Презентація " використання технологій візуалізації на уроках історії, української мови та літератури"

Про матеріал
Презентовано використання технологій візуалізації навчального матеріалу на уроках історії, української мови та літератури ( з досвіду роботи вчителя).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання технологій візуалізації на уроках історії , української мови та літератури

Номер слайду 2

Однією з 11 компетентностей Державного стандарту базової середньої освіти є інформаційно-комунікаційна, яку маємо формувати в здобувачів освіти. Важливою складовою цієї компетентності є візуалізація. Як же водночас сприяти засвоєнню нових знань учнів, формувати навички, гратись, мотивувати, долати пасивність здобувачів освіти, зацікавлювати їх предметом, розвивати інформаційно-комунікаційну компетентність та візуалізувати її? Для цього використовуються різноманітні технології візуалізації навчального матеріалу.

Номер слайду 3

Інтернет-ресурси, які дозволяють реалізувати діяльнісний підхід у навчанні, згідно з концепцією НУШ:• Ребуси http://rebus1.com/ua/ • Хмари слів https://wordart.com/ • Кросворди https://childdevelop.com.ua • Інтернет-ресурс інтерактивних вправ https://learningapps.org/• Вікторини https://kahoot.com/• Складання пазлів https://www.jigsawplanet.com • Онлайн-ігри https://wordwall.net• Розмальовки https://bit.ly/3pq012n

Номер слайду 4

Ребуси є чудовими помічниками на етапі актуалізації знань здобувачів освіти чи підсумків уроку або ж перевірки домашнього завдання. Також їх використовують як своєрідні паролі до початку уроку, зашифровуючи в них певні прізвища чи поняття.

Номер слайду 5

Водночас не завжди треба пропонувати розгадувати свої ребуси у групах чи парах, учні отримують завдання та створюють самостійно ребуси до певної теми.

Номер слайду 6

2341 Вступ. Що таке історія. Запитання:Історію всіх народів світу називають…Наука, що вивчає минуле людства. Сукупність пов’язаних між собою фактів життя суспільства.Історія, що  вивчає події, пов’язані з розвитком людського суспільства на українських землях. Вчені, які досліджують минуле людських спільнот. Кросворди Використовують їх як розминку на початку уроку, командного змагання або перевірочної роботи під час узагальнення вивченого матеріалу. Вони сприяють засвоєнню нових знань, розвитку мовлення та логічного мислення, спонукають учнів до креативної творчості, допомагають визначати рівень знань, умінь та навичок здобувачів освіти.

Номер слайду 7

За допомогою хмари тегів здобувачі освіти можуть відгадати тему уроку, пояснити термін чи скласти речення із датою, зашифрованою у хмаринці слів. Таку діяльність часто проводять і на етапі рефлексії. Хмари тегів

Номер слайду 8

Корисним є інтернет-ресурс «jigsawplanet». Тут учні можуть складати у пазли портрети чи важливі пам’ятки культури. Завдяки складанню пазлу учень/учениця досить добре розгляне зображення, визначить особливості й деталі картинки і таким чином запам’ятає її. Складання пазлів

Номер слайду 9

«Supercoloring» є відмінним доповненням для уроків та допомагає учням краще запам’ятати історичну особистість чи явище, зображене на картинці. Через розвагу ми досягаємо ефекту «фотографії» у пам’яті: дитина довго концентрує свою увагу на певному об’єкті, розфарбовує зображення і в такий спосіб запам’ятовує його. Розмальовки

Номер слайду 10

Скрайбінг  Це метод розповіді чи пояснення, що супроводжується паралельним створенням схематичних малюнків, які відтворюють ключовий зміст сказаного. Завдяки використанню цього прийому можна записати почуте графічно або намалювати в максимально зрозумілому і привабливому для учнів форматі .

Номер слайду 11

Візуалізація вірша В. Сосюри «Любіть Україну!»

Номер слайду 12

Створення каліграм Каліграма — це графічна загадка, яка стимулює образне мислення, розвиває спостережливість здобувачів освіти і вміння концентруватися; тематичний малюнок, створений за вивченим матеріалом.

Номер слайду 13

Складання ментальних карт на уроках української мови

Номер слайду 14

Використання технологій візуалізації сприяє розв’язанню однієї з головних проблем сучасної освіти, а саме стимулювання інтересу до навчання та розвиток пізнавального інтересу «цифрових дітей», які прагнуть встигнути все і відразу і швидко абстрагуються від нецікавих моментів . За допомогою вище описаних технологій візуалізації здобувачі освіти мають змогу краще засвоїти і в подальшому використовувати отриману інформацію, розвивати комунікативні навички, проявляти креативність, творчість, уміти планувати.

pptx
До підручника
Історія України 7 клас (Гупан Н.М., Смагін І.І., Пометун О.І.)
Додано
22 листопада 2023
Переглядів
394
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку