Проект-презентація "Знай наших"

Про матеріал

Проект

«Знай наших» (Деякі матеріали використані з інтернет-ресурсів)









Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проект «Знай наших» Підготувала : Педагог-організатор Навізівська І.І. лідер учнівського самоврядування Юрків Андріана 2017 Добрівлянська філія

Номер слайду 2

Наталія (Тиш) Шелепницька

Номер слайду 3

Ната́лія Миха́йлівна (Тиш) Шелепни́цька — оперна співачка, лірико-драматичне сопрано, народна артистка України, Посол Миру, Кавалер ордена Святої Марії, володарка багатьох нагород і титулів. У репертуарі співачки більш ніж 1000 творів: арії з опер українських і зарубіжних композиторів, романси та народні пісні, композиції в стилі NeoClassic. Наталія Шелепницька народилася 2 лютого 1970 р. в с. Добрівляни на Тернопільщині в українській родині, батьки прививали дівчинці любов до України та її культури. В 1977 р. пішла в перший клас Добрівлянської восьмирічної школи, яку закінчила в 1985 р. Змалечку Наталія навчалася музиці. В дитячому віці вступила до музичної школи по класу бандури в| м. Заліщики Тернопільської обла­сті. Продовжила навчання в Чернівецькому музичному училищі ім. С.Воробкевича (клас педагога Р.Кузьменко). Біографія

Номер слайду 4

Концертну діяльність розпочала у 1985 році під час навчання у складУ репертуарі Наталії Шелепницької — понад тисячу творів. Крім оперних партій Наталія виконує безліч концертних арій українських та зарубіжних композиторів: М. Лисенко, П. Майбороди, С. Гулака-Артемовського, Дж. Верді, Дж. Россіні, Дж. Пуччіні, В. А. Моцарта, С. Баха, Л. Бетховена, Дж. Гершвіна, І. Кальмана, Й. Штрауса, Ф. Шуберта, Й. Брамса, М. Глінки, П. Чайковського, С. Рахманінова та ін. Ще один напрямок творчості співачки — нео-класік або класичний кроссовер: знамениті твори Ендрю Ллойда Вебера, Франческо Сарторі та інших сучасних авторів. Особливе місце у творчості співачки займають українські народні пісні. Наталія Шелепницька багато гастролює по Україні та за кордоном — в основному, в Європі та США. Наталія Шелепницька веде активну концертну діяльність, виступає на найкращих сценах України та за кордоном — в основному, в Європі та США.

Номер слайду 5

Наталія бере активну участь у концертах міського та державного рівня, вона провела безліч благодійних сольних концертів у супроводі провідних колективів України, зокрема: Національного оркестру народних інструментів під керівництвом народного артиста України, лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка Віктора Гуцала; Національного заслуженого академічного симфонічного оркестру під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Володимира Сіренка; Державного естрадно-симфонічного оркестру під керівництвом М. Лисенка; Заслуженого академічного Ансамблю пісні і танцю Збройних Сил України — художній курівник і головний диригент — Дмитро Антонюк. У 2007 р. вийшов перший альбом співачки «Я так тебе люблю», до якого увійшли перлини української класики та народної музики. У 2012 побачив світ другий альбом Наталії Шелепницької — «Memory», який зібрав шедеври світової класики і твори в стилі NeoClassic.

Номер слайду 6

Серед численних сольних концертів можна виділити два, особливо пам'ятних співачці — бенефіси, присвячені 20-річчю творчості 1 листопада 2012 в Національній філармонії України і 10 березня 2013 в Жовтневому палаці. Наталія Шелепницька веде активну концертну діяльність, виступає на найкращих сценах України та за кордоном — в основному, в Європі та США. Наталія презентує і промоутує українську культуру за кордоном, постійно беручи участь в різних проектах, таких як Міжнародна Премія мистецтва ім. Н. В. Гоголя в Італії, Дні української культури в США та Української музики у Франції. Наталія представляє оперне мистецтво України у світі — разом з Вікторією Лук'янець вона виступала в Римі на святкуванні 140-річчя з Дня народження великої української співачки Соломії Крушельницької.

Номер слайду 7

Соціальна діяльність Наталія Шелепницька організовує і підтримує різні соціальні проекти, спрямовані на розвиток культури, мистецтва, здорового способу життя, вирішення соціальних проблем. Співачка постійно займається благодійністю — підтримує дітей-сиріт та дітей-інвалідів, сприяє розвитку талановитої молоді. Серед численних благодійних акцій, проведених Наталією, можна виділити благодійний сольний концерт в 2008 р. під назвою «Любов без кордонів», кошти від якого були спрямовані на підтримку спеціалізованої школи-інтернату для дітей з вадами розвитку в селі Бабанка Черкаської області. Як Посол Миру Наталія бере участь у багатьох проектах, які сприяють встановленню миру і в нашій країні, і в інших країнах світу.

Номер слайду 8

Нагороди За плідну творчу та активну соціальну діяльність Наталія Шелепницька була удостоєна багатьох нагород і титулів. У 1996 році Наталія отримала звання «Лауреата Міжнародної премії „Дружба“» за вагомий внесок у розвиток української та світової культури. У 2005 р нагороджена почесним званням «Заслужений артист України». У цьому ж році за вагомий особистий внесок у розвиток і популяризацію класичного та сучасного мистецтва, високий професіоналізм була відзначена Подякою Київського мера Олександра Омельченка. У 2010 р Міжнародна Федерація Миру нагородила Наталія Шелепницька почесним званням «Посол Миру» за вагомий внесок у розвиток і встановлення миру в усьому світі.

Номер слайду 9

У 2011 р Наталія Шелепницька була нагороджена почесним званням «Кавалер ордена Святої Марії» за людяність і милосердя. У 2013 р співачка отримала почесне звання «Жінка року». У цьому ж році Наталії Шелепницької присвоїли почесний титул «Українська Мадонна». У 2015 році стала лауреатом Всеукраїнської премії «Жінка ІІІ тисячоліття» в номінації «Рейтинг».

Номер слайду 10

Веб-сайт народної артистки України Ната́лії Миха́йлівни (Тиш) Шелепни́цької: http://www.shelepnytska.com www.vkontakte.ru/shelepnytska www.facebook.com/pages/Shelepnytska-Natalia/229684617.. www.music.showbiza.net/ua/shelepnytska www.twitter.com/Shelepnytska

Номер слайду 11

Фоторепортаж Оперна співачка, народна артистка України, Посол Миру Наталія Шелепницька отримала титул найкрасивішої жінки планети Земля Mrs United Nations Earth. Обрання української красуні відбулося 10 липня 2016 року на Конкурсі Краси Об'єднаних Hацій (United Nations Pageants), що проходив на Ямайці.

Номер слайду 12

Наталія Шелепницька із чоловіком Юрієм Говоруном та Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Болгарія в Україні Красімір Мінчев

Номер слайду 13

Наталія Шелепницька з концертами в зоні АТО

Номер слайду 14

Наталя Шелепницька – перша українська артистка, що поєднує оперний стиль з сучасним аранжуванням

Номер слайду 15

Номер слайду 16

«...Чудове лірико-драматичне сопрано Наталії та професіоналізм, майстерність виконання Національного оркестру народних інструментів під керівництвом народного артиста України Віктора Гуцала не залишають байдужою жодну людину... У виконанні Наталії звучать кращі пісні, котрі є шедеврами української класичної та народної музики. Коли у напівтемряві концертного залу під звуки музики починає лунати сильний, чистий, живий голос Наталії Шелепницької, відчуваєш, що з тобою щось діється. Це дивовижне поєднання – голос і музика...»

ppt
Додано
5 вересня 2018
Переглядів
1181
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку