Прості досліди з фізики в домашніх умовах: «Дослід – добування вогню за допомогою лінзи»

Про матеріал
Дослід – добування вогню за допомогою лінзи Дослід не новий, проте дуже корисно вміти за допомогою лінзи добути вогонь. В екстремальних умовах це може знадобитися, тому варто потренуватись в цьому. Дослід пов’язаний з вогнем, тому виконувати його необхідно тільки в присутності батьків і з дотриманням правил техніки безпеки і пожежної безпеки. Почнемо з самого простого – добування вогню за допомогою збиральної лінзи і сонця. Якщо в сонячний день на відкритому повітрі зім’яти папір сфокусувати лінзою сонячні промені на ньому, то її енергії буде достатньо для того, щоб отримати вогонь. Як показує практика, щоб папір загорівся необхідно «роздмухати» тління паперу. До речі, вогонь на олімпійських іграх запалюють від сонячного світла, користуючись увігнутим дзеркалом. Добування вогню за допомогою лінзи показано на фото 1. На фото 2 показано появу вогню після «роздмухування».
Перегляд файлу

1

 

    Прості досліди з фізики в домашніх умовах: «Дослід – добування вогню за допомогою лінзи»

 

А. Ейнштейн сказав: «Істина — це те, що витримує перевірку дослідом».

  Досліди з фізики допоможуть ввійти до чудесного світу знань. Для учнів 5 11 класів вони будуть нескладними. Зрозумівши основні фізичні принципи і закони, учні відчувають себе більш впевнено. 

   Щоб вивчення законів фізики в домашніх умовах було безпечним, необхідно дотримуватися запобіжних заходів:

1.  Абсолютно всі експерименти необхідно проводити за участю дорослих. 

2.  Необхідно бути особливо уважними, якщо використовуються гострі, колючо-ріжучі предмети, відкритий вогонь. При цих дослідах присутність дорослих обов'язкова. 3. Використання отруйних речовин заборонено. 

 

            Дослід – добування вогню за допомогою лінзи

 

    Дослід  не новий, проте дуже корисно вміти за допомогою лінзи добути вогонь. В екстремальних умовах це може знадобитися, тому варто потренуватись в цьому.    Дослід пов’язаний з вогнем, тому виконувати його необхідно тільки в присутності батьків і з дотриманням правил техніки безпеки і пожежної безпеки.

    Почнемо з самого простого – добування вогню за допомогою збиральної лінзи і сонця. Якщо в сонячний день на відкритому повітрі зім’яти папір сфокусувати лінзою сонячні промені на ньому, то її енергії буде достатньо для того, щоб отримати вогонь. Як показує практика, щоб папір загорівся необхідно «роздмухати» тління паперу. До речі, вогонь на олімпійських іграх запалюють від сонячного світла, користуючись увігнутим дзеркалом. Добування вогню за допомогою лінзи показано на фото 1.

image 

                                                          Фото 1

2

 

На фото 2 показано появу вогню після «роздмухування»

image                                                         Фото 2

Література:

1. Автор: Бабин Дмитро Святославович, Інтернет, https://radioelectronics-ur5ydn.jimdofree.com/прості-досліди-з-фізики-вдомашніх-умовах/дослід-добування-вогню-за-допомогою-лінзи/     

 

Автор: Бабин Дмитро Святославович

pdf
До підручника
Фізика 7 клас (Засєкіна Т.М., Засєкін Д.О.)
До уроку
РОЗДІЛ 1. ФІЗИКА ЯК ПРИРОДНИЧА НАУКА
Додано
8 листопада 2022
Переглядів
364
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку