Програмні засоби для аналізу даних і фінансових розрахунків

Про матеріал
Презентація на тему: Програмні засоби для аналізу даних і фінансових розрахунків(містить у собі головні поняття, практичні завдання)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Програмні засоби для аналізу даних і фінансових розрахунків

Номер слайду 2

Актуалізація знань. Створення асоціативної схеми до слова EXCEL. EXCEL

Номер слайду 3

Фронтальне опитування: Що вивчає наука статистика? Наведіть приклади. Вкажіть етапи аналізу даних. Що таке статистичні дані?Назвіть найважливіші функції категорії Статистичні в Excel

Номер слайду 4

Найпопулярніші програмні продукти з наявними засобами статистичного аналізу даних. BMDP - Bio. Me. Dical Package EViews - Econometric Views. Gen. Stat Graph. Pad Prism. Maple. Math. CAD Mathematica Statistica

Номер слайду 5

BMDP - Bio. Me. Dical Package Це статистичний біомедичний пакет і бібліотека із більш ніж сорока статистичних процедур. Забезпечує такі функції: ступенева регресія, всі можливі підмножини регресії, ступенева логістична регресія, дисперсійний та коваріаційний аналіз. Регресія – закон зміни сподівання від однієї величини до іншої

Номер слайду 6

Номер слайду 7

EViews - Econometric Views Статистичний пакет для аналізу економетричних даних часових рядів, аналізу і моделювання даних, побудови регресійних моделей. EViews може бути успішно використаний для вирішення наступних завдань: аналіз наукової інформації; фінансовий аналіз; макроекономічне прогнозування; моделювання економічних процесів; прогнозування станів ринків тощо.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Gen. Stat Програма статистичної обробки даних з широкими можливостями графічного представлення результатів та програмування. ЇЇ особливістю є наявність вже готового набору функцій для аналізу результатів біологічних, фармакологічних і сільськогосподарських експериментів. Gen. Stat є усебічною системою статистики, що пропонує просту систему для недосвідченого користувача через інтерфейс меню Windows.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Graph. Pad Prism Cпеціалізована програма для статистичного аналізу біологічних даних (біостатистика, побудова кривих і графіків). Graph. Pad Prism поєднує в собі функції побудови наукових графіків, кривих в нелінійній регресії, отримання зрозумілих статистичних результатів і організацію даних. Розроблена для біологів, соціологів і фізиків, також широко використовується студентами і аспірантами.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Maple. Комерційна система комп'ютерної алгебри. Містить понад 5000 функцій для більшості розділів сучасної математики, моделювання та інтерактивної візуалізації, підтримує мову програмування Maple, дозволяє комбінувати алгоритми, результати обчислення, математичні формули, текст, графіку, діаграми та анімацію зі звуком в електронному документі.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Math. CADПотужний пакет для математичних розрахунків, розв’язання рівнянь, побудови графіків тощо. Є системою комп'ютерної алгебри з класу систем автоматизованого проектування, орієнтована на підготовку інтерактивних документів з обчисленнями і візуальним супроводженням, відрізняється легкістю використання і застосування для колективної роботи. Має простий і інтуїтивний інтерфейс користувача. Для введення формул і даних можна використовувати як клавіатуру, так і спеціальні панелі інструментів.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Mathematica. Вичерпна система комп'ютерної алгебри для чисельних, символьних та графічних обчислень і візуалізації. Виконує найрізноманітніші математичні операції та перетворення алгебраїчних виразів заданих в чисельній та символьній формах. Mathematica – це інтерактивний обчислювальний та графічний інструмент із вбудованою мовою програмування для швидких та точних розв’язків.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Statistica. Має широкий спектр функціональних алгоритмів і розвинену графіку, а також відповідні засоби для редагування графічних матеріалів. Містить більше 250 статистичних функцій. Користувач має знати статистичну термінологію, а об’ємна довідкова система дає змогу досить повно ознайомлюватися з алгоритмами, що використовуються.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Практична робота Відкрийте зручний для вас браузер. У рядку пошуку введіть назви програмних продуктів: EViews - Econometric Views. Gen. Stat Graph. Pad Prism. Maple. Math. CAD Ознайомтесь з функціями, які можуть виконувати ці програми. Запишіть їх у зошит. Зробіть висновок(надішліть на перевірку)

pptx
Додано
14 грудня 2022
Переглядів
594
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку