Програма вивчення професійної англійської мови для професії "Сушист"

Про матеріал
Спеціальний експрес-курс з англійської мови «Англійська для кухара-сушиста» призначений для учнів необмеженого віку, з поглибленим вивченням професії кухара-сушиста.
Перегляд файлу

 

 

Вступ

Ресторанний бізнес – та сфера, де можна отримувати хорошу зарплату та розвиватися. Природно, англійська для кухарів  є основною вимогою до претендента. Велика частина сучасної прогресивної інформації, яка пов'язана з кулінарною тематикою, є тільки на англомовних ресурсах. Тому сподіватися на те, що такі кулінарні книги будуть перекладені українською – не варто. Можна це зробити самостійно.

Кухарі та ресторатори, чиї імена зараз на слуху, колись починали свій шлях із вивчення кулінарної англійської, яка відкрила їм унікальну інформацію та допомогла в розвитку навичок.

Програма експрес-курсу  «Англійська для кухара-сушиста» є одним із спеціальних профільних курсів. Програма розрахована на учнів, які вже володіють англійською мовою на рівні «Elementary» і які вже мають можливість сприймати спеціальні предмети англійською. Наша програма не дає академічних знань з граматики, але спрямована на поширення лексичного запасу учнів, розкриває психологічні аспекти вживання іноземної мови для роботи, налагодження контакту з клієнтами та користування мовою у сфері послуг.

Програма даного курсу розрахована на 20 годин. Супроводжується аудіоматеріалом, відеоматеріалом, роздатковим матеріалом та наочністю. Матеріали, використані для завдань, відібрані з автентичних джерел, до складу яких входять книжки, газети, журнали, матеріали англомовних інтернет-сайтів. Створені різнорівневі завдання надають можливість організувати ефективний та якісний процес навчання і сприятимуть розвитку навичок читання та мовлення учнів за професійною тематикою. Використовується широкий діапазон професійної лексики, спрямований на розширення словникового запасу та розвиток мовленнєвих навичок у професійному спілкуванні, ситуації для дискусій та обговорень, тексти пізнавального характеру.

 

Пояснювальна записка

Спеціальний експрес-курс з англійської мови «Англійська для кухара-сушиста» призначений для учнів необмеженого віку, з поглибленим вивченням професії кухара-сушиста.

Професійна англійська мова існує не сама по собі, а функціонує в якості складової частини бізнесу. Мова бізнесу специфічна, має свою логіку та характерну для неї термінологію, а також свою стилістику. У ділових відносинах високо ціниться точність та лаконічність передачі інформації, уміння користуватися загальноприйнятими кліше. Ось чому даний курс дуже необхідний та корисний для учнів. Вивчення курсу надасть почуття впевненості в учнів в їх подальшому житті, кар’єрі, навчить швидко логічно мислити, лаконічно висловлювати свою думку, долати труднощі у спілкуванні.

Гарне володіння англійською мовою – це запорука досягнення успіху у сфері бізнесу. Дана програма охоплює загальні поняття про кухара-сушиста, вимоги до професії, навички та вміння, обов’язки, особисті якості та ін. У програму входить вивчення японських кулінарних традицій, історія виникнення суші, етикет японської трапези, вивчення основних видів суші і інгредієнтів, які використовуються для їх приготування, технологія приготування суші - інвентар, меню. Правила використання інструментів, різновиди риб, правила з нарізки, приготування рису і приправ. Приготування різних видів суші, ролів, рулетів, супу місо, темпури, морепродуктів, овочів, курки.

В процесі вивчення даного курсу реалізуються практична, освітня, розвивальна та виховна мета.

Практична мета: сформувати практичні навички та вміння спілкування у професійних ситуаціях, закріпити на практиці вже набуті знання з англійської мови.

Освітня мета: поглибити знання учнів з англійської мови за темою курсу, про культуру, історію, реалії та традиції харчування Японії; залучити учнів до діалогу культур (рідної та іншомовної);  сформувати уявлення учнів про типові ділові ситуації, професійний етикет;  сприяти усвідомленню учнями значення іноземної мови для подальшої роботи у сфері ресторанного бізнесу; формувати вміння використовувати в разі потреби різноманітні стратегії для задоволення власних іншомовних комунікативних намірів

Розвивальна мета: розвивати навички та вміння спілкування у професійному спектрі та вміння розуміти професійну лексику; розвивати  мовні, інтелектуальні і пізнавальні здібності; готовності брати участь в іншомовному спілкуванні

Виховна мета: формувати культуру ділового спілкування, прийнятої в сучасному цивілізованому суспільстві; виховувати почуття впевненості у подальшому житті; формувати в учнів позитивне ставлення до іноземної мови як засобу спілкування; виховувати розуміння важливості оволодіння іноземною мовою і потреби користуватися нею як засобом спілкування у професійній сфері

 

 

Робочий поурочно-тематичний план експрес-курсу іноземної мови за спеціальністю «Кухар - сушист»

Спеціальність: «Кухар - сушист»

Тема

Кількість годин

  1.  

Професія «Кухар». Загальні поняття

1

  1.  

Професія «Кухар - сушист»: вміння, вимоги, особисті якості

1

  1.  

Японські кулінарні традиції

1

  1.  

Історія виникнення суші

1

  1.  

Етикет японської трапези

1

  1.  

Сервіровка і порядок подачі страв

1

  1.  

Інвентар. Правила використання інструментів. Посуд для приготування і вживання 

1

  1.  

Основні види страв та інгредієнтів

1

  1.  

Технологія приготування суші

1

  1.  

Основні види суші. Різноманітність і специфіка інгредієнтів

1

  1.  

Складання меню. Кращі рецепти японської кухні

1

  1.  

Різновиди риби

1

  1.  

Правила з нарізки, приготування рису і приправ, соусів

1

  1.  

 Техніка закручування і подача страв

1

  1.  

Замовлення страв. Обслуговування клієнтів та спілкування з ними

1

  1.  

Запрошення гостей. Форми запрошення.

1

17

Згода. Відмова. Подяка за прийом. Прощання.

1

18

Резервний урок

1

19

Резервний урок

1

20

Резервний урок

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
28 квітня 2021
Переглядів
558
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку