Презентація "Життя і творчість класика єврейської літератури XIX-XX ст. Шолом-Алейхема. Тематика та жанрова своєрідність твору “Тев'є-молочар”

Про матеріал
Презентація до першого уроку в 9 класі за твором "Тев'є-молочар". Підходить для дистанційного навчання, містить інтерактивні вправи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЖИТТЯ І ТВОРЧІСТЬ КЛАСИКА ЄВРЕЙСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРИ XIX—XX СТОЛІТЬ ШОЛОМ-АЛЕЙХЕМА. ТЕМАТИКА ТА ЖАНРОВА СВОЄРІДНІСТЬ ТВОРУ “ТЕВ’Є-МОЛОЧАР”

Номер слайду 2

Актуалізація опорних знань1. Які важливі історичні події відбулись у XX столітті? Чи торкнулися вони вашої родини?2. У яких відомих вам творах літератури відображено ці події? Які проблеми висвітлюють названі твори?3. Яких сучасних письменників ви знаєте?4. Назвіть свої улюблені твори літератури XX—XXI ст. Чим вони вас зацікавили, над чим змусили замислитися?

Номер слайду 3

Знайомство з письменником

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Встанови послідовність розділів твору

Номер слайду 10

Бесіда1. Яке враження на вас справив твір Шолом-Алейхема? Що вам сподобалося в повісті? Що здалося складним для розуміння?2. У якій формі побудовано кожне оповідання? 3. У яких відомих вам творах розповідь про події ведеться від першої особи?4. Поміркуйте, з якою метою Шолом-Алейхем обрав такий тип оповіді.5. Де і коли відбувається дія твору? Як ви вважаєте, чому у своєму творі Шолом-Алейхем називає Київ Єгупцем, а дачну місцевість Боярку неподалік від Києва — Бойберіком?6. Які історичні події відображено у творі?

Номер слайду 11

Проблемні питання1. Частини повісті «Тев’‎є-молочар» за жанром одні літературознавці вважають оповіданнями, а інші — новелами. Який погляд ви вважаєте правильним? Обґрунтуйте свою думку.2. Чому твір відносять до жанру повісті? Запишіть жанрові ознаки повісті, наявні у творі Шолом-Алейхема.

Номер слайду 12

Практичне завдання1. Сформулюйте загальну тему повісті.2. Визначте теми, розкриті в кожному оповіданні. Заповніть таблицю «Тематика частин повісті Шолом-Алейхема «Тев’‎є- молочар».

Номер слайду 13

Практичне завдання{4 C206735-BCA9-48 D2-816 E-76705 BE4 E378}НАЗВА ЧАСТИНТЕМИ«Велика удача»«Химери»«Теперішні діти»«Годл»«Хава»«Шпринця»«Тев'е їде до Палестини»«Іди геть!»

Номер слайду 14

Домашнє завдання. Виконати ОДНЕ завдання на вибір: Створити кросенс (з поясненнями) за твором “Тев’є-молочар”. Письмово скласти «моральний кодекс» Тев’‎є, використовуючи цитати з тексту повісті Шолом-Алейхема «Тев’‎є-молочар».

pptx
Додано
17 квітня 2022
Переглядів
1506
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку