Проект "Жива і нежива природа"

Про матеріал
Проект з природознавства у 5 класі за темою "Жива і нежива природа". В цій презентації ви знайдете достатньо інформації, щоб зацікавити учнів цікавими фактами про живу і неживу природу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Жива і нежива природа навколо нас

Номер слайду 2

Природа - це весь навколишній світ, що тебе оточує: рослини, тварини, ліси, моря, гори, рівнини. Природа буває жива та нежива. Жива природа - люди, тварини, рослини, гриби, бактерії, віруси. Нежива природа — Сонце, Місяць, зорі, повітря, вода, гірські породи, ґрунт. Жива природа не може існувати без неживої. Усім живим організмам потрібні Сонце, повітря, вода. Жива природа постійно впливає на неживу. Так, зелені рослини насичують атмосферу киснем і очищують її від вуглекислого газу. Рослини необхідні для життя тварин, а тварини, в свою чергу, впливають на життя рослин.

Номер слайду 3

Що таке жива природа? Об'єкти живої природи – це вся флора і фауна: всі тварини на планеті, рослини всіх класів і видів, бактерії, гриби. Також в це поняття включений людина. При цьому природа без людини може існувати у первісному вигляді, прикладами чого виступають незаселені острови зі своєю екосистемою, а також астрономічні об'єкти (планети, супутники та інші).

Номер слайду 4

Що таке нежива природа?Неживий світ – це різні речовини, а також поля, що володіють енергією. Вона представлена кількома рівнями організації: від елементарних частинок, атомів хімічних елементів і до небесних тіл і Всесвіту. Під цим терміном розуміють всі об'єкти, що утворилися без людського втручання і складаються з матерії або поля. Важливою відмінністю є те, що об'єкти неживої природи стійкі, статичні і слабко мінливі. Камені, гори, вода, атмосфера – це все існує мільярди років і вкрай повільно піддається змінам.

Номер слайду 5

Відмінності між живою і неживою природою:- Склад- Обмін речовин- Розмноження- Мінливість- Подразливість- Дискретність- Саморегуляція, ритмічність та енергозалежність- Пристосованість

Номер слайду 6

Цікаві факти про живу природу1)Лимони містять більше цукру, ніж полуниця.2)У кішок більше 100 голосових зв’язок.3)Павуки тарантули можуть прожити 2 з половиною роки без їжі.4)Жаби не можуть ковтати з відкритими очима.5)Дуби не виробляють жолуді до віку 50 років6)Тільки москіти жіночої статі кусають.7)Крокодили ковтають камені, щоб пірнути глибше.8)Зуби акули такі ж міцні, як сталь.9)Акула може відчути запах крапельки крові за 4 км.10)Більшість корів виробляє більше молока, коли вони слухають музику.

Номер слайду 7

Цікаві факти про неживу природу1)Удар блискавки може досягати температури 30000 градусів за Цельсієм.2)Алмази – найтвердіше натуральне речовина.3)На кожну людину в світі припадає 200 мільйонів комах.4)У всіх океанах світу золота міститься в 200 разів більше, ніж вже видобуто на землі.5)У Саудівській Аравії немає річок.6)Брудний сніг тане швидше чистого.7)Ймовірність бути ужаленным бджолою набагато більше у вітряний день, ніж будь-який інший.8)Швидкість зростання перлин – приблизно 0,1 мм на рік.9)Льоди та айсберги займають майже 10% території Землі.10)Щодня бджоли нашої планети запліднюють 3 трильйони квітів і виробляють 3000 тонн меду.

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

pptx
Додано
7 листопада 2021
Переглядів
39973
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку