Ранкова зустріч "Валентинів день"

Про матеріал
Мета .Ознайомити учнів із традиціями святкування; розвивати творчі здібності дітей. Їх естетичні смаки; розвивати уяву та мовлення.
Перегляд файлу

Тема. Валентинів день.

Мета. Ознайомити дітей із традиціями святкування; розвивати творчі здібності дітей. Їх естетичні смаки; розвивати уяву та мовлення.

                              Хід заняття

І Привітання

( Діти передають по колу сердечко і один одному говорять компліменти)

ІІ. Обмін інформацією.

Крісло автора.

Валентинів день святкують усі – і дорослі, і діти. З родиною, друзями. Святкують з давніх пір.

Походження свята:

Багато хто вважає, що це свято, так само як і Хелловін, прийшло до нас із Заходу, однак це не так. Народився День закоханих (принаймні у тій формі, яку ми знаємо сьогодні) в середньовічній Європі, звідки згодом помандрував до Америки, а до нас дістався разом з незалежністю.

Так от, 14 лютого пов’язане з ім’ям християнського святого Валентина. От тільки історія частенько замовчує, що таких персонажів насправді було як мінімум троє:

  • Священик і лікар, якого стратили 14 лютого під час гонінь на християн за часів Клавдія ІІ.
  • Єпископ, з яким фактично сталось те ж саме: був убитий за приналежність до християнства під час панування Авреліана. Стратили його теж 14 лютого, і навіть поховали в тому ж місці, що і його попередника. Це часто спричиняло різного роду непорозуміння.
  • Кандидат на пост Папи, що проживав у Єгипті та у своїх проповідях говорив про шлюб як ідеал християнської любові. Однак про його смерть та місце поховання нічого не відомо.

Вважається, що усі три Валентина возвеличували кохання, допомагали молодим залагоджувати суперечки і охоче вінчали закоханих. Та все ж багато людей більше схиляються до думки, що покровителем закоханих був саме єпископ Валентин. Але і з його життєвою історією не все зрозуміло. Отож…

Імператор Клавдій ІІ був страшенним противником шлюбів, адже вважав, що це заважає солдатам: одружені чоловіки більше думають про дружину та дітей, аніж про благополуччя власної країни. Тому він заборонив шлюби взагалі. Однак, жив у ті часи Валентин, який таємно вінчав усіх охочих. Звичайно, від Клавдія це не вдалося приховати, тому винуватця кинули за грати. Та лихо не без добра. Валентин і дочка тюремника Юлія закохалися одне в одного і почали листуватися. Історія закінчилась трагічно. Перед стратою, 13 лютого Валентин надіслав коханій свого останнього листа, підписаного словами "Твій Валентин", які згодом  стали означати вічну прихильність і вірність. Дівчина прочитала його 14 лютого, коли коханого вже не було в живих. Прах його похований у церкві Святого Праксідіса у Римі.

ІІІ. Групове заняття.

!. Пропоную дітям надути червоні кульки. Пояснюю, що символізує червоний колір- це символ любові, символ Божої любові до людей, бо Син Божий заради спасіння людства пролив свою святу кров, а після нього – інші мученики за віру Христову.

2. Гра Предмети червоного кольору.

Діти обєднуються в групи. Хто більше запише предметів червоного кольору ( 3 хвилини).

3. Скласти загадку.

- І група про полуницю;

- ІІ група про буряк;

- ІІІ про  помідор;

4. Виготовлення листівки до дня святого Валентина.

ІV. Щоденні новини

Доброго дня!

Сьогодні: 14 лютого

Погода: Картинки по запросу погода картинки

Особа дня: Валентин

Сьогодні нас чекає день сюрпризів.

docx
Додано
9 квітня 2019
Переглядів
1144
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку