Проект з трудового навчання «Плетіння браслету з бісеру»

Про матеріал
Бісероплетіння – різновид декоративно-ужиткового мистецтва з використанням перлів — природного чи штучного походження. Має тисячолітню історію. Використовувалося майстрами у Стародавньому Єгипті, в Південній Америці, Південій Африці, Індії.
Перегляд файлу

Проект з трудового навчання «Плетіння браслету  з бісеру»

C:\Users\home\Desktop\asde_15161.jpgC:\Users\home\Desktop\ebce618d91481d7ac705.jpg 

 

 

 

 

C:\Users\home\Downloads\photo5291966872444583306.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Бісероплетіння належить до числа найбільш захоплюючих народних мистецтв, яке має багатовікову історію існування. З бісеру плетуть всілякі прикраси, аксесуари, ним прикрашають одяг і вишивають картини.

Бісероплетіння – різновид декоративно-ужиткового мистецтва з використанням перлів — природного чи штучного походження. Має тисячолітню історію. Використовувалося майстрами у Стародавньому Єгипті, в Південній Америці, Південій Африці, Індії.

За допомогою прикрас люди висловлювали свою думку. Особливою популярністю подібні погляди користувалися у корінних американців. Історія виникнення бісероплетіння нерозривно пов’язана з індіанцями, які використовували намистини для прикраси будинків, вплітали стрічки з них в волосся, вишивали ними одяг. Без цього елементу фурнітури не обходився декор жодної налобной пов’язки, ритуального пояса, дитячої колиски або табакерки.

Маючи все необхідне під рукою, можна виготовити прикраси будь-якої складності. В інтернеті ви зможете знайти незліченну кількість описів будь-яких технік виготовлення плоских або об’ємних брелоків. Перш ніж починати роботу,  потрібно озброїтися всіма інструментами і матеріалами. Знадобляться:

 

  • намистини різної форми, кольору, розміру, матеріалу. Завдяки їх різноманітності можна робити мальовничі брелоки з бісеру, які будуть вражати своєю неповторністю.
  •  міцна нитка, гнучкий дріт, гумка. Крім цього знадобляться застібки, змійки, кнопки, ланцюжки, запонки, карабін.
  • набір тонких голок, ножиці, пінцет, спеціальні плоскогубці, блюдце, лінійка, шматок тканини, на якому бісер не буде ковзати.

Навчитися робити аксесуари з бісеру не надто складно. Головне – терпіння і уважність. Через деякий час брелоки своїми руками зробити зможе кожна. Вироби не тільки прикрасять сумочку, але і стануть незабутнім сувеніром для вашого друга. Визначаючись зі схемою, будьте впевнені в своїх силах, але обов’язково підготуйте робоче простір. При хорошому освітленні, чіткому схематичному зображенні і відмінному настрої у вас обов’язково все вийде.

Підготовка до виготовлення браслетів

  • Необхідно придбати бісер (кольори та розміри можуть бути різні).
  • Декоративні елементи (склярус, намистинки).
  • Інші витратні матеріали: ліска, муліне, гумки, голка, ножиці, замочок для кріплення на зап’ясті.
  • Можуть бути потрібні плоскогубці, якщо в роботі буде використовуватися дуже жорстка волосінь, а також для замочка.

Поради для початківців

Перед початком виготовлення браслета рекомендується вибрати зрозумілу та доступну у плані матеріалу схему плетіння. Виготовити браслет із бісеру своїми руками нескладно, якщо від початку вибрати відповідну модель для виготовлення.

  • Можливо, у процесі роботи не все виходитиме відразу легко і просто. Ймовірно, потрібна допомога більш досвідченої рукоділки.
  • Не варто цього боятися та соромитися. У процесі навчання з таким може зіткнутися кожен новачок.
  • Перший виріб краще буде виготовити простим та невеликим за обсягом. Оскільки в цьому випадку ймовірність успішного результату буде вищою.
  • Потрібно придбати саме такий бісер, який вказаний у схемі. Інакше можна отримати зовсім не той продукт, який очікувався.

 

docx
Додано
22 жовтня 2022
Переглядів
3026
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку