Презентація "Життя та діяльність Івана-Павла ІІ"

Про матеріал

Обрання Папою Римським вперше за 455 років не-італійця представника комуністичної країни в розділеній холодною війною Європі стало сенсацією в світі. Ніхто не вважав Кароля Войтилу фаворитом у виборах на папський престол, проте вже дуже скоро він став харизматичною особою, справжнім лідером і поводирем Католицької Церкви. Папа Іван Павло ІІ багато в чому був парадоксальним діячем. Він твердо вірив, що церква не може бути демократичною у світському розумінні цього слова. Він був противником реформ, які б зробили церкву більш ліберальною, – займав дуже жорстку позицію щодо неприпустимості абортів, штучного запліднення, розлучень, контрацептивів, посвячення жінок у духовний сан та гомосексуальних шлюбів. І водночас він рішуче обстоював захист прав людини і критикував владу жорстких режимів. Іван-Павло ІІ стверджував вищість католицької церкви, але саме його папство позначене безприкладним примиренням з іншими християнами і нехристиянами

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Життя та діяльність Івана-Павла ІІ» Виконав: Я. І. Оленич

Номер слайду 2

План Вступ Життя та діяльність Кароля Войтили до понтифікату Понтифікат Івана-Павла ІІ: екуменічні відносини закордонні подорожі Папи Прощання та пам’ять Висновки Список використаних джерел

Номер слайду 3

Життя та діяльність Кароля Войтили до понтифікату Кароль Юзеф Войтила народився 18 травня 1920 р. у містечку Вадовіце біля Кракова у родині поручника польської армії та вчительки. Він прекрасно навчався у школі. Коли Каролю виповнилося 8 років, померла його мати, а у 12 він втратив старшого брата. Кароль Войтила у дванадцятирічному віці Будинок у Вадовіце, де жив Кароль Войтила.

Номер слайду 4

В 1938 р. Кароль вступає на філософський факультет Яґеллонського університету і разом з батьком переїздить до Кракова. Тоді ж Кароль стає студентом підпільної духовної семінарії, де розпочинає таємне приготування до священства. 13 жовтня 1946 року кардинал Сапега висвятив К.Войтилу в сан піддиякона, а через тиждень — диякона. У листопаді той же ієрарх висвятив його на священика Римо-Католицької Церкви. Яґеллонський університет

Номер слайду 5

1946 року, майже відразу після рукоположення на священика, він залишає Польщу і вдосконалює свої знання на філософському факультеті Домініканського Папського міжнародного коледжу Анґелікуму Римі. У 1948 році завершує працю над докторатом і повертається до Польщі, де виконує функції вікарія парохії села Неговіце, а потім в одній із міських парохій Кракова. Папський Університет св. Томи Аквінського (Анґелікум)

Номер слайду 6

Священник Кароль Войтила в с. Неговіце 1948 р.

Номер слайду 7

Кароль Войтила, молодий священник з студентами у Кракові (1950). Кароль Войтила в каної.

Номер слайду 8

У липні 1958 року за призначенням Папи Пія XII він стає вікарним єпископом Кракова, а з 28 вересня — єпископом. У січні 1964 року його призначають архієпископом, митрополитом Краківським якого 26 червня 1967 р. піднесли до гідності кардинала. Павло VI надіває Каролю Войтилі капелюх кардинала.

Номер слайду 9

Кардинал Кароль Войтила в Римі 1968 р.

Номер слайду 10

Герб Івана-Павла II Буква М означає Марія Богородиця. 16 жовтня 1978 року (після смерті папи Павла VI і короткого правління папи Івана- Павла І) кардинала Кароля Юзефа Войтилу обрано 264-им Папою Римським під іменем Івана-Павла ІІ. Понтифікат Івана-Павла ІІ

Номер слайду 11

Відчинення Святих Дверей в Базиліці св. Петра.

Номер слайду 12

Активна діяльність Івана-Павла II не всім була до вподоби. 13 травня 1981 року член турецького ультранаціоналістичного угруповання Мехмед Алі Аґджа на площі Святого Петра здійснив замах на Папу, важко поранивши його. Проте куля пройшла в кількох міліметрах від життєво важливих органів. Замах на життя Іванна- Павла ІІ.

Номер слайду 13

Дошка в пам'ять про замах на Іванна-Павла IІ

Номер слайду 14

У 1983 році Папа відвідав у в'язниці Алі Агджу. Вони поговорили про щось, залишившись удвох, але тема їх розмови до цих пір залишається секретом.

Номер слайду 15

Монета з зображенням Папи Римського. Підпис Івана-Павла ІІ.

Номер слайду 16

Іван-Павло II доклав чимало зусиль, щоби покращити відносини із Протестантськими Церквами. Делегації лютеран побували в Римі. 1981 року англіканський Архієпископ Кентербері Роберт Рунсі відвідав Папу, а в 1989 році підписано спільну заяву. Його наступник Джордж Кері обрав той же шлях, завдяки чому було підписано наступну спільну заяву. У квітні 1986 року було налагоджено зв'язки з нехристиянськими релігіями. Відвідавши єврейську громаду в Римі, Іван-Павло II став першим сучасним Папою, який молився в синагозі.

Номер слайду 17

Івана-Павла II в ряді його попередників виділяють тільки одні покаяння за помилки, здійснені деякими католиками в ході історії. 12 березня 2000 року в ході традиційної недільної меси в соборі Святого Петра Іван-Павло II публічно покаявся в гріхах католицької церкви. Він просив вибачення і визнав провину церкви за вісім гріхів: переслідування євреїв, розкол церкви і релігійні війни, хрестові походи і оправдовуючи війну теологічні догмати, презирство до меншин і бідних, виправдання рабства. Ніколи в історії людства жодна релігія або конфесія не приносила подібного покаяння. .

Номер слайду 18

Звернення до прочан. 22 квітня1987 р.

Номер слайду 19

Папа Римський Іван-Павло II під час широкої публіки 29 вересня 2004 на площі Святого Петра в Римі.

Номер слайду 20

Закордонні подорожі Папи 26-річний понтифікат папи Івана-Павла II став 3-м за тривалістю в історії Католицької Церкви після правління Святого Петра і блаженного Пія IX. За цей час понтифік відбув 250 пастирських поїздок, у тому числі 104 закордонні подорожі, відвідавши при цьому близько 130 країн. Найчастіше він відвідував Польщу, США і Францію (по шість разів), а також Іспанію і Мексику (по п'ять разів). Папа в аеропорту Гдиня - 11 червня 1987 р.

Номер слайду 21

Іван-Павло IІ та Мір-Хоссейн Мусаві, прем'єр-міністр Ірану.

Номер слайду 22

Іван-Павло II в Бразилії. 1997 р.

Номер слайду 23

25 червня 2001 року Іван-Павло II відвідав з офіційним візитом Україну та відправив меси у Києві та Львові. Понтифік цілує землю України. Президент України Леонід Кучма дарує Івану Павлу II пам’ятний знак на згадку про відвідування Папою Римським України влітку 2001 року — майстерно зроблену тарілку із зображенням двох храмів. Ватикан, 2002 р.

Номер слайду 24

Меморіальна дошка з нагоди 2-ї річниці відвідин Іваном-Павлом II Митрополичої Базиліки у Львові. Іван-Павло ІІ на марці України.

Номер слайду 25

Іван-Павло ІІ та Р. Рейган. Лютий 1984 р.

Номер слайду 26

Президент США Джордж Буш і Лора Буш з візитом до Папи Римського. Липень 2001 р.

Номер слайду 27

Дж. Буш нагороджує Івана-Павла II медаллю Свободи . 2004 р.

Номер слайду 28

Папа Римський Іван-Павло II в США після того як нагороджений медаллю Свободи в червні 2004 року.

Номер слайду 29

Понтифік приймає у Ватикані Президента Росії Володимира Путіна. 2003 р.

Номер слайду 30

Країни в яких побував Папа римський Іван Павло II.

Номер слайду 31

Прощання та пам'ять Прощання з папою римським Іваном-Павлом II і його похорон стали наймасовішою церемоніальною подією в історії людства. 300 тисяч осіб були присутні на траурній літургії, 4 млн. паломників проводили намісника Святого Петра з життя земного в життя вічне. Понад мільярд віруючих, що належать до різних християнських конфесій і які сповідують різні релігії, молилися за упокій його душі.

Номер слайду 32

Прощання з Папою.

Номер слайду 33

На похорон понтифіка з'їхалися понад 100 глав держав та урядів — 11 монархів, 70 президентів і прем'єр-міністрів, кілька керівників міжнародних організацій, у тому числі Генеральний секретар ООН Кофі Аннан. І ще близько двох тисяч членів різних делегацій — всього з 176 країн. Церемонія похорону папи Івана-Павла II, відбулася 8 квітня 2005 р.

Номер слайду 34

Президент Дж. Буш з дружиною Б. Клінтон опустився на коліна перед тілом Папи Івана- Павла ІІ.

Номер слайду 35

Гробниця Івана-Павла II.

Номер слайду 36

Монумент папі Римському в Римі.

Номер слайду 37

Обеліск-пам'ять Івану-Павлу ІІ в Римі.

Номер слайду 38

Таблиця-Базиліка в Вадовіце, і у тому числі дати народження і обрання Кароля Войтили, єпископом і Папою.

Номер слайду 39

Статуя Івана-Павла II в Ченстохові, південній частині Польщі.

Номер слайду 40

Статуя Івана-Павла ІІ в Познані.

Номер слайду 41

Статуя Івана-Павла II з накладеним образом Діви Гваделупської. Мехіко

Номер слайду 42

Вулиця в Ахенні (Німеччина) на честь Папи Римського.

Номер слайду 43

Висновки Обрання Папою Римським вперше за 455 років не-італійця представника комуністичної країни в розділеній холодною війною Європі стало сенсацією в світі. Ніхто не вважав Кароля Войтилу фаворитом у виборах на папський престол, проте вже дуже скоро він став харизматичною особою, справжнім лідером і поводирем Католицької Церкви. Папа Іван Павло ІІ багато в чому був парадоксальним діячем. Він твердо вірив, що церква не може бути демократичною у світському розумінні цього слова. Він був противником реформ, які б зробили церкву більш ліберальною, – займав дуже жорстку позицію щодо неприпустимості абортів, штучного запліднення, розлучень, контрацептивів, посвячення жінок у духовний сан та гомосексуальних шлюбів. І водночас він рішуче обстоював захист прав людини і критикував владу жорстких режимів. Іван-Павло ІІ стверджував вищість католицької церкви, але саме його папство позначене безприкладним примиренням з іншими християнами і нехристиянами. Вперше Папа вибачився перед людством за дії інквізиції. Він познайомив Ватикан з сучасними технологіями, ініціював забезпечення його супутниковим зв’язком та Інтернет, іншими досягненнями науки. Закордонні поїздки Папи були покликані сприяти зміцненню позицій католицизму по всьому світу і встановленню зв'язків католиків з іншими релігіями (в першу чергу, ісламом і іудаїзмом). Смерть Івана Павла ІІ схвилювала весь світ. Уряди багатьох країн, навіть нехристиянських, оголосили з цього приводу траур. Хоча він помер пам’ять про нього залишиться назавжди.

Номер слайду 44

Список використаних джерел 1.http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%86%D0%B2%D0%B0%D0%BD_%D0%9F%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%BE_II 2.http://it.wikipedia.org/wiki/Papa_Giovanni_Paolo_II 3.http://pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Pawe%C5%82_II 4.http://fr.wikipedia.org/wiki/Jean-Paul_II

ppt
Додано
3 січня 2019
Переглядів
2389
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку