Презентація "Золотий вік архітектурного ренесансу у Львові"

Про матеріал
У Львові найбільший розквіт Ренесансу припадає на 70-90ті роки 16 ст. . Презентація "Золотий вік архітектурного ренесансу у Львові" наповнена світлинами найпопулярнішими кам'яницями Львова.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Золотий вік архітектурного ренесансу у ЛьвовіВиконала: Студентка ЛНУ ім. І. Я. Франка. Групи ФПШ-22 Якимович Андріана

Номер слайду 2

У Львові найбільший розквіт Ренесансу припадає на 70-90ті роки 16 ст. До найстаріших забудівель «золотого віку» львівського архітектурного Ренесансу належать будинки на Площі Ринок.

Номер слайду 3

Чо́рна кам'яни́ця, також кам'яниця Анчевських — житловий будинок № 4 на площі Ринок у ЛьвовіЗбудована 1577 року Петром Красовським.

Номер слайду 4

Будинок побудований наприкінці XVI століття (1593 р.). На початку XVII століття купець з Флоренції (Італія) Роберто Бандінеллі, одержавши львівське громадянство, купив цей будинок і започаткував тут класичну пошту європейського зразка. Саме за ім'ям купця будинок називають і тепер. Палац Бандінеллі

Номер слайду 5

Найбільше досягнення українського ренесансу у Львові - церкви. Ставропігійна Церква Успіння Пресвятої Богородиці — храм, збудований у 1591–1629 рр. за планом Павла Римлянина на замовлення Львівського братства. Успенська церква – архітектурний ансамбль, що складається із трьох частин: Вежа Корнякта, каплиця Трьох Святих і власне самої церкви.

Номер слайду 6

Цікаве переплетення українського народного стилю з Ренесансним «Від уродин до смерті — лиш день, і якщо уповаєш на довголіття, то знай: довге життя твоє — день» Усипальниця родини Кампіанів. Роботи почалися у 1584 році на кошти львівського бургомістра Павла Кампіана. Примикає до північної стіни Латинського собору. Каплиця Кампіанів

Номер слайду 7

Каплиця збудована у 1609–1615 роках над фамільним гробівцем родини львівських патриціїв угорського походження Боїмів. Вівтар каплиціКаплиця Боїмів

Номер слайду 8

Комплекс монастиря та костелу Бернардинів, що знаходиться у Львові на площі Соборній, без сумніву можна назвати одним з найдавніших храмових комплексів Львова.1600–1630-ті рр. разом із будовою церкви святого Андрія поставали келії монастиря. Криниця св. Яна з Дуклі

Номер слайду 9

Церква св. Андрія Первозванного – центральна споруда так званого комплексу Бернардинців ,до якого належать також будівля давнього католицького монастиря, колона і криниця св. Яна з Дуклі. Архітектором був італієць Павло Римлянин — на фасаді церкви чітко прослідковується творчий почерк — звичний для нього ренесанс.

Номер слайду 10

Особливістю пам’яток архітектури є те, що в них ренесансний стиль поєднувався з українським народним стилем, який був перенесений з дерев’яного у кам’яне будівництво. Ренесанс потрапив до Львова не з терен Польщі, а напряму з Італії. Тому ренесансний шарм багатьох будівель справляє на гостей міста, та навіть на його мешканців, чи не найбільше враження.

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

pptx
Додано
15 листопада 2023
Переглядів
436
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку