Презнтація" Інтеграційні процеси. Міжнародні організації в Європі"

Про матеріал
Презнтація" Інтеграційні процеси. Міжнародні організації в Європі" 10 клас .Профільний рівень
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтеграційні процеси. Міжнародні організації в Європі

Номер слайду 2

Форми міжнародної економічної інтеграції. Міжнародна економічна інтеграція - це процес господарсько-політичного об'єднання країн на основі розвитку глибоких стійких взаємозв'язків і розподілу праці між національними економіками, взаємодії їх виробничих структур на різних рівнях і в різних формах. 1. Зона вільної торгівлі 2. Митний союз 3. Спільний ринок 4. Економічний   союз   5. Політичний союз 6. Міжнародні організації, угрупування. Найрозвиненішою з таких зон є Зона вільної торгівлі промисловими товарами в Європі. Мета створення митного союзу: полегшити торгівлю країн-учасниць і, в той же час, не створити додаткових перепон у торгівлі з третіми країнами.об'єднання національних ринків декількох країн в єдиний Формами міжнародної економічної інтеграції виступають:об'єднання   національних   економік декількох країн на основі митного союзу, спільного ринку, уніфікації фінансових систем і проведення спільної валютної політики.об'єднання країн для спільного здійснення різноманітних заходів, спрямованих на їхнє задоволення.об'єднання країн на основі укладення спільного договору з метою проведення спільної політики у всіх сферах суспільного життя. Країни—засновники ЄЕСЕкономічні організації Європи впродовж холодної війни (ЄЕС, ЄАВТ, РЕВ)

Номер слайду 3

Міжнародні організації7 лютого 1992 року держави-члени Європейських співтовариств підписали Договір про Європейський Союз. ЄВРОПЕЙСЬКИЙ СОЮЗ. З 1 листопада 1993 року Договір вступив в силу, тобто з цього моменту починається відлік часу існування Європейського Союзу. Європейський Парламент (обирається громадянами країн ЄС);Рада Європейського Союзу (представляє уряди країн ЄС);Європейська Комісія (рушійна сила та виконавчий орган ЄС);Суд Європейського Союзу (забезпечує дотримання законодавства ЄС);Рахункова плата або Суд аудиторів ЄС (контролює ефективне та законне використання коштів з бюджету ЄС). Організаційна структура ЄС побудована за принципом поділу законодавчої, виконавчої та судової функцій. До основних органів ЄС належать: З цими інституціями співпрацюють ще п’ять важливих органів:Європейський економічний та соціальний комітет (представляє думку громадських організацій з економічних і соціальних питань);Комітет регіонів (представляє думку регіональної та місцевої влади);Європейський центральний банк (відповідає за монетарну політику та здійснює управління грошовою одиницею ЄС – євро);Європейський Омбудсман (уповноважений з прав людини) (розглядає скарги громадян щодо неналежного функціонування певної установи чи органу ЄС);Європейський інвестиційний банк (сприяє досягненню цілей ЄС через фінансування інвестиційних проектів)ІСТОРІЯ СТАНОВЛЕННЯОфіційною датою початку інтеграції став 1951 рік - рік підписання Паризького договору. Тоді країнами Бенілюксу був заснований ЄОВС - економічна організація, що ставила собі за мету спільне виробництво вугілля і сталі. Європейська Рада, Брюссель. Рада Європейського Союзу, БрюссельЄвропейська комісія, Брюссель. Суд Європейського Союзу, ЛюксебургЄвропейський Центральний Банк, Франкфурт-на-майніЄвропейський Парламент, Страсбург

Номер слайду 4

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ СОЮЗ.28 країн, більше 500 мільйонів людей, єдина громада – Європейський Союз

Номер слайду 5

Рада Європи. Ра́да Євро́пи — міжнародна організація 47 держав-членів у європейському просторі. Членство відкрите для всіх європейських держав, які визнають принцип верховенства права і гарантують основні права людини і свободи для своїх громадян. Рада була офіційно заснована 5 травня 1949 року Лондонською Угодою,Один з найбільших успіхів РЄ - це Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод 1950 р., яка слугує основою для Європейського суду з прав людини.

Номер слайду 6

ЄврозонаЄврозо́на — група 19 держав Європейського Союзу, офіційною валютою яких є євро. Тут проживає понад 336 мільйонів європейців. Європейський центральний банк відповідає за грошово-кредитну політику єврозони.

Номер слайду 7

КРАЇНИ ШЕНГЕНСЬКОЇ ЗОНИ. Шенгенська зона включає в себе 26 європейських держав, що приєдналися до однойменної угоди, підписаної в селі Шенген (Люксембург) в 1985 році. У плані міжнародних подорожей Шенгенська зона діє подібно до єдиної держави з прикордонним контролем на зовнішньому кордоні — при в'їзді та виїзді із зони, але без прикордонного контролю на внутрішніх рубежах держав, що входять у цю зону.

Номер слайду 8

Організація Північно-атлантичного договору (НАТО) НАТО — міжнародна міжурядова організація, військово-політичний союз 30 держав Північної Америки і Європи, які прагнуть досягти мети Північноатлантичного договору, підписаного у Вашингтоні 4 квітня 1949. Засновники: Сполучені Штати Америки, Франція,Головний офіс: Брюссельський столичний регіон, Бельгія. Країни-члени НАТОМапа НАТО у Європі Члени НАТО План дій щодо членства в НАТО Інтенсивний діалог Індивідуальний партнерський план Партнерство заради миру Члени на вступ до програми Партнерство заради миру

Номер слайду 9

Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ)Організація з безпеки і співробітництва в Європі; до 1995 року називалася Нарадою з безпеки і співробітництва в Європі Засновано: 1 серпня 1975 р., Гельсінкі, Фінляндія. Членство 57 государств-участников11 партнёров по сотрудничеству. Штаб-квартира Вена, Австрия

Номер слайду 10

ВИСНОВКИ• Європейський Союз пройшов досить тривалий шлях розвитку. Зараз він поєднує в собі ознаки міжнародної організації та держави, має повноваження на участь у міжнародних відносинах.• Шенгенські домовленості дають громадянам відчутно більшу свободу пересування Європою як на внутрішній території, так і на зовнішніх кордонах.• Діяльність Ради Європи спрямована на забезпечення основних прав людини і свобод для своїх громадян.• НАТО працює над встановленням справедливого й тривалого миру в Європі на засадах загальних демократичних цінностей, прав людини та верховенства права.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кокарєва Лідія Григорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
29 вересня 2021
Переглядів
7441
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку