Презентація «Жанри візуальних мистецтв. Розділ 1. Образ людини в мистецьких жанрах» (інтегрований курс "Мистецтво", 6 клас).

Про матеріал
Презентація «Жанри візуальних мистецтв. Розділ 1. Образ людини в мистецьких жанрах» до уроків інтегрованого курсу «Мистецтво», 6 кл. НУШ (компонент «Образотворче мистецтво») містить основний теоретичний матеріал, зоровий ряд, поради, інструкції до виконання завдань, а також корисні посилання. Презентація розроблена за підручником інтегрованого курсу «Мистецтво» для 6 класу закладів загальної середньої освіти (авт. Масол Л. М.), 2023 р. відповідно до модельної навчальної програми «Мистецтво. 5-6 класи» (інтегрований курс) для закладів загальної середньої освіти (автори: Масол Л. М., Просіна О. В.), 2021 р.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Жанри візуальних мистецтв. Мистецтво. Образотворче мистецтво. 6 клас. Образ людини в мистецьких жанрах. Розділ 1І семестр

Номер слайду 2

Вступ. Ці жанри, жанри, жанри

Номер слайду 3

Жанри в образотворчому мистецтвіУрок 1 Підручник: Масол Л. М. Мистецтво, 6 клас, К.: 2023, С. 10-13

Номер слайду 4

Жанри образотворчого мистецтва. Жанр – в образотворчому мистецтві уставлений різновид художніх творів, які мають свій характер, зміст та форму відповідно до певної теми. Поділ на жанри існує в усіх видах образотворчого мистецтва.

Номер слайду 5

Альбрехт Дюрер. Заєць

Номер слайду 6

Петро Левченко. На Харківщині

Номер слайду 7

Вінсент Ван Гог. Соняшники

Номер слайду 8

Леонардо да Вінчі. Мона Ліза

Номер слайду 9

Орфей і Еврідіка, рельєф Давня Греція

Номер слайду 10

Оранта. Мозаїка Собору святої Софії в Києві

Номер слайду 11

Василь Лопата. З ілюстрацій до «Слова о полку Ігоревім»

Номер слайду 12

Іван Айвазовський. Чесменська битва

Номер слайду 13

Костянтин Трутовський. Одягають вінок

Номер слайду 14

Олександр Серебряков. Інтер'єр вітальні

Номер слайду 15

Завдання. Намалюй стилізований натюрморт «Квіти – герою» (гуаш, чорний фломастер). Матеріали та інструменти. Альбом, олівець, гумка, гуаш, пензлі, баночка з водою, чорний фломастер, маркер. Хід роботи

Номер слайду 16

Від камерної музики до камерного портрета

Номер слайду 17

Портрет – дзеркало душіУрок 2 Підручник: Масол Л. М. Мистецтво, 6 клас, К.: 2023, С. 18-22

Номер слайду 18

Портрет. Портрет – зображення людини або групи людей у графіці, живописі, скульптурі, художній фотографії ; відповідний жанр образотворчого мистецтва. Леонардо да Вінчі. Мона Ліза

Номер слайду 19

Портрет. Тутмос. НефертітіАльбрехт Дюрер. Портрет Луки Лейденського. Ян Вермеєр. Дівчина з перлинною сережкою. П’єр-Огюст Ренуар. На терасіБілл Гекас. Портрет дочки

Номер слайду 20

Зінаїда Серебрякова. Дівчатка біля рояля(Станковий, камерний, подвійний)

Номер слайду 21

Ілля Рєпін. Осінній букет

Номер слайду 22

Автопортерт. Автопортрет — портрет художника, виконаний ним самим, найчастіше за допомогою дзеркала.

Номер слайду 23

Тетяна Яблонська. Автопортрет в українському костюміАльбрехт Дюрер. Автопорет. Леонардо да Вінчі. Автопортрет. Зінаїда Серебрякова. За туалетом. Дієго Веласкес. Меніни

Номер слайду 24

Тарас Шевченко. Автопортрет. Ознайомтесь з іншими автопортретами Тараса Шевченнка https://taras-shevchenko.com.ua/ua/content/avtoportrety-shevchenko.htmhttps://www.t-shevchenko.name/uk/Painting/Autoportraits.html

Номер слайду 25

Будова і пропорції обличчя. Лицьова частина голови ділиться на три рівні частини: від лінії росту волосся до надбрівних дуг, від надбрівних дуг до кореня носа і від кореня носа до підборіддя. Відрізок від надбрівних дуг до кореня носа, у свою чергу, ділиться ще на три рівні частини: між першою і другою частиною проходить лінія розрізу очей, яка перетинає кути очей і сльозники. Відрізок між коренем носа і підборіддям також ділиться на три рівні частини: між першою і другою лініями проходить середня лінія рота, яку часто називають лінією розрізу губ. Відстань між очима дорівнює ширині (величині) ока. Висота вуха рівна довжині носа. Пропорції—співвідношення величин частин форми між собою та з усією формою.

Номер слайду 26

Побудова зображення голови в анфас

Номер слайду 27

Побудова зображення голови в повороті три чверті

Номер слайду 28

Побудова зображення голови в профіль

Номер слайду 29

Завдання. Варіант 1. Намалюй автопортрет, передай свій характер, життєві вподобання за допомогою деталей, інтер'єру. Врахуй пропорції обличчя людини. Матеріали та інструменти. Альбом, олівець, гумка, кольорові олівці. Поради. Пригадай особливості будови обличчя людини. Спочатку окресли форму голови, наміть вісь симетрії та лінію очей, носа, рота; уточни їхню форму. Добери характер ліній, штрихів, колір.

Номер слайду 30

Послідовність роботи над портретом

Номер слайду 31

Розпочати роботу над мистецьким проектом на тему «Що про мене може розказати мій автопортрет». Поради щодо виконання проєкту: Зберіть інформацію про жанр образотворчого мистецтва (портрет) та митців. Ознайомтесь з правилами роботи в цьому жанрі (закони композиції, колір тощо). Зберіть аналоги для виконання творчої роботи проекту. Проаналізуйте ці твори. Виконайте творчу роботу. Оформіть проект. Презентуйте власний проект на уроці.

Номер слайду 32

камерний і парадний Портрети. Урок 3 Підручник: Масол Л. М. Мистецтво, 6 клас, К.: 2023, С. 26-27

Номер слайду 33

Камерний портрет. Камерний портрет – різновид портрета, який відтворює внутрішній світ людини, її настрої, почуття.

Номер слайду 34

Володимир Боровиковський. Портрет М. І. ЛопухіноїЗінаїда Серебрякова. Катя з лялькамиІлля Рєпін. Портрет Тетяни Мамонтової

Номер слайду 35

Парадний портрет. Парадний портрет – різновид портрета, який створюють із представницькою метою або для звеличування й уславлення зображеної особи.

Номер слайду 36

Василь Ярич, Роман Романович. Король Данило Галицький. Франц Ксавер Вінтерхальтер. Портрет королеви ВікторіїДієго Веласкес. Кінний портрет Бальтазара Карлоса

Номер слайду 37

Завдання. Продовжи роботу над автопортретом. Намалюй автопортрет, передай свій характер, життєві вподобання за допомогою деталей, інтер'єру. Врахуй пропорції обличчя людини. Матеріали та інструменти. Альбом, олівець, гумка, кольорові олівці.

Номер слайду 38

Парний і груповий Портрети. Урок 4-5 Підручник: Масол Л. М. Мистецтво, 6 клас, К.: 2023, С. 30-35

Номер слайду 39

Подвійний портрет. На портреті може бути зображена не тільки одна особа, а й двоє і більше людей. Подвійний портрет значно розширив можливості художника: у ньому глибше розкривалися характері і настрій персонажів. За допомогою жанрової сцени створювалася відповідна атмосфера навколо людей — це надавало живописному твору надзвичайної чарівності. Персонажів подвійного портрета можуть поєднувати родинні чи дружні стосунки, професійна діяльність. Спільне між ними проявляється через погляд, міміку, нахил голови, рухи. Моделі або позують, або зайняті спільною справою.

Номер слайду 40

Олекса Новаківський. Автопортрет з дружиною. Тарас Шевченко . Портрет дітей В. М. Рєпніна. Елізабет Віже-Лебрен. Автопортрет з дочкою

Номер слайду 41

Парний портрет (диптих)Парний портрет - це два окремих портрети, які написані художником на різних полотнах, але мають прямий зв’язок між собою за композицією, колоритом і форматом полотен. Переважно моделями для парних портретів є подружні пари.

Номер слайду 42

Лукас Кранах Старший. Весільне зображення саксонського герцога Генріха Благочестивого

Номер слайду 43

Груповий портрет. Один із різновидів портрета — груповий. У такому портреті художники зображають трьох і більше осіб, яких об'єднують родинні чи професійні зв'язки, світ захоплень тощо. При розташуванні фігур людей на груповому портреті, зокрема при виборі їхніх поз, важливо дотримуватися гармонії в композиції. У минулому, коли виникли професійні об'єднання, вважалося зачесть бути зображеним на портреті серед знаних майстрів цеху (наприклад, ткаль, гончарів або серед військових тощо).

Номер слайду 44

Франциско Гойя. Портрет сім'ї Карла IVАнтоніс Ван Дейк. Сімейний портрет. Анрі Матісс. Сімейний портрет

Номер слайду 45

Основні пропорційні співвідношення частин фігури людини. Варто пам'ятати, що пропорції фігури людей різного віку не однакові. У маленьких дітей голова складає 1/4 – 1/5 зросту, довжина голови підлітка 10-12 років укладається в постаті 6 разів, а довжина голови дорослої людини становить 1/7 (а у високих 1/8) її зросту. Основні пропорційні співвідношення окремих частин фігури майже однакові для всіх людей:довжина тулуба разом з головою дорівнює висоті ніг;довжина руки від плеча до ліктя, від ліктя до кисті майже однакова; лікоть перебуває на рівні талії, він умовно є серединою руки, а коліно – серединою ноги;довжина ступні людини приблизно дорівнює висоті голови.відстань між простягнутими в різні боки руками приблизно дорівнює висоті постаті людини.

Номер слайду 46

Завдання. Намалюй портрет із улюбленою матусею (бабусею, дідусем або іншим дорослим). Врахуй пропорції обличчя та фігури людини. Матеріали та інструменти. Альбом, олівець, гумка, гуаш (акварель), пензлики, палітра, баночка з водою, серветки. Поради. Створіти ескіз композиції. Поміркуй, кого саме із членів родини буде зображено і в якому середовищі. Продумай композицію та знайдиь місце на аркуші для кожного персонажа. Дотримуйся правильних пропорцій фігур та облич людей. Застосуй виражальні можливості кольору для створення емоційного враження від портрета.

Номер слайду 47

Варіанти композиції подвійних портретів

Номер слайду 48

Варіанти композиції групових портретів

Номер слайду 49

Портрет у скульптурі – гімн людиніУрок 6 Підручник: Масол Л. М. Мистецтво, 6 клас, К.: 2023, С. 40-43

Номер слайду 50

Пригадайте, що таке скульптура?Назвіть види скульптури?Наведіть приклади. Об'єктом зображення творів скульптури є людина. Портрет є найбільш розвиненим жанром станкової і монументальної скульптури.

Номер слайду 51

Стародавній Єгипет. Тутмес. Портрет цариці НефертітіНевідомий автор. Писар КаїСтатуя фараона Рамзеса ІІ в Луксорі

Номер слайду 52

Стародавня Греція. Невідомий автор. Ніка Самофракійська. Мірон. Дискобол. Грецькі скульптори створювали неперевершені за красою і досконалістю статуї богів і героїв, атлетів і воїнів.

Номер слайду 53

Стародавній Рим. Портрет молодої римлянкиІмператор Август. Статуя Марка Аврелія на Капітолійській площі в РиміРимські митці успадкували традиції греків, але, на відміну від них, створювали скульптурні портрети реальних осіб.

Номер слайду 54

Завдання. Зліпи спортсмена-олімпійця у вигляді круглої скульптури. Матеріали та інструменти. Пластилін, стеки, дощечка, картон. Дріт, фольга, нитки, картон. (Матеріали на вибір учня).

Номер слайду 55

Герої міфів і легенд

Номер слайду 56

міфологічний жанр. Урок 7

Номер слайду 57

Що таке міф, міфологія? Які міфи ви знаєте? Чи доводилось вам бачити картини створені на міфологічні теми?Міф – це сказання про вірування давніх народів стосовно походження світу, явищ природи, про богів і легендарних героїв-людей.

Номер слайду 58

Міфологічний жанр. Міфологічний жанр - жанр мистецтва, у якому відображено сюжети й образи міфів і легенд. Орфей і Еврідіка, рельєф Давня Греція

Номер слайду 59

Міфологічний жанр. Бюст Зевса Отриколійського. Геракл і Цербер,червонофігурний вазопис, Давня Греція. Софія Караффа-Корбут. Мавка і Лукаш. Бог Тот, рельєф, Давній Єгипет. Сандро Боттічеллі. Народження Венери (фрагмент)

Номер слайду 60

Сандро Боттічеллі. Весна

Номер слайду 61

Завдання. Здійсни віртуальну екскурсію. За посиланнями ознайомся з творами міфологічного жанру, розглянь їх в деталях. Дізнайся, які античні міфи вони ілюструють. https://artsandculture.google.com/asset/black-figure-neck-amphora-unknown/3w. HS0gv. Ca. A2z. MA https://artsandculture.google.com/asset/bust-of-the-medusa/Kg. HR0d. Psgj. Mw. Gw

Номер слайду 62

Високе мистецтво духовності

Номер слайду 63

Релігійний жанр в образотворчому мистецтвіУрок 8 Підручник: Масол Л. М. Мистецтво, 6 клас, К.: 2023, С. 48-53

Номер слайду 64

Релігійний жанр. Релігійний жанр - зображення релігійних сюжетів в образотворчому мистецтві. Оранта. Мозаїка Собору святої Софії в Києві

Номер слайду 65

До творів релігійного жанру належать ікони, скульптура, графіка, живописні полотна, твори монументального живопису: фрески, вітражі, мозаїки. До поширених сюжетів належать зображення, пов'язані з релігійними святами (Різдво, Великдень), життям Христа, Богородиці, янголів – духовних істот-охоронців. Андреа Верроккьо і Леонардо да Вінчі. Хрещення Христа

Номер слайду 66

Мозаїка Собору святої Софії в КонстантинополіРафаель Санті. Мадонна в крісліКнижкова мініатюра з Остромирова Євангелія. Мікеланджело. П’єта. Релігійний жанр. Володимирська ікона Божої Матері

Номер слайду 67

Леонардо да Вінчі. Таємна вечеря (фреска)

Номер слайду 68

Іов Кондзелевич. Таємна вечеря (ікона)

Номер слайду 69

Релігійний жанр у творчості сучасних художників. Олександр Охапкін. Різдво. Святе сімейство. Наталія Курів-Максимів. Богородиця з дитям

Номер слайду 70

Завдання. Намалюй образ янгола – свого духовного охоронця. Матеріали та інструменти. Альбом, олівець, гумка, гуаш, пензлі, палітра, баночка з водою.Євгенія Гапчинська. Наталія Курів-Максимів. Олеся Вакуленко

Номер слайду 71

Монументальний живопис. Урок 9 Підручник: Масол Л. М. Мистецтво, 6 клас, К.: 2023, С. 58-63

Номер слайду 72

Назвіть види живопису?Пригадайте, що таке монументальний живопис?Які існують види монументального живопису?

Номер слайду 73

Монументальний живопис. Монументальний живопис тісно пов’язаний з архітектурою, підпорядковується архітектурній споруді, створюючи синтез — органічну єдність різних видів мистецтв. Залежно від техніки виконання в ньому вирізняють:

Номер слайду 74

Фрески в інтер'єрах Свято-Успенської Почаївської Лаври. Фреска – живопис на вологій штукатурці, одна з технік настінного малярства, також твір, виконаний у цій техніці.

Номер слайду 75

Фрески церкви Спаса на Берестові в Києві

Номер слайду 76

Оранта. Мозаїка Собору святої Софії в КиєвіМозаїка – це вид монументального живопису. Це сюжетне або орнаментальне зображення,виконане з кольорових камінців, смальти, керамічних плиток,що закріплюються на цементі. Мозаїка використовується для декоративного оздоблення архітектури.

Номер слайду 77

Мозаїки стін базиліки Сан-Вітале в Равенні

Номер слайду 78

Вітраж собору Нотр-Дам-де-Парі Вітраж – це орнаментальна або сюжетна декоративна композиція із фрагментів скла або інших матеріалів, здатних пропускати світло. Вітражі використовують  для прикраси вікон, скляних дверей, прозорих перегородок.

Номер слайду 79

Небесний концерт. Вітраж у соборі Св. Етьєна в Сансі Франція

Номер слайду 80

Завдання. Варіант 1. Створи ескіз вітража-розетки. Матеріали та інструменти. Чорний папір, гофрований папір різних кольорів, олівець, ножиці, клей. Хід роботи

Номер слайду 81

Ескізи для вітража

Номер слайду 82

Завдання. Варіант 2. Виконай паперову імітацію давньоруської мозаїки. Матеріали та інструменти: кольоровий картон або цупкий тонований папір, кольоровий папір, клей ПВА, олівець, пінцет, зубочистка. Хід роботи. Підготуй основу для роботи (кольоровий картон, цупкий тонований папір). Намалюй олівцем або переведи зображення на основу. Підібери кольори для роботи. Наріж папір смужками потім – маленькими квадратиками і прямокутниками. Клеєм ПВА намаж частину зображення. На намазане клеєм зображення акуратно накладай шматочки паперу потрібного кольору. (Спочатку викладаємо по контуру, а потім закладаємо шматочки паперу повністю композицію малюнка.)

Номер слайду 83

Ескізи для мозаїки

Номер слайду 84

Людина в дзеркалі історії

Номер слайду 85

Історичний жанр. Урок 10 Підручник: Масол Л. М. Мистецтво, 6 клас, К.: 2023, С. 70-75

Номер слайду 86

Що таке історичний жанр?Чому художники звертались/звертаються до історичних тем?Яку цікаву інформацію ми можемо взяти для себе, ознайомлюючись з творами історичного жанру?

Номер слайду 87

Історичний жанрІсторичний жанр – зображення історичних подій в образотворчому мистецтві. До історичного жанру можуть належати також історичний портрет та історичний пейзаж. Василь Лопата. З ілюстрацій до «Слова о полку Ігоревім»

Номер слайду 88

Якщо художник прагне зобразити певні події в історії людства, показати значення в них окремих історичних осіб, тоді він звертається до історичного жанру. Характерним для творів на історичні теми є відтворення одягу персонажів, предметного середовища, притаманних певній добі та країнам. Сергій Васильківський. Гармаш часів гетьмана І. Мазепи

Номер слайду 89

Іван Кавалерідзе. Пам'ятник Ярославу Мудрому Луї Каффйєрі. Октавіан Август і КлеопатраІлля Рєпін. Запорожці пишуть листа турецькому султануІсторичний жанр. Меморіал пам'яті жертв Голодомору в Києві

Номер слайду 90

Дієго Веласкес. Капітуляція міста Бреда

Номер слайду 91

Мазур Богдан. Гетьмани. Молитва за Україну. Батурин, Чернігівська обл.

Номер слайду 92

Артур Орльонов. Становлення нації

Номер слайду 93

Віртуальна екскурсія. Музей «Становлення української нації» - це перший в Україні інноваційний музей, де минуле зустрічається із сучасністю. Ознайомся з експозиціями музею за посиланням: https://www.museumsun.org/history/

Номер слайду 94

Завдання. Ознайомся з експозиціями музею за посиланням: https://www.museumsun.org/history/

Номер слайду 95

батальний жанр. Урок 11 Підручник: Масол Л. М. Мистецтво, 6 клас, К.: 2023, С. 82-87

Номер слайду 96

Батальний жанр. Батальний жанр – твори образотворчого мистецтва, присвячені зображенню воєнних подій, військових походів. Як правило, батальні твори – героїчні, інколи трагічні.Іван Айвазовський. Чесменська битва

Номер слайду 97

Батальний жанр. Скіфський гребінь із зображенням битви. Леонардо да Вінчі. Битва при АнгіаріАртур Орльонов. Взяття Кафи. Микола Самокиш. Бій Богуна з Чернецьким під Монастирищем в 1653 році

Номер слайду 98

Гобелен із Байо, Франція (фрагменти)

Номер слайду 99

Розгляньте живописні картини з батальними сценами. Зверніть увагу на динамічність рухів зображених осіб, плановість, контраст кольорів і тону в композиціях. Як вони сприяють вираженню драматизму події?

Номер слайду 100

Завдання. Намалюй баталію «Козацький морський похід». Матеріали та інструменти. Альбом, олівець, гумка, кольорові олівці, фломастери, маркери. Поради. Попередньо потренуйся малювати ескізи козацьких чайок відповідно до історичної епохи. Продумай сюжет композиції, визнач її центр. Наміть обриси кораблів. За допомогою контрасту кольорів, тону виділи смисловий центр композиції. Передай настрій, бойову атмосферу: зобрази бурхливі хвилі та грізні хмари, які суголосні героїчним подіям.

Номер слайду 101

Козацькі човни. Дубок. Чайка. Чайка

Номер слайду 102

Чарівні миттєвості життя

Номер слайду 103

Краса повсякденності. побутовний жанр. Урок 12-13 Підручник: Масол Л. М. Мистецтво, 6 клас, К.: 2023, С. 94-99

Номер слайду 104

Побутовий жанр. Побутовий жанр – зображення тем і сюжетів повсякденного, особистого і суспільного життя людини в образотворчому мистецтві. Костянтин Трутовський. Одягають вінок

Номер слайду 105

Побутовий жанр. Анрі Картьє-Брессон. Площа Європи, вокзал Сен-Лазар, Париж. Мейсенський фарфор. Микола Пимоненко. Сінокіс. Тетяна Яблонська. Ранок. Полювання на Нілі. Єгипетський розпис Кацусіка Оі. Три жінки, які грають на музичних інструментах

Номер слайду 106

Побутові сцени, зображені художниками різних епох, дозволяють зазирнути в реальне дійсне життя давно минулих часів. Ян Вермеєр. Майстерня художника. Фредерик Лейтон. Урок музики

Номер слайду 107

Пітер Брейгель Старший. Дитячі ігри

Номер слайду 108

Жорж Сьора. Недільна прогулянка на острові Гранд-Жатт

Номер слайду 109

Тетяна Яблонська. У парку

Номер слайду 110

Розгляньте живописні картини на побутові теми. Про які події в житті людей вони розповідають? Які з цих робіт вам сподобались найбільше? Як ви вважаєте, чому?Зверніть увагу, як передано пози і рухи людей. Віднайдіть статичні й динамічні твори. Об'єднайтеся в групи. Оберіть певні картини на побутові теми. «Оживіть» картини. Розкажіть про заняття, уподобання персонажів, їхні думки тощо.

Номер слайду 111

Роберт Дункан

Номер слайду 112

Білл Браунрідж

Номер слайду 113

Завдання. Створи композицію у побутовому жанрі. «Зимові спортивні розваги», «Мої уподобання», «Дитячі ігри». Матеріали та інструменти. Альбом, трафарет, акварель, пензлі, баночка з водою. Альбом, олівець, гумка, кольорові олівці, фломастери, маркери. Пластилін, дріт, фольга, клаптики тканини, нитки. (Техніка і матеріали на вибір учня). Поради. Щоб намалювати або виліпити людей у русі, треба дотримуватися пропорцій фігури, виразності поз, рухів.

Номер слайду 114

Зображення фігури людини в русі

Номер слайду 115

Свято і бал в живописіУрок 14-15 Підручник: Масол Л. М. Мистецтво, 6 клас, К.: 2023, С. 104-108

Номер слайду 116

Які картини, присвячені зимовим святам і розвагам тобі подобаються?Які народні обряди зазвичай зображують на різдвяно-новорічних листівках?Чи доводилося тобі потрапляти на Новорічний бал? Опиши свої враження.

Номер слайду 117

Микола Пимоненко. Колядники

Номер слайду 118

Наталія та Роман Юсипчук. Гуцульське Різдво. Наталія Курів-Максимів. Звіздарка

Номер слайду 119

Карл Ларсон. Святий вечір

Номер слайду 120

Сандра Кук. Різдвяна ялинка. Марсель Рідер. Прикрашання ялинки

Номер слайду 121

Вітторіо (Луіджи) Кавалері. На балу

Номер слайду 122

П’єр-Огюст Ренуар. Бал у Мулен де ла Галетт

Номер слайду 123

Завдання. Намалюй сюжетно-тематичну композицію побутового жанру. Орієнтовна тематика: «Родинне свято», «Новорічний бал». Передай настрої радості й щастя, які дарують нам чарівні миттєвості життя. Матеріали та інструменти. Альбом, олівець, гумка, гуаш, пензлі, баночка з водою, або кольорові олівці, фломастери, маркери. Поради. Спочатку наміть головне в композиції – основних персонажів, на яких спрямована увага. Другорядні елементи підпорядковуй основному задуму. Звертай увагу, щоб тло, на якому розгортається дія, допомагало сприймати головне, а не відволікало зайвими деталями. Намагайся передати настрій зображених людей.

Номер слайду 124

Перевіряю свої досягнення. Урок 16 Підручник: Масол Л. М. Мистецтво, 6 клас, К.: 2023, С. 110-111

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ракітянська Поліна Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
30 липня 2023
Переглядів
4230
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку