Прощений чи непрощений гріх героя новели "Я(Романтика)"?

Про матеріал
Твір "Прощений чи непрощений гріх героя новели "Я(Романтика)"?" призначений для опрацювання матеріалів на уроках української літератури.
Перегляд файлу

Твір

Прощений чи непрощений гріх героя новели Миколи Хвильового «Я(Романтика)» ?

      Психологічна новела Миколи Хвильового «Я

 ( Романтика)» досить важкий для читання твір з трагічним кінцем.

     Події відбуваються під час революції 20-х рр. 20 століття. Це період несправедливості та невинної смерті людей за вироком чорного трибуналу комуни , членом якого і був головний герой твору «Я».

     «Я» -  роздвоєна особистість , в душі якої йде невпинна боротьба між добром і злом: «Я – чекіст , але я і людина». Він кожен день постає перед вибором – «розстрілять» чи залишити людей живими.Можливо він би й міг подарувати їм життя ,але з ним вирішують ще троє людей , на чолі яких Доктор Тагабат.

     Одного разу до кімнати приводять групу черниць , серед яких – мати  «Я».Доктор Тагабат , знаючи про це , жорстко насміхається і доручає «Я» самому вирішити долю матері. У день вироку усі прийшли до лісу , де відбуватиметься розстріл. Матір «Я» відвели трохи вбік.Він сам повинен довести справу до кінця. «Я» марить , але підходить до мами , кладе її голову собі на груди і вистрілює їй у скроню…

     Я вважаю , що гріх головного героя є непрощеним. Адже «Я» вбив матір , маючи вибір.

 

docx
Додано
27 грудня 2021
Переглядів
2098
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку