Презетація до свята до "1 квітня"

Про матеріал
Презентіція до свята сміху "1 квітя". Може бути використано на виховній до цього свята чи доповненням до сценарію загальношкільного заходу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Кілька дивовижних фактів. Один душевний сміх може спалювати 3,5калорії;В компаніях жінок, сміх звучить частіше, ніж у чоловічих компаніях;Сміх підвищує творче мислення, покращує пам’ять і моторність;У більшості випадків люди не можутьзасміятися по команді;Сміх не можна сплутати з яким-небудьіншим звуком. Здорові людисміються від 100 до 400 разів надень. Це близько 2800 разів на тиждень або 146 000 разів на рік. Гелотологія – це наука, яка вивчає плив гумору і сміху на людський організм.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Відоме нам як "День дурня" свято 1 квітня популярне у багатьох країнах світу, в кожній з яких його святкують по-різному. Незважаючи на те, що День сміху святкується зараз у всьому світі, він ніде не є офіційним вихідним. В Ісландії є звичай обманювати 1 квітня, причому він існує з дуже давніх часів і навіть нібито введений самими богами. Цей звичай поширений у Данії, Швеції, Норвегії та в багатьох інших країнах.Індіанці в квітні, який вони вважали першим місяцем року, святкували день народження богині Сіти. Під час свята влаштовували сценічні вистави, у яких індійці жартома обманювали одне одного. Першу письмова згадка про свято 1 квітня як "День усіх дурнів" було знайдено в англійській літературі й датується XVII століттям.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Правда, вважається, що у Франції він існував із 1564 року. Справа в тому, що при введенні нового календаря, Новий рік змістився із 25 березня на 1 січня. Однак перш ніж нововведення перемогло багатовікову звичку минули роки, і велика кількість людей продовжували обмінюватися привітаннями та подарунками в останній день колись новорічних свят – 1 квітня. Інші ж сміялися над ними й називали "квітневими дурнями" або "першоквітневими рибами". В наші дні французькі кондитери виставляють у вітрини величезних шоколадних риб, а дітлахи намагаються прикріпити до спин товаришів паперових рибок. У Англії та британських колоніях Григоріанський календар увели 1572 року, а в Шотландії – 1600. Результат виявився таким самим, що і у Франції. Тільки тут свято назвали All Fools` Day, тобто Днем усіх дурнів. Незабаром колоністи експортували цю традицію до Північної Америки та Австралії.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

В Англії існує ціле місто дурнів – Гоуфам. У давні часи англійські королі могли оголосити власною землею будь яку територію, де ступила їх нога. А в місті Гауфам громадяни вирізнялися кмітливістю і спритністю і вирішили вони обдурити короля і не платити податки. Ця подія сталася 1 квітня у незапам'ятні часи. Найбільш популярними жартами американських школярів залишається кинутий на дорогу прив'язаний гаманець чи аркуш паперу з написом "дай мені штурхана" на спині товариша. Також з моди не виходять телефонні розіграші. У німців здавна існує звичай посилати кого-небудь, найчастіше дитину, за тим, чого не можна принести. Цей жарт називається in den Aprill schicken – "посилати кого-небудь у квітень" (обманювати), а той, кого обманюють, одержав назву Aprilnarr.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

У чехів і словаків теж існує вираз: Poslatі koho z Aprіlem. Цей же звичай відомий також у Польщі та Литві під назвою Primaprilis. Є підстави вважати, що прийшов цей звичай до Європи від римлян разом із самою назвою місяця і що раніше він був частиною якогось таємничого язичницького звичаю під час святкування. Вважається, що в Україну свято 1 квітня прийшло з Німеччини, імовірно, на початку XVIII століття. Його називали ще брехливим днем або Марією-брехухою – одним із народних прізвиськ Марії Єгипетської – святої, день вшанування якої за старим стилем збігається з 1 квітня.

Номер слайду 11

pptx
Додано
17 жовтня 2022
Переглядів
146
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку