Проєкт: "Збережи природу - збережи свій рідний край"

Про матеріал
Природа нашого краю прекрасна. Я прагну, щоб мешканці мого села розуміли і берегли природу. І і могли б зробити все для зменшення екологічних проблем свого села.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проєкт: Збережи природу – збережи свій рідний край. Виконала учениця 10 класу. Середа Вікторія. Керівник: вчитель біології Оксана Савченко

Номер слайду 2

Щодня ми озираємось і бачимо навколо себе дерева, траву, квіти, птахів, комах, тварин. Це все природа. Людина — частина її. Але у людини є можливість змінювати природу. Кожна зміна позначається на навколишньому середовищі. Змінювати природу людина повинна обережно, бо окремі дії можуть завдавати шкоди і навіть призвести до загибелі. Від людини залежить, чи збереже вона природу, чи зруйнує. Нам подобається чисте повітря, прозора вода в річках, зелена трава на лугах, могутні дерева в лісах. Це життя. І наш обов'язок — зберегти його. Без природи людина загине. Збереження природи — це збереження людини.

Номер слайду 3

Зараз ми переживаємо кризу між людиною і природою , тобто її варварське та безвідповідальне ставлення. В умовах хворої природи, не може бути здорових людей, це потрібно усвідомити кожному з нас. Яке майбутнє чекає нові покоління людей, залежить від нас нинішніх.

Номер слайду 4

Мені небайдуже стан довкілля в Україні та в моєму рідному селі, а також усі ризики і небезпеки, але як сказав Авраам Лінкольн “ Можливість того, що ми можемо зазнати поразки в бою, неповинна нам заважати нам битись за справу, яку ми вважаємо справедливою ”.

Номер слайду 5

Я дуже хочу , щоб сьогодні і дорослі, і діти об'єднали свої зусилля у справі захисту довкілля і збереженні природи.

Номер слайду 6

Мій девіз – “ Давайте, друзі, всі разом природу збережемо ”

Номер слайду 7

А для цього я пропоную: Учням та вчителям: проводити природоохоронні заходи;брати участь в різноманітних природничих акціях;відновлювати та зберігати ліси; упорядковувати шкільні квітники; прибирати шкільну територію.

Номер слайду 8

Батькам: не стояти осторонь, а допомагати дітям збирати макулатуру;“спонсорувати” екскурсії в парки, заповідні зони, в племінні господарства;ходити разом з ними на природу та в походи; брати участь у природоохоронних акціях разом з дітьми.

Номер слайду 9

Разом з громадою села:відновлювати зелені насадження; прибирати від сміття околицю та територію села; вести просвітницьку роботу щодо паління сухої трави та листя; проводити дні порятунку довкілля; привести в порядок малий ставок; прибрати всі стихійні звалища.

Номер слайду 10

Природа нашого краю прекрасна. Я прагну, щоб мешканці мого села розуміли і берегли природу. Тому ідучи селом, зупинись, подумай, а що ти сам міг би зробити для зменшення екологічних проблем свого села.

Номер слайду 11

Я буду сприяти озелененню мого рідного села та спробую активізувати екологічну свідомість свого населення. Буду робити все, щоб люди повірили, що саме вони сьогодні тримають у своїх руках не тільки свої долі, а й долю самої планети Земля.

Номер слайду 12

pptx
Пов’язані теми
Екологія, 10 клас, Презентації
Додано
17 квітня 2023
Переглядів
3687
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку