Птахи які занесені до Червоної книги України

Про матеріал
• Презентація до уроку 8 класу " Птахи які занесені до Червоної книги України ". • Бажаючі можуть скачати.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Птахи які занесені до Червоної книги України. Виконав: Стрельбицький Євгеній

Номер слайду 2

Скопа. У середині 70-х років в Україні гніздилося 2-3 пари, можливе гніздування 4-5 пар. Зимує у Південній Азії та Африці. Оселяється у високостовбурних лісах на берегах великих водойм, багатих на рибу, з чистою прозорою водою. Для гніздування обирає на узліссі високі дерева, з сухою верхівкою. Гніздо використовує багато років. Чисельність різко зменшилася через зміни кількості риби внаслідок забруднення водойм, вирубування високостовбурних лісів, посилення непокоєння і безпосереднє знищування людиною.

Номер слайду 3

Лунь Польвий. Гніздиться по всі території України на відкритих просторах – у полях, на луках, болотах тощо. Селиться на землі. Живиться дрібними хребетними і комахами. Зимує на півдні Євразії та Африці. Зникає через розорювання цілинних земель, випасання худоби, безпосереднє винищення людиною тощо.

Номер слайду 4

Орел Степовий. Раніше зустрічався практично по всій степовій зоні. До 1982 року гніздився лише у біосферному заповіднику Асканія-Нова, тепер його немає і там. Гніздиться на землі. Живиться ховрахами, мишоподібними гризунами тощо, іноді падаллю. Зникає через розорювання степів, відсутність здобичі, безпосереднє винищування людино. Розмножується в зоопарках.

Номер слайду 5

Беркут. Беркут Найбільший птах України – розмах крил близько 2м. Гніздиться на Закарпатті, у Карпатах, Волинській та Ріввненські областях – загалом приблизно 6-8 пар. У кінці XIX – на початку XX сторіччя був поширений і в інших регіонах України. Селиться в старих лісах, поруч із відкритими просторами. Гніздо влаштовує на високих деревах і скелях, використовує йог кілька років. Живиться птахами та ссавцями здебільшого середніх розмірів, а також падаллю. Чисельність через порушення місць перебування, зменшення кількості здобичі, безпосереднє винищування людою.

Номер слайду 6

Стерв`ятник. Гніздився в долині річки Дністер та Криму. На Дністрі зник у 30-50-х роках ХХ сторіччя, в Криму востаннє гніздився у 1958 році. Селиться на скелях серед відкритих просторів. Живиться падаллю. Зимує у Південній Азії та Африці. Зникає через негативний вплив господарської діяльності, зменшення поживи та реакційне навантаження.

Номер слайду 7

Гриф Чорний. Кілька пар гніздиться у Кримському природному заповіднику. Живиться падаллю. Чисельність зменшується через нестачу поживи, посилення непокоєння, безпосереднє винищування людино. Занесений до Європейського Червоного списку.

Номер слайду 8

Дятел Трипалий В Україні гніздиться в Карпатах та з 2004 р. на Поліссі ( ліси півночі Житомирськії, Рівненської і Волинської обла стей ). Причини зміни чисельнос - ті : скорочення площ стиглих лісів, ліквідація ділянок сухостійних дерев і згарищ.

Номер слайду 9

Жовна зелена. В Україні гніздиться на Поліссі, у західних районах та, спорадично, у пониззях рр. Дунай та Дністер. Причини зміни чисельності : вирубування заплавних лісів, використання пестицидів та, можливо, конкуренція за місця гніздування з більш численною жовною сивою. 

pptx
Додано
7 березня 2021
Переглядів
556
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку