Речовини і хімічні явища в літературних творах

Про матеріал
Матеріал рекомендований для використання як на уроках хімії так і додаткових заняттях з поглиблення знань з предмету. Проектна робота 7 клас.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

 Речовини і хімічні явища в літературних творах

Номер слайду 2

1. Зв'язок хімії і літератури 3421 Автори часто використовують кольори для створення настрою та вираження емоцій. Наприклад, червоний колір може символізувати любов або небезпеку, а синій - спокій або тугу. Колір як хімічний елемент. Автори можуть використовувати аналогії з хімічними реакціями для опису емоцій чи змін у стосунках між персонажами. Наприклад, порівняння з взаємодією речовин може відобразити конфлікт чи злагодження. Хімічні реакціїВогонь може бути використаний як символ страсті, кохання, руйнування чи відродження. Паління може відображати внутрішні конфлікти героїв або символізувати зміну.. Паління та вогонь. Використання хімічних речовин, таких як отрута або яд, може бути символом зради, небезпеки або складних внутрішніх конфліктів. Отрута та яд

Номер слайду 3

2. Приклади використання хімічних явищ у літературі У відомому творі "Ромео і Джульєтта" Шекспіра, кохання між Ромеою і Джульєттою можна порівняти з хімічною реакцією. Їхнє почуття росте, як ферментована реакція, прискорюючи інтенсивність їхнього страсті та конфлікту. Окрім того у творі була використана отрута. Ферментоване кохання в "Ромео і Джульєтті" Вільяма Шекспіра

Номер слайду 4

Кольори у "Великому Ґетсбі" Скотта Фіцджеральда. Автор використовує кольори як хімічні елементи для створення настрою та символіки. Наприклад, зелений колір може вказувати на розкіш і фальшивість, а червоний - на палке кохання або трагедію.

Номер слайду 5

Вогонь та водність у "Війна світів" Герберта Веллса. У цьому науково-фантастичному романі вогонь і вода грають ключову роль у взаємодії з прибульцями з Марса. Вогонь та водяні явища виступають як символи життєвої сили і знищення.

Номер слайду 6

"Парфуми" Патріка Зюскінда. У цьому романі головний герой, парфумер Жан-Батьїст Гренуй, використовує хімічні процеси для створення найчарівніших ароматів. Тут хімія виступає як мистецтво, а також засіб досягнення цілей та влади.

Номер слайду 7

Отрута в "Гамлеті" Вільяма Шекспіра. У "Гамлеті" зустрічаємо отруту, яка визначає хід подій у трагедії. Отрута виступає як символ зради та смертельного конфлікту.

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Хімія, 7 клас, Презентації
Додано
30 березня
Переглядів
65
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку