Презентація "Ретуш та художня обробка зображень"

Про матеріал
Презентація на тему: "Ретуш та художня обробка зображень" призначена для візуального супроводу матеріалу, який розглядається під час вивчення теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ретуш та художня обробка зображень

Номер слайду 2

Поява цифрових зображень докорінно змінила уявлення про межі можливостей обробки фотографій, тобто ретушіРетуш – це будь-яке втручання у вихідний варіант фотографії з метою її поліпшення та вирішення естетичних і художніх завдань.

Номер слайду 3

По-перше, ретуш – це поліпшення якості знімка в цілому:це збільшення контрастності;корекція колірної гами;корекція насиченості кольору. Це може робитися з різними цілями. При обробці пейзажного знімка можна домагатися її максимальної відповідності вражень фотографа від побаченого. Посилення контрастності урбаністичного пейзажу дозволить домогтися його графічности, виділити і підкреслити грою світла і тіні архітектурні деталі. Кольорокорекція портрета допоможе, зокрема, зробити колір обличчя більш природним.

Номер слайду 4

По-друге, ретуш – це така робота з фотографією, яка спрямована на вдосконалення моделі. Наприклад, часто доводиться мати справу з усуненням недоліків або дефектів особи: шрамів, зморшок, веснянок. Ретуш портрета також може полягати у його художньому перетворенні: підкресленні густоти вій, блиск очей. Посилення тіней на обличчі може підкреслити або виправити овал обличчя, форму носа, поправити помилки не дуже вдалого освітлення. У подібній обробці часто потребують і пейзажні, та інтер’єрні фотографії. Припустимо, сприйняття естетики міського храму можуть перешкоджати дроти, в цьому випадку вони прибираються ретушшю або робляться менш помітними. На вдалому в цілому сімейному або весільному знімку може заважати дефект шпалер або облицювання, або недоречна в кадрі деталь (сміття, залишена кимось серветка, пляма на одязі тощо). Подібні недоліки здебільшого легко прибираються шляхом ретуші фотографій.

Номер слайду 5

Нарешті, ретуш – це ряд дій, спрямованих на відновлення старих фотографій. Нерідко дбайливо зберігається в родині знімок і все-таки покривається подряпинами, слідами намокання. А на картках, що пережили кілька переїздів і зберігаються в неналежних умовах, можуть з'явитися зморшки, плями цвілі. Те ж стосується і фотографій, зроблених зі старих негативів. Плівка – дуже крихкий матеріал, і найменша подряпина обертається великою смужкою, безнадійно псує отриманий знімок.

Номер слайду 6

Види реставраціїкорекція зображення в цілому (регулювання яскравості і контрастності, кольорокорекція, підбір тону тощо);зарівнювання великих плям (слідів складок, подряпин, впливу вологи, цвілі). Одна велика складка посередині добре збереженого знімка може заважати його сприйняття;вирівнювання дрібних плям та подряпин. Нерідко для цього використовуються інструменти розмиття або автоматичні фільтри, через які пропускається все зображення або його фрагменти (скажімо, фон або деталь гардеробу);ручне вдосконалення окремих деталей фотографії. Наприклад, на груповому знімку обличчя людей, що не потрапили у фокус, можуть бути досить погано розпізнаними через розмитості рисунка або засвітленості. виправлення геометрії кадру, корекція ракурсу, порушення перспективи. Аматорські фотографії дуже часто запам'ятовують дуже важливі події чи давно втрачені реалії, але спотворено передають дійсність. Наприклад, фотографія з невдалого ракурсу втраченого архітектурного пам'ятника може давати неправильне уявлення про його геометрію і зовнішній вигляд.

Номер слайду 7

Обробка фотографій - це ціла культура, яка стрімко набирає обертів. Одним з таких віянь моди стала художня обробка фотографій. Чому такий спосіб ретуші став популярним? Почасти до цього завжди прагнули всі фотографи, надати картинки художності, так званої глибини. Багато художників передавали задум, через полотно і фарби, в епоху цифрових технологій художня ретуш - це саме та віддушина для фотографів і захоплені обличчя клієнтів, коли вони бачать себе оточеними в казку.

Номер слайду 8

Чим звичайна ретуш відрізняється від ретуші художньої? У звичайній ретуші використовують в основному технічну її частина, тобто чистка шкіри обличчя, корекція кольору і багато інших процедури, та б зберегти природність і прибрати надмірності. У свою чергу художня ретуш - це в основному тонування фотографії, зробити з фотографії картинку. При тонування фото уваги приділено дрібницям. Наприклад, як впаде світло, який тон світла на шкірі та волоссі, промальовування світлотіней гри фарб в різних місцях зображення. Художня обробка фотографій робить картинку видовищною, знімаючи напруги від цифрової прив'язки і залишаючи ваше дітище залишатися стильним, яскравим дзвінким за кольором. Необмежені коригування з кольором відкриває шлях для справжнього художника, в якому творчість не обмежує рамки цифрового століття.

Номер слайду 9

ДОПІСЛЯ

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
Додано
4 січня 2023
Переглядів
593
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку