Porkhun Ihor
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 листопада 2021
Переглядів
464
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку