Природознавство 3 клас. Вода в природі.Світовий океан.

Про матеріал
Вода в природі Вода - це дивовижна та незамінна субстанція, яка відіграє ключову роль в екосистемах нашої планети. Від великих океанів до маленьких струмків, вода забезпечує життя і підтримує різноманіття живих організмів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вода в природіВода - це дивовижна та незамінна субстанція, яка відіграє ключову роль в екосистемах нашої планети. Від великих океанів до маленьких струмків, вода забезпечує життя і підтримує різноманіття живих організмів. by Світлана Дербеденева

Номер слайду 2

Світовий океан1 Величезні розміри. Світовий океан займає близько 71% поверхні Землі, містить понад 1,3 мільярда кубічних кілометрів води.2 Унікальні екосистеми. У Світовому океані існує неймовірне різноманіття морських організмів, від мікроскопічного планктону до величезних китів.3 Регулює клімат. Океан відіграє важливу роль у регулюванні глобального клімату, поглинаючи значну кількість тепла та вуглекислого газу.

Номер слайду 3

Частини Світового океану. Тихий океан. Найбільший океан на Землі, займає близько 63 мільйонів квадратних кілометрів. Атлантичний океан. Другий за величиною океан, відокремлює Північну та Південну Америку від Європи та Африки.Індійський океан. Третій за величиною океан, омиває береги Африки, Азії та Австралії.

Номер слайду 4

Моря1 Внутрішні моря. Розташовані всередині материків, наприклад, Середземне та Чорне моря.2 Окраїнні моря. Примикають до океанів, наприклад, Японське та Східно-Китайське моря.3 Міжострівні моря. Розташовані між островами, наприклад, Карибське та Тихоокеанське моря.

Номер слайду 5

Затоки. Відкриті затоки. Широко відкриті до океану, наприклад, Мексиканська затока. Закриті затоки. Обмежені земними масивами, наприклад, Фінська затока. Глибокі затоки. Такі, що мають значну глибину, наприклад, Ріо-де-Жанейро. Мілкі затоки. Такі, що мають невелику глибину, наприклад, Подільська затока.

Номер слайду 6

Протоки СудноплавніВажливі для морських перевезень, наприклад, Гібралтарська протока. РибніБагаті на морську фауну, наприклад, Берингова протока. Сильні течіїХарактеризуються інтенсивними морськими течіями, наприклад, Магелланова протока.

Номер слайду 7

Острови. Материкові острови. Знаходяться на шельфі материків, наприклад, Великобританія. Вулканічні острови. Утворилися в результаті вулканічної активності, наприклад, Гавайські острови. Коралові острови. Сформовані з коралових рифів, наприклад, Мальдівські острови. Арктичні острови. Розташовані в Арктиці, наприклад, Земля Франца-Йосипа.

Номер слайду 8

Рельєф дна Світового океану Абісальна рівнина. Плоске дно океану на глибинах 3-6 км. Океанічні хребти. Гірські ланцюги на дні океану, наприклад, Серединно-Атлантичний хребет. Глибоководні жолоби. Найглибші частини океану, наприклад, Маріанська западина.

Номер слайду 9

Значення Світового океану для людства. Ресурси. Океан забезпечує людство рибою, корисними копалинами та енергетичними ресурсами. Транспорт. Морський транспорт є основним засобом міжнародних перевезень та торгівлі. Клімат. Океан відіграє ключову роль у регулюванні глобального клімату Землі.

Номер слайду 10

Охорона та раціональне використання Світового океану1 Боротьба із забрудненням. Зменшення скидів промислових відходів та пластикового сміття в океан.2 Сталий рибний промисел. Запровадження квот та обмежень на вилов риби для збереження запасів.3 Управління морськими територіями. Створення охоронюваних морських зон та регулювання господарської діяльності.

pptx
Пов’язані теми
Природознавство, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
15 липня
Переглядів
15
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку