Ріст рослин в умовах невагомості

Про матеріал

Тема: Ріст рослин в умовах невагомості

Мета: Дослідити вплив невагомості на ріст рослин

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація. На тему: Ріст рослин в умовах невагомостіМета: Дослідити вплив невагомості на ріст рослин. Презентацію підготувала Степуро Олександр Валеріївна Учениця 11 класу КЗ Безлюдівський ліцей Вчитель: Гавриленко Людмила Іванівна

Номер слайду 2

Вирощування рослин у космічному просторі - здебільшого відбувається у невагомому контрольованому середовищі під тиском, в окремих космічних садах. Якщо казати про польоти людини в космос, такі рослини можуть споживатися в їжу та/або забезпечувати життєздатне середовище.

Номер слайду 3

Космічні експерименти та місії з вивчення росту рослин у космосі. Один із найперших космічних експериментів, присвячених росту рослин, був проведений під час місії Sklylab у 1970-х роках.Є експеримент Veggie, метою якого є вирощування свіжих продуктів, таких як салат, капуста та редька на борту космічної станції. Проект забезпечує критичне дослідження довготривалих місій, таких як місії на Марс, де астронавтам, можливо, доведеться вирощувати їжу.

Номер слайду 4

Вплив нульової гравітації на ріст рослин. Нульова гравітація або мікрогравітація - це стан, який зустрічається в космосі, де немає очевидного гравітаційного тяжіння. Крім того, в невагомості рослини не мають орієнтації, що може вплинути на їхній ріст і розвиток. Наприклад, рослини використовують силу тяжіння, щоб визначити орієнтацію своїх коренів і пагонів. Але дослідники розробили космічні камери для росту рослин, які забезпечують належне освітлення та потреби в поживних речовинах, що дозволяє рослинам добре рости в середовищі мікрогравітації.

Номер слайду 5

Рослини, що були вирощені в космосі під час експериментів●●●●Рис Тюльпан Цибуля Горох●●●●Редиска Пшениця Часник Огірок●●●Петрушка Кріп Салат

Номер слайду 6

Сила тяжіння як ключовий фактор розвитку та орієнтації рослин. Гравітропізм. Сила тяжіння є фундаментальною силою, яка впливає на всі живі організми на Землі, включаючи рослини. Гравітропізм - це реакція рослини на гравітацію. Розрізняють два види гравітропізму: Позитивний гравітропізм - це зростання коренів вниз до центру ЗемліНегативний гравітропізм - це зростання пагонів угору. Ефекти гравітропізму можна побачити в різних органах рослин, таких як коріння, стебла та листя. Наприклад, коріння демонструє позитивний гравітропізм, зростаючи вниз, щоб закріпити положення рослини та поглинати поживні речовини з ґрунту. Навпаки, пагони демонструють негативний гравітропізм, зростаючи вгору до сонячного світла, дозволяючи рослині здійснювати фотосинтез і отримувати енергію.

Номер слайду 7

{2 D5 ABB26-0587-4 C30-8999-92 F81 FD0307 C}Чинники. Вплив на ріст рослин у невагомостіОпис/пояснення. Сила тяжіння. Знижена гравітаційна сила. Рослини не піддаються впливу земного тяжіння, змінюючи орієнтацію та механізми свого росту. Фототропізм. Змінений напрям росту. За відсутності сили тяжіння пагони рослин можуть рости до джерела світла більш неорганізовано. Ріст кореня. Випадковий напрям росту коріння. Коріння ростуть у випадкових напрямках через відсутність сили тяжіння

Номер слайду 8

Висновок: Вивчення росту рослин у невагомості є важливим, оскільки це допомагає нам зрозуміти, як рослини адаптуються до унікального середовища космосу. Рослини мають тенденцію демонструвати змінені моделі росту. Висновки цих досліджень також можуть мати важливі наслідки для сільського господарства на Землі, оскільки ми шукаємо шляхи підвищення врожайності та сталості. Відсутність сили тяжіння може вплинути на особливості росту рослин, поглинання поживних речовин і води та орієнтацію.

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 11 клас, Презентації
Додано
2 травня 2023
Переглядів
1856
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку