Презентація "ЗДОРОВ’Я Й ХАРЧУВАННЯ "

Про матеріал
Презентація для уроку основ здоров'я на тему "ЗДОРОВ’Я Й ХАРЧУВАННЯ" спрямована на засвоєння учнями того, що здоров'я залежить від здорового харчування
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЗДОРОВ’Я Й ХАРЧУВАННЯ

Номер слайду 2

Харчування – неодмінна умова нашого життя. Їжа забезпечує клітини організму необхідною енергією.

Номер слайду 3

Усі продукти харчування поділяються на такі групи: молочні продукти; м'ясні й рибні продукти; борошно,крупи,макаронні вироби; яйця; овочі, фрукти; цукор, мед, кондитерські вироби.

Номер слайду 4

Для того щоб людина могла рухатися, дихати, рости, виконувати певну роботу,до ЇЇ організму має потрапляти багато різних поживних речовин.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Вітаміни, корисні для людини. Вітамін А сприяє росту, підтримує нормальний зір. Його багато в моркві, маслі, сирі, яйцях, печінці, помідорах, зеленій цибулі, гарбузі, риб’ячому жирі. Вітамін В дуже потрібний для розумової й фізичної праці, поліпшення травлення. Він є в житньому хлібі,вівсяній і гречаній кашах, у горосі, квасолі, жовтку яєць, м'ясі, печінці.

Номер слайду 7

Вітамін С запобігає застуді, поліпшує кровообіг, сприяє росту. Ним багаті капуста, картопля, помідори, цибуля, щавель, хрін, шипшина, часник, лимон, настій хвої, чорна смородина

Номер слайду 8

Вітамін D зміцнює кістки. Він міститься в молоці, печінці, риб'ячому жирі, житньому хлібі.

Номер слайду 9

Правила харчування1. Їсти потрібно 4 рази на день в один і той же час. Обов'язково слід снідати.2. Їсти потрібно правильно, добре пережовувати їжу. 3. Під час вживання їжі не можна займатися іншими справами. Це знижує апетит і погіршує засвоєння продуктів.4. Не можна переїдати. Переїдання є причиною багатьох хвороб.5. Запамятай! Повноцінне харчування має включати найрізноманітніші продукти.

pptx
Додано
21 лютого 2019
Переглядів
790
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку