Єдиним способом оцінити якість та безпечність питної води – це проводити лабораторні дослідження атестованою лабораторією. Адже мікробне забруднення чи значна кількість певних хімічних домішок не змінюють суттєво органолептичних властивостей води (смак, запах, колір), а відповідно і не викликають підозри щодо її безпечності, але можуть негативно впливати на здоров’я людини. Як оцінити якість питної води?
В зв’язку з цим рекомендуємо власникам колодязів проводити аналізи води щороку. Сюди входить, зокрема, загальний хімічний аналіз: РН, запах, забарвленість, окисність, хлориди, загальна жорсткість, аміак, сульфати, нітрати, нітрити, сухий залишок, каламутність, смак і залізо. Якість води, яку ми споживаємо, залежить від нас !!!
Дизентерія отримала свою назву завдяки Гіппократу - ця хвороба відома людям з глибокої давнини. У середні століття епідемії дизентерії слідували одна за одною. А її збудника вперше виділив лікар Федір Леш тільки в 1875 році. Він описав дизентерійну амебу-найпростіше, яке викликає амебіаз, або амебну дизентерію. Дизентерія
Найчастіше хворіють на дизентерію діти 2 - 7 років. Адже малюки пізнають світ через дотики і люблять все тягнути в рот Пік захворюваності припадає на липень-вересень, що пов'язано зі збільшенням споживання фруктів і овочів, купанням у забруднених стоками водоймах, а також сезоном туристичних поїздок. Шляхи зараження дизентерією
Холера — це гостра діарейна інфекція, що виникає при вживанні харчових продуктів або води, заражених бактерією Vibrio cholerae. Холера передається фекально-оральним шляхом від людини до людини, частіше при вживанні забрудненої води, овочів, фруктів, при купанні, а також через їжу і при побутових контактах. Без належного лікування може призвести до смерті. Холера
Симптоми тифу Хворі на черевний тиф страждають від високої температури (від 39 до 40 градусів), крім того, для них характерні такі симптоми як головний біль, загальний біль у всьому тілі, відсутність апетиту, млявість, слабкість, втома, сильна діарея, а також висип, що виникає на нижній частині грудної клітки та верхньої частини живота.
Чим небезпечні нітрати у воді?Вживання води питної, яка містить понад нормовану кількість нітратів, може призвести до захворювання, яке називається водно-нітратна метгемоглобінемія, обумовлене значним підвищенням вмісту метгемоглобіну в крові, що призводить до кисневого голодування тканин (гіпоксії). Групи підвищеного ризику становлять немовлята віком до 1 року, які перебувають на штучному вигодовуванні