Ранкова зустріч ,,Людина починається з добра’’

Про матеріал
Формувати доброзичливі стосунки у дитячому колективі; розвивати комунікативні навички; формувати творчу, ініціативну, привітну та милосердну особистість учня.
Перегляд файлу

    Ранкова зустріч ,,Людина починається з добра’’

Мета: формувати доброзичливі стосунки у дитячому колективі; розвивати комунікативні навички; формувати творчу, ініціативну, привітну та милосердну особистість учня.

1. Вітання

Доброго ранку! Доброго дня!

Бажаєте ви і бажаю вам я.

Хай плещуть долоньки.

Хай тупають ніжки.

Кивають голівки

І сяють усмішки!

Доброго ранку! Доброго дня!

Бажаєте ви і бажаю вам я!

2. Обмін інформацією

Сьогодні 17 лютого- Міжнародне свято- День спонтанного прояву доброти. Святкують це свято, як європейські країни, так і інші, в їх числі США, Австралія, Японія, Сінгапур, Великобританія, Таїланд і Канада.

Девізом Дня спонтанного добра можна вважати слова відомого письменника Марка Твена: «Доброта – це те, що може почути глухий і побачити сліпий». Не можна не погодитися зі словами великого класика, адже всьому живому на Землі дуже важко жити без звичайної людської доброти й підтримки. Щира доброта виходить від серця людини і приймається тільки серцем. Тому її здатний почути глухий і побачити сліпий. Це почуття, коли торкається душі людини, то піднімає їй настрій, дарує теплі емоції та позитив.

Запрошую вас заспівати разом пісню Наталії Май ,,Добрим будь’’

На жаль, не всі з наших людей здатні на безкорисливу допомогу іншому. Комусь заважає втома, хтось із-за справ не помічає того, що відбувається навколо, а інший просто байдуже проходить повз того, кому потрібна допомога. У День спонтанної доброти ініціатори цього світлого свята просять нас озирнутися навколо і почати помічати інших людей, які потребують нашої допомоги, підтримки, добрих словах і приємних вчинків.
Нехай ваші серця в цей день відкриються назустріч Світлу і Доброту, і протримаються в такому стані до наступного 17 лютого! Тоді багатьом з нас стане набагато простіше жити, ми помітимо в очах інших багато позитиву, доброти і радості, адже це дуже важливо для нас самих. Кажуть, що людина щаслива, коли не тільки отримує, але й віддає. Це дійсно так, кожному з нас треба відчувати себе корисним та потрібним суспільству, друзям, родині, а не лише собі! Так чому б не почати творити добро саме в День спонтанного прояву доброти?

3. Групова робота

Об’єднаємось у групи. Кожна група отримає цікаву інформацію про те, як святкувати День спонтанного прояву доброти. За  3 хвилини прочитати , обговорити отриману інформацію в своїй групі. Можна зробити малюнок .

Як святкувати День спонтанного прояву доброти?

1 група.У деяких країнах 17 лютого прийнято дарувати перехожим і незнайомим людям квіти, виявляючи так свою любов і турботу. Вважається, що це і є звичайний прояв доброї уваги до інших людей, після цього подарунка піднімається настрій та бажання зробити щось добре у відповідь. Це і є сенсом – навчиться безкорисливо і без всякої вигоди робити добрі справи, і отримувати від цього задоволення!

2 група. Якщо у вас немає грошей на придбання пишного букета квітів для роздачі перехожим, то можна спробувати інший спосіб підняти настрій і дух перехожих. Наприклад, напишіть на комп'ютері приємні слова з добрими побажаннями, потім роздрукуйте їх і роздавайте перехожим! Будьте впевнені, що це дуже хороший і добрий вчинок, який напевно підніме настрій вам і оточуючим. Можливо, комусь ви дійсно піднімете настрій, а для когось станете провісником! Так що сміливо дійте.


3 група. Допомога дітям – це кращий вчинок гідної людини, адже вони ще зовсім маленькі і дуже сильно потребують нашої дорослої допомоги і підтримки. Це ще один хороший спосіб проявити свої добрі якості по відношенню до дітей, а також подарувати їм частинку своєї любові і турботи. Якщо у вашому будинку залежалися не потрібні м'які іграшки та багато дитячого одягу, подаруйте її в будинок малятка або дитячий будинок! Повірте, там ці речі завжди на вагу золота, так ви і добру справу зробите і звільните в будинку місце для нових покупок!

4 група. Оскільки 17 лютого випадає на зимовий час року, то перехожим буде дуже приємно і корисно пригоститися чашкою гарячої кави або чаю. Якщо у вас немає можливості провести подібну акцію безкоштовно, то зробіть 50% знижку на чаювання, а в подарунок пригощайте перехожих смачними цукерками. Так ви зможете привернути увагу багатьох людей, яким згодом теж захочеться зробити щось хороше, а це вже результат! В школі можна провести доброчинну акцію. Наприклад, пригостити смаколиками чи фруктами наймолодших учнів-першокласників.

5 група. Робіть добрі справи і вчинки, звертайте увагу на людей, які потребують вашої допомоги і підтримки, а також не проходьте повз нужденного чи бідної людини. Лютий – це холодний місяць, і багатьом птахам ніде жити і знаходити для себе їжу. Чому б не побудувати для бідних пташок годівниці і гнізда? Так вони зможуть перечекати холодні пори і не помруть від голоду! Будьте впевнені, що природа віддячить вам за це, адже всі добрі справи повертаються до людини у відповідь позитивним бумерангом. Це закон Всесвіту!

4.Щоденні новини

Відзначаючи День Доброти разом зі своїми друзями або самостійно постарайтеся залишатися по-справжньому доброзичливою, привітною і милосердною людиною. Не відмовляйте в допомозі нікому, присвятіть цей день не собі, а іншим. Не важливо, хто це буде – безпритульні тварини або втомлені перехожі, люди без певного місця проживання або люди похилого віку, діти з дитячих будинків або ваш знайомий. Просто будьте уважні до всіх і ласкаві, адже дуже важливо залишатися корисним для себе і суспільства, в якому живеш!

Продовжимо  наш ранок і зробимо компліменти числу 17( двоцифрове, непарне). Дівчатка , допоможіть знайти йому пару, яку суму отримаємо?

17+17=

А компліменти місяцю лютому скажуть наші хлопчики.(Найкоротший, холодний, останній місяць зими, закоханий(є свято Закоханих 14 .02)

Робота у щоденнику вражень

Сформулюємо та запишемо правило доброзичливості! Деякі слова замініть піктограмами чи малюнками.

Завжди виявляй доброзичливість.Не ображай інших та не смійся з них. Даруй людям привітне слово й щиру усмішку.

 

 

docx
Додано
20 квітня 2020
Переглядів
735
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку