Презентація "Жінки які зробили вагомий внесок у розвиток фізики"

Про матеріал

проектна робота з фізики 11 клас 1 семестр

розвиток фізики та астрономії уявлення про світ

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Жінки які зробили вагомий внесок у розвиток фізики та астрономіїСерветник Дмитро. Філіпцев Павло

Номер слайду 2

Геді Ламар. У 1942 році вона запатентувала систему, що дозволяє на відстані керувати торпедами. Без винаходу Ламар зараз не літали б військові супутники та не працювали б стільникові телефони стандарту GSM. Доля познайомила Ламар з авангардистським композитором Джорджем Антейлом. Ламар поділилася з Антейлом дуже важливою ідеєю: якщо дистанційно повідомляти координати цілі керованій торпеді на одній частоті, то ворог може легко перехопити сигнал, заглушити його або перенаправити торпеду на іншу ціль. У серпні 1942 Ламар і Антейл отримали патент під номером 2292387 «Секретна система зв'язку (Secret Communication System)». Патент описує секретні системи зв'язку, що включають передачу фальшивих сигналів на різних частотах. Цей патент став основою для зв'язку з розширеним спектром , що сьогоднівикористовується всюди, від мобільних телефонів до Wi-Fi 802.11 і GPS.

Номер слайду 3

Розалінд Франклін. Між 1941 і 1942 роками Франклін працювала на Рональда Норріша. Керуючись бажанням зробити свій внесок у перемогу у Другій світовій війні, з серпня 1942 вона працювала в Британській дослідницькій асоціації з використання вугілля в Кінгстоні-на-Темзі і вивчала пористу структуру вугілля. Її робота допомогла у зародженні ідеї про високоміцне вуглецеве волокно і стала основою для її докторської дисертації: «Фізична хімія твердих органічних колоїдів на прикладі вугілля і пов'язаних з ним матеріалів».

Номер слайду 4

Гіпатія Олександрійська. В історії науки Гіпатія відома як винахідник. Вона створила такі астрономічні прилади: пласка астролябія — прилад для визначення широт і довгот в астрономії, яка використовувалася для визначення знаходження Сонця, зірок та планет, а також планісферу — зображення небесної сфери на площині, на якій можна обчислювати захід і схід небесних світил. Гіпатія винайшла ареометр — прилад для визначення густини рідини. Гіпатія обчислювала астрономічні таблиці, написала коментарі до наукових творів Аполлонія та Діофанта.

Номер слайду 5

 Їй першій вдалося розщепити атомне ядро на частини: ядра урану розпадалися на ядра барію і криптону, при цьому виділялося декілька нейтронів і велика кількість енергії. У грудні 1938 Нільс Бор у своєму листі зазначав, що в процесах бомбардування атомів урану енергії виділяється набагато більше, ніж передбачається теорією оболонки. Багато хто стверджує, що Ліза перша провела розрахунки з урахуванням того, що оболонки можуть розпадатися. З політичних міркувань Лізі Майтнер заборонялося публікуватися разом з Отто Ганом з 1939 року. Ліза Майтнер

pptx
Додав(-ла)
Servetnyk Dmytro
До підручника
Фізика (академічний рівень, профільний рівень) 11 клас (Бар’яхтар В.Г., Божинова Ф.Я., Кирюхіна О.О., Кірюхін М.М.)
Додано
17 лютого 2021
Переглядів
1432
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку